Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tak. Wbc z sima dobrego wychodzi jak na zabiedzonym hf na normalnych ubojniach. Piękne gadki do momentu załadunku. Ale jak wszędzie pośrednicy i tam zdają bo z nimi zakłady się liczą .rolnik indywidualny jest dla zakładów zarobkiem premium 😪

Opublikowano
4 godziny temu, lamboEVO100 napisał:

A tam jaka cena ? Był 2 tygodnie temu oglądać P.. ale dawał 7,5 i 7,3 brutto za takie 680 i 660 kg. I mi się słabo wydawało i zostały. Trzeba chyba innego odbiorcy szukać. A Mierze.... Co wyprawia ? Kolega mu sprzedaje i zadowolony 😀

Ty nie chciałeś kiedyś wagi ode mnie?

Przed chwilą, wojak1986 napisał:

Posprzedawali ale żeby powiedzieć że w dół to gdzie teraz śmietanka forum. Zamknięte grono samouwielbienia

A przypadkiem @AdamRo nie pisał w piątek?

Opublikowano

Toc gadałem że rypnie jak pejsaci wrócą i bydła będzie ful trzeba to cenniki na ubojni dla prywatnych dostawców zjadą ze dwa razy dla paniki. Liczących się handlarzy raczej to nie dotknie ale pretekst jest, lo panie bydło w dół leci, szybciutko ładujem co tam pan masz na stanie bo gargamedon idzie i powinieneś pan podziękować że i tyle zapłaciłem 😆

Opublikowano
16 minut temu, wojak1986 napisał:

W piątek popołudniu to można...naprawdę nikt nie wiedział wcześniej hehe

Pisał cały czas tylko po co słychać zaplutego handlarza

8 minut temu, wojak1986 napisał:

To jakie prognozy, trzymać jak młode czy pakować teraz?

Trzymać

Opublikowano

Widzisz wojak i tak właśnie wygląda panika. Oto w tej zabawie chodzi. 

Opublikowano

Wiesz kto ma partie cały rok to raz trafi raz nie a tu sprzedajesz dwa razy w roku i masz plecy bo akurat zrobili sobie panikę. Bydła dlatego w tym kraju nie będzie bo to nie gra na giełdzie tylko zapie..ol a tu żarty sobie robią

Opublikowano
58 minut temu, HF86 napisał:

Toc gadałem że rypnie jak pejsaci wrócą i bydła będzie ful trzeba to cenniki na ubojni dla prywatnych dostawców zjadą ze dwa razy dla paniki. Liczących się handlarzy raczej to nie dotknie ale pretekst jest, lo panie bydło w dół leci, szybciutko ładujem co tam pan masz na stanie bo gargamedon idzie i powinieneś pan podziękować że i tyle zapłaciłem 😆

dokładnie tak jak mówisz 

Trzeba towaru to jedyny sposób aby go zdobyć to opuścić cenę i to ze trzy razy po 40groszy a potem raz podnieść 20 gr 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Chciałem, mówiłeś żeby się w grudniu przypomnieć bo masz krótką pamięć, ale ja mam dłuższą 🤣 i mi się przypomniało w marcu jak waga była potrzebna...

• Haha 1
Opublikowano

Znajomy oddał krowy HH od 750 do 900kg i buhaja kryjącego bo sobie pale złamał i nie kryl. Krowy na WBC 12,8 byk 14,80. Kupił facet co steki wycina na knajpy.

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

A i wcześniej pisał. Tylko tak jak mówisz, handlarzyna jak zwykle, piedroli żeby wyrwać byka :)

Są obniżki ale jest i kwiatek, jeden zakład podniósł cenę :)

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Tak. Wbc z sima dobrego wychodzi jak na zabiedzonym hf na normalnych ubojniach. Piękne gadki do momentu załadunku. Ale jak wszędzie pośrednicy i tam zdają bo z nimi zakłady się liczą .rolnik indywidualny jest dla zakładów zarobkiem premium 😪

Dobry sim z bebechem i hf bez brzucha, co się lepiej wybije ? Klasa oczywiście na simku lepsza.

• Like 1
Opublikowano

Trochę tego towaru zdałem w swoim czasie to tam wszystko dziwnie mały wbc miało. 

Opublikowano

To jest pokłosie tego

według danych GUS, w pierwszej połowie 2019 roku (w porównaniu z analogicznym okresem w 2018 roku)  import cieląt zmalał o 11,4 proc., to stanowiły one aż  65 proc. ogółu importowanego bydła (ponad 55 tysięcy sztuk w 6 miesięcy).

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, AdamRo napisał:

A i wcześniej pisał. Tylko tak jak mówisz, handlarzyna jak zwykle, piedroli żeby wyrwać byka :)

Są obniżki ale jest i kwiatek, jeden zakład podniósł cenę :)

Dobry sim z bebechem i hf bez brzucha, co się lepiej wybije ? Klasa oczywiście na simku lepsza.

Zauważyłem że w każdym z handlu płynie dolew krwi cygana, jest coś w tym? Mi bliżej średniowiecznej Japonii...

Opublikowano
39 minut temu, debrzyna napisał:

To jest pokłosie tego

według danych GUS, w pierwszej połowie 2019 roku (w porównaniu z analogicznym okresem w 2018 roku)  import cieląt zmalał o 11,4 proc., to stanowiły one aż  65 proc. ogółu importowanego bydła (ponad 55 tysięcy sztuk w 6 miesięcy).

Już to nadrabiać zaczęli. Germanskie czeskie słowackie holenderskie litewskie łotewski estońskie wybierać przebierać przecież cuda w rynku wołowiny i można już uzyskać nawet ceny z przed 8iu lat a zakupy też w lux warunkach na kredyt lizing kontraktacje czy gotówkę 😆

Opublikowano

Większość handlarzy oprócz opasa ma też cielaki. Udało się zarobić na ciężkim ale cielaka ciężko było sprzedać to trzeba cenę trochę podnieść i znowu cielak pójdzie. W całej UE opas mało opłacalny i cielaka za flaszke oddają, u nas ludzie covid dostali i cielaka kupili.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Na internetach ludzie piszą,  że już po 7.8 netto za pierwszego lepszego  hfa dostają 🤣

Taa i rolnik po zważeniu byka przez handlarza mówi do syna "łoo kurła Pjoter, a wyglondoł na 100 kilo wincy, ale niech idzie, bo cyna dobro".  To jest proceder bajecznie prosty do zwalczenia, ale nikt za to zabrać się nie chce. Lepiej obiecywać jakieś ochłapy covidowe dla hodowców i inne cuda, zamiast ukrócić dziwne machloje w klasyfikacji poubojowej, na zaniżanej wadze czy na wirtualnym wyrzucaniu do kontenera.  Złapana na oszustwie firma powinna zapłacić np. 1 % kary liczonego z rocznego obrotu i np. taki handlarzyk 100 razy by się zastanowił zanim uruchomiłby magiczny tryb w wadze, bo może rolnik w przypływie świadomości wcześniej przeważył, choć nigdy tego nie robił.

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Like 5
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v