Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie ssanie a tu bydło lata i nikt nie łapie

W strefie czarnobylskiej na północy Ukrainy zaobserwowano stado zdziczałych krów. Zwierzęta zostały bez opieki po śmierci ich gospodarzy, mieszkających w objętym zakazem osiedlania się obszarze wokół elektrowni jądrowej.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

niech no sie taki waleński czy pięta dowie to już ich tam nie będzie

Honor handlarza nie pozwala brac calej krowy darmo.

Ja rozumiem, 100,200 kg, ale calej nie wolno.

• Haha 11
Opublikowano

Pamiętnik handlarza 

24 styczeń 2021

Bydła brak. Godność nie pozwala jeździć po gospodarzach, ale raty za BMW i korepetycje dzieci nie dają spokoju. Pazerność rolnika w czasie pandemii nie zna granic. Kolejny raz wycena 7.5 z VAT za hf odrzucona. Dni mijają. Mam. Dzisiaj wziąłem tylko 100kg z 600kg renifera. Musi zostać na cielaka i chleb dla szczerbatych dzieci rolnika...

Mietek honorowy handlarz

• Like 2
  • Haha 8
Opublikowano
19 godzin temu, AdamRo napisał:

Po ile płacą w waszych stronach za bydło wiekowo ok a nie wagowych. Powiedzmy takich do 500 kg ? Oczywiście nie renifery po gałęziach :)

wczoraj kupiłem takich 10 w wadze 340-530 po 7 zł na rękę (bez skitki ) Towar ładny na R bez problemu sie załapie ,ale dzis juz jeden leży ze złamaną nogą w łopatce > Czyli znów będzie w plecy !

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

dwa większe mozna by było na ubój bo 280 kg wydadzą i na nich już by bylo do przodu Ale reszta do dalszego chowu bo swojej kasy bym na zakładzie nie wyrwał za nie 

I tak jak mówię towar daje nadzieje na zysk 

Koledzy kto dziś wybiera się na podlasie,mazury po cielaki to niech oprócz kasy weźmie łopatę , coś rozgrzewajacego  i jedzenia na tydzień bo jak utknie w zaspie to aby cielaków nie musiał zjadać😁

Edytowane przez marijusz
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Znowu jest szansa wyszarpac dodatkowe parę groszy. Podlaskie faktycznie zblokowane nawet zdesperowani handlarze dziś nie jeżdżą a i rolnikom nie w głowie handel .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marijusz napisał:

Koledzy kto dziś wybiera się na podlasie,mazury po cielaki to niech oprócz kasy weźmie łopatę , coś rozgrzewajacego  i jedzenia na tydzień bo jak utknie w zaspie to aby cielaków nie musiał zjadać😁

da sie przeżyć

IMG_20210124_093212.jpg

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Opublikowano
14 minut temu, soltys48 napisał:

da sie przeżyć

IMG_20210124_093212.jpg

Za ile to wyszarpales?

Opublikowano
2 minuty temu, pablo6234 napisał:

Wazyles czy ogólnie za całość, towar 1 klasa

Nie ważone, z oka, rozrzut spory, najmniejszy ok 120kg-MM z SM, największy ponad 250kg-HO(najładniejszy), pozostałe 6szt simów 180-200kg

Patrząc obiektywnie to towar średni bo simy mocno sierściate

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v