Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A może po prostu jest mocno zdziwiony, co trzeba mieć w głowie żeby trzy lata nie zgłosić się do lekarza z dolegliwością? Znam osobę której po takich objawach zdiagnozowano nowotwór, ale spoko, lepiej w internecie o tym opowiadać niż w lekarskim gabinecie

Opublikowano
1 godzinę temu, gosciu506 napisał:

zerznol Cię ktoś ze Cię d*pa boli

spier......

1 godzinę temu, lukasz222 napisał:

A może po prostu jest mocno zdziwiony, co trzeba mieć w głowie żeby trzy lata nie zgłosić się do lekarza z dolegliwością? Znam osobę której po takich objawach zdiagnozowano nowotwór, ale spoko, lepiej w internecie o tym opowiadać niż w lekarskim gabinecie

a ta osoba umarła?

Opublikowano

Chłopie nie opowiadaj że cię boli bo jakby bolało to na czworakach idziesz do lekarza .Miałem zator jelit bolało niesamowicie -do szpitala i było by ok gdyby przed operacją nie kazali mi podpisać że jeżeli będzie konieczność to zrobią mi stomię .To mnie od razu  uzdrowiło (wizja worka ) oczywiście wypis na własne żądanie po 8 godzinach wróciłem  błagałem aby mi zrobili operację i zgodziłem się na wszystko oczywiście już sepsa ale zyję i worka nie mam - tak że jak będzie bolało na prawdę to to trafisz do lekarza ale to musi być ból po którym się łazi po ścianach 

Dnia 22.12.2020 o 09:46, bamberszol napisał:

u mnie dziewczyna się obraziła o to że mój brat z jego żona zamieszkiwali góra domu razem z nami a mieli się wyprowadzić jak się mała urodzi. mieszkali jeszcze przez około 2 miesiące bo im się budowa przedłużała. generalnie wtedy mi tego nie mówiła dopiero teraz szczerze zaczęliśmy o tym rozmawiać. To prawda jak tu koledzy piszą rozmowa i rozmowa a nie od razu dostanie.....

I jak sprawy się ułożyły?

Opublikowano

Alimenty są na dziecko,jeśli nie macie podpisane ze siedzicie razem to na nią nie bedziesz płacił,koszty utrzymania dziecka dzieli się na obu rodziców więc musi udowodnić wydatki,no chyba że dziecko chore poważnie wtedy mogą być kłopoty,myślę ze 800 zł góra jak jest zdrowe,Uważaj żebyś się nie orzenił z nią bo wtedy możesz popłynąć finansowo

Opublikowano
8 godzin temu, lukasz222 napisał:

Śmierć nie jest złym rozwiązaniem.

5 godzin temu, RU68 napisał:

Chłopie nie opowiadaj że cię boli bo jakby bolało to na czworakach idziesz do lekarza .Miałem zator jelit bolało niesamowicie -do szpitala i było by ok gdyby przed operacją nie kazali mi podpisać że jeżeli będzie konieczność to zrobią mi stomię .To mnie od razu  uzdrowiło (wizja worka ) oczywiście wypis na własne żądanie po 8 godzinach wróciłem  błagałem aby mi zrobili operację i zgodziłem się na wszystko oczywiście już sepsa ale zyję i worka nie mam - tak że jak będzie bolało na prawdę to to trafisz do lekarza ale to musi być ból po którym się łazi po ścianach 

I jak sprawy się ułożyły?

Słuchaj smaruje sz się maścią a od czasu do czasu czopki i się funkcjonuje. Ty miałeś coś grubszego. To poszedles. Mnie też brzuch boli i de na usg w tygodniu

Od czego ci się ten zator zrobil

Opublikowano

Czleku opowiadaj o swoich problemach u lekarza a nie na forum w co drugim temacie bo to się robi obrzydliwe.... 😭

Opublikowano
8 godzin temu, lukasz222 napisał:

images.jpg

Opublikowano

moja dziewczyna pochodzi z bloków pgr-ow. Niestety nie gotuje mi obiadów nie pomaga nic mi w gospodarstwie. mówię do niej ogródek założymy a ona że kupić w sklepie jest bez roboty. mamy jedno dziecko pół roczne a ona obiadów nie gotuje nie ma czasu jak sądzicie dobry to materiał na żonę?

