Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, wojak1986 napisał:

Kończysz czy zaczynasz hodowlę 🤭? Gdzie ta kuku na ziarno? Same narkomani opasu

kończę, kończę. ..25 sztuk w maju ma na pastwisku Wołów chodzić. A do tego mi jeszcze 6 brakuje. krowy po 3.5 miesiąca odkarmily, to następne trzeba. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karollorak93 napisał:

Skąd takie info? Brzegowy? Bo cennik bez zmian od 3 tyg chyba. 18,75 O netto 

Tak, dzwoniłem bo mam byki do  handlu ,dwa tygodnie temu było 19.20 za O . Narazie się wstrzymam . U tego Anto -Leo na jutro niby cena bez zmian ma zabrać u kolegi cena od 9-12,50 brutto 

Opublikowano
10 minut temu, Karle91 napisał:

Nie dajcie się nabrać na te obniżki. Obniżki są po to żeby wyciągnąć więcej bydła, bo tak naprawdę niektóre ubojnie nie mają co zabijać.

Tak tak... ja juz na ta środę mam umówiony odbiór ostatnich 2szt a mialem puścić je za tydzien przed świętami a tu o obnizkach piszecie więc reaguje jak najszybciej. I co mam sie łudzić że za tydzień w gore pójdą? Łudzić to sie moge ze jeszcze mi dadza po 12zl brutto za te 2 ładne byki...

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

ale dziś nowego znalazłem. fakt że same hf amerykańskie i kanadyjskie z insemonacji. szwagier tam jalowki bierze A mi byczeczki chce tanio sprzedać. 

Weź nie wspominaj o tych amerykanskich hf... Mam takiego to w wieku od 12 miesiecy nogi pokrzywione, opuchniete w kolanach i ledwo wstaje. Przednie to ma w litere C wygiete. I co zrobić ryzykuje i trzymam do 2 lat czyli do wiosny. Ot mówią amerykańskie to wszystko dobre...

Opublikowano
1 minutę temu, Michal014d napisał:

Weź nie wspominaj o tych amerykanskich hf... Mam takiego to w wieku od 12 miesiecy nogi pokrzywione, opuchniete w kolanach i ledwo wstaje. Przednie to ma w litere C wygiete. I co zrobić ryzykuje i trzymam do 2 lat czyli do wiosny. Ot mówią amerykańskie to wszystko dobre...

jak genetyka leży to i za raz nie poprawisz. A krzywica to i awitaminoza mogła spowodować, albo zapalenie stawów po tz ofacie. 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

jak genetyka leży to i za raz nie poprawisz. A krzywica to i awitaminoza mogła spowodować, albo zapalenie stawów po tz ofacie. 

Tego nie wiem ale wiem jedno jemu to juz najlepszy weterynarz nie pomoże... nigdy takiego przypadku nie.mialem...

Opublikowano
5 minut temu, RolAnonim napisał:

każdy rzuca takimi stawkami, niech powie gdzie? No chyba na budowie albo u mechanika(lekko i czysto też nie jest)  te 4,5k albo z jakimś papierkiem (prawko, studia?). 

Gastronomia, co drugi weekend wolny, praca 8h , składki odprowadzane od tego co na koncie i w dodatku kobieta

6000 na rękę, praca w niezbyt dużym mieście

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Gastronomia, co drugi weekend wolny, praca 8h , składki odprowadzane od tego co na koncie i w dodatku kobieta

Pracowałem na kuchni  w paru miejscach i tam weekendy to wszyscy do boju a nie że wolne. W tygodniu jakis dzien to inna sprawa. No chyba ze jakas jadlodajnia czy cos to nwm... bo ja mówię o dosyć renomowanych restauracjach w centum miasta...

Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

A jak une pójdą na ten wybieg ekstensywne to dopiero będą 🐂🐂 

A gdzieś czytałem jakiś projekt że dopłat ma nie być do 🐂🙂

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, soltys48 napisał:

no ja nie wiem czy tam tak dobrze, teściowa po gastronomii (gotować umie zaje...) a woli pracować w przedszkolu ,dorabia w weekendy w gastro to za 10h 200zl, czasem 250 ale przychodzi styrana.  pod warszawą 

Edytowane przez RolAnonim
Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał:

Restauracja również z renomą..........

Stanowisko szef/szefowa kuchni

To trochę zmienia. Ja pracowalem jako pomoc kuchenna miesiac. Potem jako szef zmiany. I w 2innych restauracjach tez jako szef zmiany a to co innego niz szef kuchni.

Opublikowano
32 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Mowa była wczoraj o podstawowej pracy 🤔 gdzie dają te 30 netto chociażby to sobie dorobię 

kelner w weekendy 30zł godz

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, jarecki napisał:

amerykańska genetyka to bydlaki wyrosnięte , wielkie  ale i rosłe takżę HF 86- bedziesz zadowolony z przyrostów ale to jest typowy hf wyglądem

Moze i tak. Ale juz nigdy nie wezmę takiego amerykanca po instminacji bo widocznie mega słabe na nogi sa ze zwykłymi hf nie mialem problemów większych. Moze na gleboka ściółce by bylo ok kto wie ale u mnie uwieziowe...

Edytowane przez Michal014d
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v