Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, marijusz napisał:

trzeba poczytac instrukcję bo dużo mierników wagowych ma taką funkcję tylko trzeba wejść w odpowiedni tryb 

to twoi koledzy u nie byli ale zwierz nie przypadł do gustu i litkupu nie było😀

Latają chłopaki ostro, młodzi, 3-4 lata i juz widać efekt handlu koło domu🤣

Opublikowano
19 minut temu, AdamRo napisał:

Robimy wakacyjne obniżki cen ?

No w końcu. Już zaczynało się robić niebezpiecznie. Już myślałem cielakow dokupić większą ilość. 😆

Opublikowano
30 minut temu, AdamRo napisał:

Na koniec lipca będzie już po ptokach :)

O Panie w tym tepie to hodowców bydła będzie tyle co świń. Jeden na trzy wioski. Ja wyprzedany dopiero listopad coś bedzie

Opublikowano

Za wiele nie spadnie nie ma towaru sam mam dopiero za 2-3 miesiące 

2 godziny temu, HF86 napisał:

No w końcu. Już zaczynało się robić niebezpiecznie. Już myślałem cielakow dokupić większą ilość. 😆

A ja ostatnio nie kupiłem ale za długo nie wytrzymam 🐂😄

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Kasiure u wuja trzepie :)

U nas żniwa na koniec lipca, więc będzie już po obnizkach. 

Jakie te obniżki prognozujesz. U nas żniwa początek sierpnia,rolnicy nie maja czasu na sprzedaż i cena zawsze rośnie. 

Opublikowano
46 minut temu, karolr2 napisał:

Jakie te obniżki prognozujesz. U nas żniwa początek sierpnia,rolnicy nie maja czasu na sprzedaż i cena zawsze rośnie. 

Na sześć nie spadnie :)

Opublikowano

Adam jakie kolwiek obniżki w tym momencie to strzał w kolano dla branży. Prognozuje że żeby boło czym handlować w przyszłym roku cena za klasę O nie może spaść poniżej 15zl inaczej wszyscy to jebną. Wystarczy popatrzeć co się dzieje jak ceny szaleją stali nawozów itp a to początek 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Adam ile maksymalnie za krowe? 😛 przy mnie sąsiad dostał 7,1 brutto za krowe 740 kg 

1 godzinę temu, Baks00 napisał:

7.10 brutto realna cena.

Gdzie takie ceny? Macie swoje wagi? Chętnie sprzedam parę sztuk przy takich cenach, tylko uprzedzam mam swoją wagę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v