tomas318

John deere 6310 problem błędy

Polecane posty

tomas318    1

Witam , 

mam problem z john deere 6310 ciągnik wykazuje błędy BIF-137, RCU-027, oraz PEC 059 . Podczas jazdy licznik prędkości szaleje wskazuje różne wartości prędkości i jak jest włączony wałek wom czasami pokazuje na na wyświetlaczu elektronicznym obroty silnika czasami nic . Pytanie czy jest ktoś kto by mógł mi pomóc z tymi błędami lub ktoś miał podobny problem z góry dzięki za informacje .

Pozdrawiam  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Gość
      Przez Gość
      Witam ,zamierzam zakupić john deere 6630 premium z 2007r ,na co zwrócić szczególną uwagę, jakieś bolączki tego o to modelu. 
      Z góry dziękuję za pomoc 
    • Gość
      Przez Gość
      Przymierzam sie do zakupu John deere 6630 premium z 2007 roku ,na co zwrócić szczególną  uwagę ,jakieś bolączki tych modeli?
      Z góry dziękuję za pomoc 
    • Przez Omniq
      Witam,
      Posiadam instrukcję serwisową do JD 7430 i 7530 Premium. Instrukcja w języku angielskim w formacie PDF, nie skan książek tylko porządny pdf. Mogę się podzielić gdyby ktoś potrzebował
       

    • Przez Dzik90
      Witam.Mam pytanie, jak z trwałością tych ciągników? na co zwrócić uwagę jeśli traktor ma założonego tura? jest to wersja Comfort 6630. Ma 12 lat i 9 tys motogodzin. Czy warto zainteresować się nim czy jakieś typowe usterki dla tego modelu? Z góry dzięki za podpowiedzi
    • Przez NowyRolnik2
      witam mam problem z 6930 skrzynia power quad ABCDE i 4 polbiegi ze sprzęgłem w dźwigni. 
      Problem polega na tym ze przy zmianie polbiegu z 2 na trzeci zatrybia po chwili. Zdąża spaść obroty chwilę się zastanowi i ciągnie. Im większe obciążenie tym dłużej trwa zmiana. 
      Zarówno w dół jak i w górę. 
      Jak juz załapie to ciągnie elegancko nie czuć żeby coś się slizgalo nie ma też niepokojących dźwięków. Żadne kontrolki się nie świecą. 
      Ciśnienie 17 czy 18 bar w normie dla tego modelu wg specyfikacji. 
      Ojej ladny czysty .
      Rewers wzorowo nic nie szarpie, nie stuka. 
      Czy pomoże kalibracja ?
      Czy to wina jakiegoś czujnika?
      Czy grubszy temat jak podtarte tarczki? Troche nie chce mi się tam zaglądać. 
      Może miał ktoś podobny przypadek. 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj