Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, thor1984 napisał:

ja sprzedaje zawsze po parę sztuk a że trzymam luzem to ani mi ani handlarzowi nie chce się użerać z ich łapaniem to jak przyjedzie to aby pyta gdzie jedziemy ważyć auto. Jedziemy na wagę, dostaje kwit i po załadunku spowrotem na wagę. Koszt 20 zł. 

A czy dobrze patrzysz pod samochód? Samochód podczas jazdy potrafi się wysikać 😂

Opublikowano
6 minut temu, Mieciu24 napisał:

A czy dobrze patrzysz pod samochód? Samochód podczas jazdy potrafi się wysikać 😂

Czasy dziadków którzy nie potrafią sie odezwać bo trzeba dobrodziejowi dziękować ze bydło odebrał to sie skończyły. Ja wiem ze pastwiska, obory na głęboko ale widły raczej są w każdym gospodarstwie.

18 minut temu, HF86 napisał:

Tak. Z resztą na ostatniej górce, A to pewnie z 5 lat temu szopki i kurniki opróżnione były. wtedy pod 15 za o dochodziło netto. 

U mnie stabilnie, czyli mało bo tylko 20-30 sztuk, zależy od czasu, ale podziwiam młodych gniewnych u mnie w okolicy co na tym szale dołożyli z 50 na 80-90, a gadałem z jednym to juz płacze bo kuku było za mało, zboże sie skończyło i wysłodki-10 aut. Ale byki wszedzie🤣🤣🤣🤣🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Mieciu24 napisał:

Zazwyczaj jadę za nimi swoim samochodem, może z raz max 2 jechałem z nimi w aucie. @przemek28_28 dobrze pisze. Jak ktoś jest d*pa i daje sie ruchać to jego problem. Nie mówię, że i mnie nie ruchają ale staram się minimalizować ryzyko. Kiedyś wujo sprzedawał byki to koleś przebił wcześniejszego handlarza o ileś tam groszy ale wujo mówił, że jak zajechał na podwórko i okazało się, że maja gdzieś jechać na wagę to nagle cenę handlarz obniżył.

Opublikowano
8 minut temu, przemek28_28 napisał:

Czasy dziadków którzy nie potrafią sie odezwać bo trzeba dobrodziejowi dziękować ze bydło odebrał to sie skończyły. Ja wiem ze pastwiska, obory na głęboko ale widły raczej są w każdym gospodarstwie.

U mnie stabilnie, czyli mało bo tylko 20-30 sztuk, zależy od czasu, ale podziwiam młodych gniewnych u mnie w okolicy co na tym szale dołożyli z 50 na 80-90, a gadałem z jednym to juz płacze bo kuku było za mało, zboże sie skończyło i wysłodki-10 aut. Ale byki wszedzie🤣🤣🤣🤣🤣

To tak jakby o mnie tylko ja nikomu nie gadałem   i nie płakałem 😂 

Stan największy w karierze i jeszcze pustostan na cielaki coś trzy tygodnie czekam i nie dojeżdża handlarzyna 😳

Opublikowano
1 godzinę temu, Mieciu24 napisał:

A co myślicie kto nie daje się wyj..ać to nie sprzeda w dobrej cenie. 

Bez problemu niektóre ubojnie nawet same proponują żeby ważyć na swojej i potrafią dobrze zapłacić 

W ważeniu pojedynczo luzaków nie widzę problemu 

Opublikowano
39 minut temu, ab23 napisał:

To tak jakby o mnie tylko ja nikomu nie gadałem   i nie płakałem 😂 

Stan największy w karierze i jeszcze pustostan na cielaki coś trzy tygodnie czekam i nie dojeżdża handlarzyna 😳

Sławuś ma nadmiar 

Screenshot_20211129-203338_Facebook.jpg

• Haha 1
Opublikowano

Ja tak pół żartem o nim . Dziennie kilka ogłoszeń wstawia a w komentarzach pisze, że czas oczekiwania 3 tygodnie.  Miałem okazję dyskusji parę razy to taki filozof , że głowa mała 

3 minuty temu, Baks00 napisał:

100kg 2200

Netto

Opublikowano

Caly czas zyje ale roboty tyle, ze nie ma czasu zajrzec. Raz sprzedawalem odsadki do takiego ktory trzyma cielaki w ilosciach 100+ a dwa razy robilem przy okazji usluge transportowa tez od gosci majacych duze ilosci cielakow/ odsadkow. To jakie tam szczury za***rdalaja to glowa mala. Czasem jak  wrzucam na przyczepe bydlo na usluge i widze jaki towar wioze i za ile kasy to sie za glowe lapie, ze ktos znalazl takiego frajera. 1) 10 krow pierwiastek srednia okolo 430kg- najwieksza 510. 3700 sztuka. 2) Jalowki koty 350 kg do zacielenia bez papierow po 4800. 3) Jalowki hf "odsadki" srednia z 200kg po 3000. I zawsze jest to dystans taki, ze jeszcze za usluge srednio 120-150zl dochodzi do sztuki. I jak mowie komus komu to przewoze, ze przeplacone, ze nie warte, to PANIE ch*ja SIE PAN ZNASZ.

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Kentar napisał:

Caly czas zyje ale roboty tyle, ze nie ma czasu zajrzec. Raz sprzedawalem odsadki do takiego ktory trzyma cielaki w ilosciach 100+ a dwa razy robilem przy okazji usluge transportowa tez od gosci majacych duze ilosci cielakow/ odsadkow. To jakie tam szczury za***rdalaja to glowa mala. Czasem jak  wrzucam na przyczepe bydlo na usluge i widze jaki towar wioze i za ile kasy to sie za glowe lapie, ze ktos znalazl takiego frajera. 1) 10 krow pierwiastek srednia okolo 430kg- najwieksza 510. 3700 sztuka. 2) Jalowki koty 350 kg do zacielenia bez papierow po 4800. 3) Jalowki hf "odsadki" srednia z 200kg po 3000. I zawsze jest to dystans taki, ze jeszcze za usluge srednio 120-150zl dochodzi do sztuki. I jak mowie komus komu to przewoze, ze przeplacone, ze nie warte, to PANIE ch*ja SIE PAN ZNASZ.

Patrz jak się poznali😃😉😉

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Dziś sprzedane 3 byki sim... średnio 700 kg netto po 11,40 brutto.. Dwie krowy 620 i 610 netto sim po 7 zł brutto I słabej budowy jalowka sim 605 neto po 9 zł brutto. 

Waga moja. 

Slabo, za byki to juz dawno minimum 12 a jalowka byle jaka to po 10.

Zartuje, normalne, UCZCIWE ceny.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Cybulek17 napisał:

Najlepszy tekst i jeszcze "wszystkie osiągają wagę 850 +  w 18 miesięcy" 

Jak widac taka glupia gadka dziala, bo jak sprzedawalem takiemu swoje odsadki, dosyc drogo jak za tę rase to jeszcze potem 300-400 na sztuce drozej sprzedal. Tyle, ze ja w ogloszeniu nie klamalem z waga a u niego urosly w godzine po 35kg srednio.

Edytowane przez Kentar
Opublikowano

Ile warte sa aktualnie odsadki, mieszanka LM, CH, WB, byczki, srednia pi razy drzwi z 200 moze 220kg, przewaga czerwonego LM, matki byly wszystkiego setki ale latal byk LM czerwony.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v