Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy mam problem bo sterownik albo nie piszczy wcale albo tak ze nie slychac i caly czas sie swieci ten czerwony przycisk o co chodzi z tym?? a i jak podlaczam gniazdo to pika kilka razy tak w miare glosno i sie zapala czerwona i nie gasnie

Opublikowano

Kliknij w to pole, aby otworzyć szybką odpowiedź

witam panowie ma problem z moją 46 od czasu do czasu zdarza sie tak że podczas owijania sznurkiem sznurek nie jest dobrze dociągnięty do krawędzi belki ale tylko z lewej strony za może ktoś przyczynę ??

Opublikowano

znam przyczynę posadziłem ojca na prasie i zauważył że sznurek przepycha przez przednie walce i wtedy jest on blokowany podczas owijania , powodem tego były zdeformowane gumy które powinny zapobiegać temu przepychaniu

Opublikowano (edytowane)

mam pytanie czy przy obwiązywaniu sznurkiem w beli w prasie CLAAS 46 trzeba trzymać cały czas przycisk wciśnięty?, bo u siebie jak puszczę to przestają ruszać się ramiona od podawania sznurka i piszczy sygnał dźwiękowy? Jak trzymam wciśnięty przycisk to ramiona się ruszają i nie piszczy, mówię o manualu.

Edytowane przez wladek
Opublikowano

mam pytanie czy przy obwiązywaniu sznurkiem w beli w prasie CLAAS 46 trzeba trzymać cały czas przycisk wciśnięty?, bo u siebie jak puszczę to przestają ruszać się ramiona od podawania sznurka i piszczy sygnał dźwiękowy? Jak trzymam wciśnięty przycisk to ramiona się ruszają i nie piszczy, mówię o manualu.

zajrzyj do czujnika przy przekładni aparatu wiążącego,pewnie nie łączy

Opublikowano (edytowane)

przyjrzałem się dokładnie aparatowi wiążącemu i przy nim jest tylko czujnik który odpowiada za uruchamianie sygnału dźwiękowego, po odłączeniu wtyczki działa tak samo tylko nie uruchamia się sygnał dźwiękowy i nadal trzeba trzymać wciśnięty przycisk na pilocie

Edytowane przez wladek
Opublikowano

przyjrzałem się dokładnie aparatowi wiążącemu i przy nim jest tylko czujnik który odpowiada za uruchamianie sygnału dźwiękowego, po odłączeniu wtyczki działa tak samo tylko nie uruchamia się sygnał dźwiękowy i nadal trzeba trzymać wciśnięty przycisk na pilocie

chyba słabo się przyjrzałeś,ten czujnik to zwykła zwora na krzywce aparatu, działa to tak,że naciskasz i przytrzymujesz trochę przycisk w pilocie, aparat rusza i krzywka zwiera styki i tyle,a od sygnału jest czujnik ciśnieniowy

Opublikowano

a u mnie jest tak że po włączeniu obwiązywania sznurkiem, krzywka naciska na ten wyłącznik i przez ok 5 sekund zapodaje sygnał dźwiękowy, a następnie, krzywka rozłącza wyłącznik i sygnału już nie ma.

A po odłączeniu wtyczki od tego wyłącznika nic się nie zmienia tylko brak sygnału dźwiękowego. Nawet jak wcisnę palcem ten wyłącznik to włącza się sygnał dźwiękowy, więc sądzę, że on tylko odpowiada za sam dzwonek.

Opublikowano

witam chce kupić claasa 46 + siatka na umowe kupna sprzedaży za 24 tyś. jak myślicie dobra oferta ? prasa jest sprowadzona i przejrzana (to co trzeba wymienione) od znajomego... piszcie co o tym sądzicie

Opublikowano

mam pytanie odnośnie siatki w Claas 46 (chodzi o manual)

Jak włącze obwiązywanie siatki to ona po obwiązaniu zostanie automatycznie odcięta?

Dziś na próbę uruchomiłem przy ostatnim balu siatkę i po włączeniu ładnie pociągneło do środka lecz naowijała mi się na dolnym walcu, a bela nie została obwiązana.

Opublikowano

Panowie a ja mam takie pytanie posiadam prase Claas 46 bez rotora ale na szerokim podbieraczu ale nie o to chodzi. Kupiłem ją i łańcuch główny był wyrobiony więc pytam sie was jaką powinien mieć długość orginalny i czy ma ktoś katalog części do tej prasy.

Pozdrawiam :):D

Opublikowano

Andrzej78 zdemntowałem stary ale jak przemyłem w ropie to on był sczepiany nie był cały orginalny tylko kawałkami widać było że są urywki nowego łańcucha a katalogu nie mam do niej. Więc pytam sie was czy może ktoś wie ile orginalny łańcuch napędowy do claasa 46 ile ma ogniwek lub ile metrów bo mój był szczepiany i niewiadomo jaka jest orginalna długość.

Opublikowano

Pomocy!

Szukam katalogu z częściami w formie pdf do Claas Rollant 46 RC lub coś w podobie. Padło mi łożysko od rotora i nie wiem co to za model łożyska...

Z góry dzięki za jakąkolwiek udzieloną pomoc na ten temat ;)

pozdrawiam Witek11