Rozpoczęcie hodowli opasów
-
Podobna zawartość
-
Przez danielhaker
W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"
-
Przez jakuwal
Witam. Jakie macie opinie na temat handlarzy bydła z eko natury, bykpol zakowa, toro cielaki? Kupował ktos z państwa jakieś sztuki od nich i wyrazi opinie czy jest sens nimi zawracać głowę aby nie zbankrutować potem przy weterynarzu? Lub macie jakieś sprawdzone źródła na mięsne miesięczne cielaki na mleku jeszcze?
-
Przez Krzak1
Co sądzicie o bydle rasy aubrac , mam zamiar kupić byka na rozpłodnika i jestem ciekaw opinii innych .
-
Przez Krzak1
Co sądzicie o bydle rasy aubrac , mam zamiar kupić byka na rozpłodnika i jestem ciekaw opinii innych .
-
Przez Martynaa88
Dzień dobry,
Proszę o wsparcie przy zdiagnozowaniu problemu i określeniu jak mogę pomóc zwierzęciu i czy właściwie wymaga on pomocy?
Nowonarodzony cielak ma ,,bulwiaste" stawy, a nie przejawia innych objawów. Matka zmarła i na pewno w jego rozwoju ma znaczenie brak siary i/lub zbyt długi poród, ale mijają już 3 tygodnie, a deformacja stawów nie mija. Dodaję filmik jak się porusza. Czy mają Państwo jakieś doświadczenie z takim przypadkiem?
Czy można coś zrobić, żeby poprawić sytuacje lub można liczyć, że z czasem ten stan się sam wyrówna?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i komentarze.
VID-20251021-WA0002.mp4
-

Rekomendowane odpowiedzi
Równowaga między etyką, środowiskiem a kulturą: Opracowanie zrównow...
Rzepak LG scorpion, avenger, armada, Arnold, ambassador - 22.08.2025