Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 22.10.2021 o 20:32, karolr2 napisał:

Ponoć mazury 16 za odsadki lm wołają 

wołac można jaka waga?

Dnia 22.10.2021 o 20:32, karolr2 napisał:

Ponoć mazury 16 za odsadki lm wołają 

wołac można jaka waga?

Opublikowano
Dnia 22.10.2021 o 22:32, pedro2 napisał:

Za półtora roku będzie 7zl na żywą za lm coś czuję 🙆

nie będzie tak źle ludzi nie stać na to żeby nakupić nie wiadomo ile sztuk tym bardziej jak ktoś zakończył hodowlę i ma zaczynać od nowa to już nikt się na takie coś nie decyduje. 

• Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, Karol6130 napisał:

Pod Lublinem za 13 to były mięsne hfy, zrośnięte bokami, dobrą szczeciną i dużymi głowami 😂

U nas podobno teraz jest problem z byczkami, do niedawna szły po 1000 teraz do rzeźni 

Pod Lublinem z której strony?

Opublikowano
3 godziny temu, micgal39533 napisał:

nie będzie tak źle ludzi nie stać na to żeby nakupić nie wiadomo ile sztuk tym bardziej jak ktoś zakończył hodowlę i ma zaczynać od nowa to już nikt się na takie coś nie decyduje. 

Obyś miał rację. Po tym co u nas widzę i słyszę to niektórzy ludzie dalej ciemni nie nauczeni doświadczeniem dostawiają cieluny w każdy kąt

Opublikowano

nie ma się  czego bać. kto na ziarno przeszedł to do tych paru groszy na  bydle nie wróci narazie.  cielakow też nie brakuje i stawki także nie strasznie wysokie. nawet zeruny można kupić w przyzwoitej cenie bo ludzie dalej rezygnują. 

Dnia 24.10.2021 o 06:05, Karol6130 napisał:

Pod Lublinem za 13 to były mięsne hfy, zrośnięte bokami, dobrą szczeciną i dużymi głowami 😂

hfy z trawy czyli bez szału ale młode kupiłem po 8 za kg wyszło. bez targu nawet. ile powiedział tyle zapłaciłem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v