Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Dawać bydła bo rynek napięty jak baranie jaja. Byk dobry 9 krowy lux 6.5 jalowki 8 dobre. ceny brutto.niby brakuje bo doplatowcy trzymają. Ale żeby coś więcej to niema komu 😉 

Agrobiznesu się dzisiaj naoglądał ?🙂

Opublikowano

Nie dla sąsiada pomagałem bydło załadować. Też koniec produkcji. I gadałem z pośrednikiem co i jak. 

Opublikowano

Ja dwa trzy tygodnie temu umoczył bym ok 50gr na wbc. Na 12 szt to już coś. Żydki nie biorą, a cena w górę... Po 25tym 6 jałówek dopłatowych pójdzie to niech jeszcze nie spada. Ale coś czuję, że od przyszłego tygodnia będzie w dół cena

• Like 1
Opublikowano

Tu nic nie przewidzisz. Za tydzień może być 12 pod byle pretekstem .

Opublikowano
10 godzin temu, PerezStunt napisał:

Sprzedałem byki 1 kwietnia, dziś przyszło rozliczenie. Cena 14.6 za R i 14.20 za O. Minus 150zl prowizji dla pośrednika. Waga WBC sprawdzona, nie oszukali hehe.... Na żywca wyszło około 8.3 netto. Ubite byly w Kole.

Jak sprawdzileś? Arimr?

Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Chętnie bym przytrzymał, zboża i kiszonek full, chętnych zbytnio nie ma, a ładnie byczki nabierają. Ale gielt potrzebny, mam wydatek i dopłat nie dali jeszcze dziady.

Już nie handlujesz z agromirem

Opublikowano
19 godzin temu, dejmian90 napisał:

Jałówka mieszaniec 520 kg 6,20 brutto. Nie jest źle jak na taką wagę. 

Ja za 530 brutto w O klasie 3700zl dostałem na wbc..

• Thanks 1
Opublikowano

Propozycja od ubojni na dziś byk  8.2 brutto skita 7 % waga ok 560 kg na żywo ich waga na samochodzie + wz na miejscu po zważeniu fakturą pocztą odbiór przyszły tydzień  na wbc 13.6 mówił że 300 kg wyda mięsa co sądzicie .

IMG_20210414_153027.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Sprzedałem pacjenta. Ważył po dwóch dniach na sianie 799 brutto. 8.3zl brutto minus 5 procent. Jałówka mieszaniec 8zl waga 633, brutto wszystko minus 7 procent.

Edytowane przez Pitraszek
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Arturo12345 napisał:

Propozycja od ubojni na dziś byk  8.2 brutto skita 7 % waga ok 560 kg na żywo ich waga na samochodzie + wz na miejscu po zważeniu fakturą pocztą odbiór przyszły tydzień  na wbc 13.6 mówił że 300 kg wyda mięsa co sądzicie .

IMG_20210414_153027.jpg

Masz swoją wagę ?

Opublikowano

Mocno im musi zależeć bo i na żywą dość dobra oferta. 

Dobrze to oni niech zaczną zabiegać żeby ktoś tą  hodowlą się zajmował a nie jak ostatnie 2lata łaskę robili że wogule biorą. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Masz swoją wagę ?

2 godziny temu, Arturo12345 napisał:

IMG_20210414_153027.jpg

Z tyłu zdjęcie by się przydalo wygląda na 50 kg wiecej

Opublikowano

23miechy panowie sprzedawał ktoś do ubojni z warni jak u nich z wypłacalnością za krowę hf ale niezłą jak na hf ok650kg 6.20 6.4 amięsna 6.6

18 minut temu, HF86 napisał:

Dobrze to oni niech zaczną zabiegać żeby ktoś tą  hodowlą się zajmował a nie jak ostatnie 2lata łaskę robili że wogule biorą. 

Oby to się stało standardem

18 minut temu, HF86 napisał:

Oby to się stało standardem

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś 😉

Marzenia takie mam. A kto tego zabroni 🙃po 20stu latach w tym cyrku zwanym sektorem wołowiny już do normalnych nie należę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v