Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Ryczałt podobno 3 dni i kasa jest. Vat ok 7dni, bez zastrzeżeń

Zależy od tego, kiedy vatowiec dostarczy fakturę. Ja mam w sumie blisko to sam specjalnie do nich wiozę fakturę. Ostatnia moja sprzedaż wyglądała następująco. W poniedziałek sprzedaż, w środę dostałem rozliczenie i akurat przy okazji jechałem po części do ciągnika to tego samego dnia dostarczyłem fakturę a w piątek rano już była kasa na koncie. Biernacki niech się od nich uczy 😂

Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

na ryczałcie płacą po 3 dniach. jaka sztuka taka wypłata. na wbc tylko.

A, i nie przestrasz się, że przyjedzie auto nie z ABP tylko pośrednik. oni nie mają własnego transportu. zlecają innym dowóz.

A'propos ceny: dziś pojechały po 15,60 netto za O.

Wolałbym na żywa wage bo na wbc to kantuja ostro. A z tą kasą za 3dni to tak szybko wiedza jak sie wybił 🤔Podzwonie popytam a pewnie i tak odbierze stały moj odbiorca "Anna" z Orli. A te ABP przyjedzie po 4sztuki pod granice z Białorusią powiat białostocki czy oni po większych jeżdżą?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Michal014d napisał:

A z tą kasą za 3dni to tak szybko wiedza jak sie wybił

a czemu mieliby nie wiedzieć skoro sztuki, które u mnie wyjeżdżają rano koło południa są już ubite i się ćwiartują.

6 minut temu, Michal014d napisał:

A te ABP przyjedzie po 4sztuki pod granice z Białorusią powiat białostocki czy oni po większych jeżdżą?

przyjadą i po jednego. Np u mnie 5 strupów rocznie odbierają jako stałego dostawcę :D

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

a czemu mieliby nie wiedzieć skoro sztuki, które u mnie wyjeżdżają rano koło południa są już ubite i się ćwiartują.

przyjadą i po jednego. Np u mnie 5 strupów rocznie odbierają jako stałego dostawcę :D

Kurczę mam dylemat bo zrazilem sie do wbc :( a u tej anny co oddaje najczęściej to jeden ch..j wychodzila na wbc czy żywą... stad ta niechęć. 

1 godzinę temu, 3in1 napisał:

Sprzedane 2 hf po 9zl brutto i 1 mm po 9.5 brutto

Jaka waga i województwo?

Opublikowano

to sprzedaj do skłodowskich Tykocin. U nich masz tzw podwójną (ważysz na żywo i WBC i która wychodzi lepiej to płacą)

Ale jak Ci dobrze u Sławka to nie ma co zmieniać. Kto tam od nich przyjeżdża? Wojtek, taki "duży"?

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

to sprzedaj do skłodowskich Tykocin. U nich masz tzw podwójną (ważysz na żywo i WBC i która wychodzi lepiej to płacą)

Ok popatrze podzwonie i sie na cos zdecyduje. Dzięki za pomoc😉

Opublikowano

Nie masz się czego obawiać w abp na wbc 40szt w tym roku oddałem i na każdym jestem zarobiony w porównaniu do żywej. I wybicia uczciwie raczej. Dobre bydło R i Ukl i można się potargować zawsze coś dorzuci.

U nas Anna z BBI kiedyś brała na żywą ze stacjonarnej wagi bydło i świnie, czarna babka ok 50tki zawsze w czarnych skórach chodziła 😉 przyjeżdżała z Wojtkiem taki grubasek, spoko gość. Potem zaczęli jeździć sami pracownicy z wagą na samochodach i cyrki wychodziły i zniknęła z regionu. 

3 godziny temu, karol091193 napisał:

Zależy od tego, kiedy vatowiec dostarczy fakturę. Ja mam w sumie blisko to sam specjalnie do nich wiozę fakturę. Ostatnia moja sprzedaż wyglądała następująco. W poniedziałek sprzedaż, w środę dostałem rozliczenie i akurat przy okazji jechałem po części do ciągnika to tego samego dnia dostarczyłem fakturę a w piątek rano już była kasa na koncie. Biernacki niech się od nich uczy 😂

Ja daję dla kierowcy fakturę z danymi. 

Opublikowano
43 minuty temu, Bananek napisał:

Ale jak Ci dobrze u Sławka to nie ma co zmieniać. Kto tam od nich przyjeżdża? Wojtek, taki "duży"?

Bananek to Ci sklodowscy waza sztuki przed załadunkiem? 

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Nie masz się czego obawiać w abp na wbc 40szt w tym roku oddałem i na każdym jestem zarobiony w porównaniu do żywej. I wybicia uczciwie raczej. Dobre bydło R i Ukl i można się potargować zawsze coś dorzuci.

U nas Anna z BBI kiedyś brała na żywą ze stacjonarnej wagi bydło i świnie, czarna babka ok 50tki zawsze w czarnych skórach chodziła 😉 przyjeżdżała z Wojtkiem taki grubasek, spoko gość. Potem zaczęli jeździć sami pracownicy z wagą na samochodach i cyrki wychodziły i zniknęła 

Jeśli jeszcze dodać czarna czapke z daszkiem nike to ta sama co u mnie bierze czyli szefowa :)

• Like 1
Opublikowano

No co tu mogę powiedzieć ,byki O klasa 9 brutto 

Na moje realia nieźle B|

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, AdamRo napisał:

Sprzedałeś po tyle ? Komu ?

Tak , pośrednik 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
38 minut temu, pedro2 napisał:

A Wojtek pracuje jeszcze u niej? Schudł? 😉

Kurczę nie pamietam jak sie ten co z nia jezdzi i robi czarna robote nazywa. Chlopak na oko miedzy 30-40lat średni wzrost 110kg wagi bo ważyl sie na wadze przy mnie :) ale jakis mega gruby nie jest.

Opublikowano
3 minuty temu, 3in1 napisał:

@Michal014d hfy 615 i 690kg a mm 910 lubelskie powiat bialski a i ważone 2 dni wcześniej na swojej wadze wszystko się zgadzało

To ładna cene za hfy dali. Ja mam 3mm ok 700kg z czego jeden z angusa 75%ma i jalowke mm 75% lm ok650kg i trzeba bedzie wołać 9.5zl za byki i 9zl za jalowke ale bedzie pewnie ciężko osiagnac takie ceny na podlasiu :(

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

No co tu mogę powiedzieć ,byki O klasa 9 brutto 

Na moje realia nieźle B|

Jaka waga i wiek ? Tez sprzedalem mieszanca czarno bialy 20miesiecy 680kg 7% skity waga sie zgadza 9.3 brutto

Opublikowano
1 godzinę temu, Michal014d napisał:

To ładna cene za hfy dali. Ja mam 3mm ok 700kg z czego jeden z angusa 75%ma i jalowke mm 75% lm ok650kg i trzeba bedzie wołać 9.5zl za byki i 9zl za jalowke ale bedzie pewnie ciężko osiagnac takie ceny na podlasiu :(

Miałem hf+lm 50 na 50%, takie bez szału w sumie, byk 700 jałówka 650 to 9.3 i 9zł dziś poszły, także jak dobre sztuki powinieneś lekko dostać te 9.5/9zł

Opublikowano

@rolnik34 Andrzej Izdebski brał już długo z nim handluje i jestem zadowolony waga się zawsze zgadza i płaci w terminie, miały 21 msc mogły jeszcze postać ale kasa potrzebna, za ładnego do 10zl brutto jałówki do 9 brutto 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v