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Człowieku. Na forum rolniczym się pytasz czy kobieta jest dobrym materiałem na żonę? Odpowiedz, NIE. Jednak nie dlatego, że nie gotuje, ale dlatego, że się w ogóle pytasz. Przed ślubem musi być miód i malina, bo potem zawsze się relacje mogą popsuć, a nigdy poprawić. Jeśli się zastanawiasz to znaczy, że tego nie chcesz. Po co się więc samemu męczyć i unieszczęśliwiać drugą osobę?

Edytowane przez Leszy
Opublikowano
bamberszol napisał:

moja dziewczyna pochodzi z bloków pgr-ow. Niestety nie gotuje mi obiadów nie pomaga nic mi w gospodarstwie. mówię do niej ogródek założymy a ona że kupić w sklepie jest bez roboty. mamy jedno dziecko pół roczne a ona obiadów nie gotuje nie ma czasu jak sądzicie dobry to materiał na żonę?

moze duzo czasu poswieca dziecku i nie ma czasu na gotowanie. a moze Ty idac do domu do niej na gore zjadasz obiad na dole u mamusi i ja to wkurwia

Opublikowano
14 godzin temu, ogarek napisał:

Czleku opowiadaj o swoich problemach u lekarza a nie na forum w co drugim temacie bo to się robi obrzydliwe.... 😭

Słuchaj pafnucy pytał to odpowiedzialem

Opublikowano (edytowane)

A to chiba że tak 😂

No trza wytłumaczyć jak taki ciekawy 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

pytanie za sto puntów. typowo przykład pytam... jeśli mam gospodarstwo zapisane na siebie od 10 lat i wezmę ślub z kobietą a później po roku rozwód to czy jej część gospodarstwa też będzie się należała?

Opublikowano
Dnia 12.01.2021 o 06:59, bamberszol napisał:

pytanie za sto puntów. typowo przykład pytam... jeśli mam gospodarstwo zapisane na siebie od 10 lat i wezmę ślub z kobietą a później po roku rozwód to czy jej część gospodarstwa też będzie się należała?

Po 5 latach a jak spiszesz intercyzę to nigdy

Opublikowano (edytowane)

Jeśli ma zapisane gospodarstwo na siebie imiennie /a tak ma.... to nigdy nie wejdzie ono w skład majątku wspólnego do podziału przy ewentualnym rozwodzie.... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

@ogarek ale dochody z gospodarstwa będą stanowiły podstawę ustalenia wysokości alimentów na żonę, i dzieci...

Majątek odrębny w małżeństwie stanowią uzyskane przed zawarciem małżeństwa: środki pieniężne, akcje, nieruchomości, ruchomości, prawa autorskie, spadki, darowizny ze wskazaniem na jednego z małżonków- imienne w trakcie trwania związku małżeńskiego. Przy braku rozdzielności majątkowej -intercyzy- dochody z majątku odrębnego zgromadzonego przed zawarciem małżeństwa oraz wspólnego są wspólne w małżeństwie. Teraz nie opłaca się facetowi być w związku małżeńskim: ustawa przemocowa- od 1.12.2020 działa- w skrajnym przypadku ex może mieszkać w Twoim domu a Ty nie (w dodatku bez wyroku sądowego), a ten trzeba utrzymywać czy się mieszka czy nie,  alimenty w razie rozwodu na kobietę, w sądzie jesteś obywatelem drugiej kategorii -misiu płaci za wszystko i za wszystkich, cytując panią s.purek : przemoc ma płeć- (męską). Aa i najważniejsze: w małżeństwie nie ma pojęcia kradzież- co zabierze i schowa to jej- to tak na przyszłość. Dlatego wszelkie dokumenty !!!!, precjoza, rzeczy mające wartość trzymać z daleka od kobiety, nie opowiadać o przekrętach, wałkach, bo to w razie W wypłynie na sali rozpraw. Kobiety nie biorą jeńców jeśli w chodzi w grę  zabezpieczenie swojego pasożytniczego życia

• Like 1
  • Confused 1