Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, soltys48 napisał:

Teraz wsadziłeś kij w mrowisko🤭

Ja liczę wybicie z wagi na gospodarstwie bez odliczeń

A jak inaczej niby?

Chociaż dobra,znam przypadek 

Zresztą sam raz dostałem po pośladkach

Edytowane przez Baks00
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, soltys48 napisał:

Teraz wsadziłeś kij w mrowisko🤭

Ja liczę wybicie z wagi na gospodarstwie bez odliczeń

U mnie przed chwilą był koleś i mi tu wciskał że jak się na wbc się bierze to te 7 procent też trzeba odjąć i z tego wychodzi wybicie zazwyczaj te 50 procent, ja mu tłumacze że od kiedy się tak robi... A on dalej swoje i mi tu na kalkulatorze liczy XD i magicznie mu wyszło 8,30 a mi 9 w przeliczeniu z wbc. Chyba się zdenerwował i szybko pojechał 

Edytowane przez RolAnonim
Opublikowano

cena dobra, a nawet najlepsza .tylko myślałem że cięższe będą 😂🤣

Opublikowano
10 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Chłopie zapomnij o cielaku na dziś za 300 setki.... Możesz tu pisac co chcesz ale za 500-600 to jest to tylko piękny hf i tyle.... 

Na podlasiu znajdzie sie jeszcze choc nie tyle co po za sezonem dopłat :) a co do tych za 500-600zl stała cena od tego rolnika co biore te mieszance. Ostatnio miesiąc temu bralem za 600byka piemontese i 500jalowka hereford wiec chyba lepiej wiem ile i za co dalem :) cielaki 5-6dni miały.

Opublikowano
9 minut temu, RolAnonim napisał:

U mnie przed chwilą był koleś i mi tu wciskał że jak się na wbc się bierze to te 7 procent też trzeba odjąć i z tego wychodzi wybicie zazwyczaj te 50 procent, ja mu tłumacze że od kiedy się tak robi... A on dalej swoje i mi tu na kalkulatorze liczy XD i magicznie mu wyszło 8,30 a mi 9 w przeliczeniu z wbc. Chyba się zdenerwował i szybko pojechał 

wybicie to tylko mało znaczące cyferki. liczy się realnie ile za kg  i czy wyszło lepiej czy gorzej od tego co na żywca proponują. 

I gdzieś w obrębie gospodarstwa albo w bliskiej okolicy musi być waga. inaczej przy tylu nie wiadomych równania nie rozwiążemy. 

Opublikowano

Przed chwilą, HF86 napisał:

wybicie to tylko mało znaczące cyferki. liczy się realnie ile za kg  i czy wyszło lepiej czy gorzej od tego co na żywca proponują. 

I gdzieś w obrębie gospodarstwa albo w bliskiej okolicy musi być waga. inaczej przy tylu nie wiadomych równania nie rozwiążemy. 

No wiadomo ale o to chodzi że oni ustawią sobie tak czy siak wybicie na te 50 procent. Ja nie chciałem sprzedawać na wbc, po prostu przeliczalem sobie tą cenę z wbc na Żywiec. I wg jego sposobu wychodzi 48 procent wybicia a u mnie 52. Różnica jest

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

No dowodem jest ogłoszenie które wstawiłeś z Podlasia 😁

Jakbym poszukał to moze i jeszcze "lepsze" ogłoszenie bym znalazł kto wie :) ale nie popadajmy ze skrajnosci w skrajność. Jak coś bedzie mial jeden z dwoch rolnikow od których biore cieluny to dam znać moze tez dopasowali sie cenami do rynku ale watpie bo od 2 lat w tych samych granicach cenowych sprzedają.

Opublikowano
8 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Na fejsbukach hfy już po 12.5 

Aż strach zapytać netto czy brutto 

Ty też nie należysz do najtańszych na fb grupach. Nie znam żadnego pośrednika który dostawałby 20 netto za O. Może zbyt niewielu mam znajomych handlarzy i to dlatego

Opublikowano
10 minut temu, AdamRo napisał:

Ty też nie należysz do najtańszych na fb grupach. Nie znam żadnego pośrednika który dostawałby 20 netto za O. Może zbyt niewielu mam znajomych handlarzy i to dlatego

To może podpowiedzieć Ci jaką stawką wuja obdarza dużych za O ? 

Opublikowano

Cybulek. Już kiedyś chciałem zrobić interes życia z pewną firmą z pomorskiego którą reklamowałeś. Oferowałem dwa transporty po 35 sztuk po cenie jaką ty dostawałeś a mnie za takie ilości dawał 50 gr mniej ;)

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v