Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pewnie jest tak jak mówicie. Ale jesli ktoś liczy ze ceny wrócą do tego szczytu co byl jeszcze w tym miesiacu to jest w błędzie. Moze coś ruszy od polowy stycznia ale to pewnie takie moje życzeniowe myślenie. Wyrwali bydlo od ludzi po obnizkach a nie po podwyżkach wiec wnioski juz jakies wyciągnęli co lepiej działa na wyobraźnię rolnikow :(

Opublikowano

Wiem czego nie zrobię ze straconymi przez tydzień karencji 🥲

15 minut temu, wojak1986 napisał:

A następna partia kiedy? Jakie miałeś ceny ostatnich partii tego roku?

Podobne dwa miesiące temu 10 netto , kolejne za dwa miesiące 

Opublikowano

Lepsze raczej nie będą, trzymamy się cyklu żeby nam przetrzymanie nie wyszło na gorsze.  Z założenia miały iść dwa tygodnie temu, ale byki zadecydowały inaczej.  Czy w styczniu będzie lepiej czy gorzej ? nie wiem , rozkładamy ryzyko  . Jak będzie lepiej w styczniu to kolejna partia zarobi lepiej, jak nie to dwie będą umoczone, do tego wszedł im taki temperament, że za miesiąc mogłoby być ich już mniej. Trzeba liczyć średnią z roku jak ze świniami.

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Nie czekasz do stycznia?

Mozesz i sie nie doczekać... trzeba dzielić ryzyko jesli ma sie wieksza ilosc w wieku ktory mozna sprzedać a mozna i poczekac ze 2miesiace...

Opublikowano
3 minuty temu, Cybulek17 napisał:

do tego wszedł im taki temperament, że za miesiąc mogłoby być ich już mniej.

odnosnie postów chyba wczoraj o witaminach któraś z witamin działa uspokajająco , nie pamietam która .

Opublikowano

Testosteron działa i jak jest porządek w grupie i każdy zna swoje miejsce i ustępuje to jest spokój. Gorzej jak jest kilka sztuk co się systematycznie sprawdzają i jest dym. Ja u siebie zauważyłem że jak toną w oborniku to jest spokój 😁

Opublikowano
3 godziny temu, Cybulek17 napisał:

Lepsze raczej nie będą, trzymamy się cyklu żeby nam przetrzymanie nie wyszło na gorsze.  Z założenia miały iść dwa tygodnie temu, ale byki zadecydowały inaczej.  Czy w styczniu będzie lepiej czy gorzej ? nie wiem , rozkładamy ryzyko  . Jak będzie lepiej w styczniu to kolejna partia zarobi lepiej, jak nie to dwie będą umoczone, do tego wszedł im taki temperament, że za miesiąc mogłoby być ich już mniej. Trzeba liczyć średnią z roku jak ze świniami.

Nie przesadzasz z tą średnia 🙃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v