Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, slawek74 napisał:

kontenovy po ile oleju byś przyjechał bo mam trochę i szykuje sie wymiana w skrzyniach i trochę już jest nazbierane w skrzyniach stou 10w 30

Za daleko mieszkasz wyślij kurierem za pobraniem 😛

Opublikowano
10 godzin temu, kontenovy napisał:

o właśnie @Paulina1985 zapytaj męża o olej z maszyn szefa póki jeszcze tam pracujecie ,chyba że serwis zewnętrzny do tego przyjeżdża to nie było tematu

czy ja wiem czy pracują, dziewczyna z okolicy rok starsza ode mnie rzuciła robotę biurową/projektową po budownictwie to pani domu u gościa z ok 400ha roślinnej 

może @KarolTD90 go rudego przypomni se

no .... uciekają.... ale wyjątkiem są zaradni bogaci i kasiaści .. do tych to i z miasta przyjdą , u jednego kołchoźnika w okolicy  młoda ukrainka żoną jest i krowy doi a mogłaby być jego córką 

chodzi o to by mieszkać tam gdzie się pracuje by było blisko i szybko do roboty , rolnik to ma u siebie miastowy w mieście też a latać hvj wie gdzie i jak długo to tez nie ciekawie a mieszkając na wsi pracować poza rolnictwem/gospodarstwem i nie musieć do pracy jechać do miasta to raczej sie nie da

skoro nie ma tego kto robił to do tej pory to ktoś próbuje go godnie zastąpić

konkrety , liczby proszę , bo tylko to pozwala coś bardziej uzmysłowić sytuację 

a propo twojej mamy , znajomego matka sybiraczka miała wypadek w domu i złamaną miednice albo kość udowa , obłożnie chora i dość długo leżąca ale syn dzięki temu że miała pokaźną emeryturę z tytułu przeszłości i przebytych represji znalazł sobie żonę i we dwoje się nią opiekują tym bardziej fakt że chłop sporo po 50ce

A ladna ta po budownictwie? Bo ta ukrainka obstawiam ze ładna

Opublikowano
11 godzin temu, kontenovy napisał:

o właśnie @Paulina1985 zapytaj męża o olej z maszyn szefa póki jeszcze tam pracujecie ,chyba że serwis zewnętrzny do tego przyjeżdża to nie było tematu

czy ja wiem czy pracują, dziewczyna z okolicy rok starsza ode mnie rzuciła robotę biurową/projektową po budownictwie to pani domu u gościa z ok 400ha roślinnej 

może @KarolTD90 go rudego przypomni se

no .... uciekają.... ale wyjątkiem są zaradni bogaci i kasiaści .. do tych to i z miasta przyjdą , u jednego kołchoźnika w okolicy  młoda ukrainka żoną jest i krowy doi a mogłaby być jego córką 

chodzi o to by mieszkać tam gdzie się pracuje by było blisko i szybko do roboty , rolnik to ma u siebie miastowy w mieście też a latać hvj wie gdzie i jak długo to tez nie ciekawie a mieszkając na wsi pracować poza rolnictwem/gospodarstwem i nie musieć do pracy jechać do miasta to raczej sie nie da

skoro nie ma tego kto robił to do tej pory to ktoś próbuje go godnie zastąpić

konkrety , liczby proszę , bo tylko to pozwala coś bardziej uzmysłowić sytuację 

a propo twojej mamy , znajomego matka sybiraczka miała wypadek w domu i złamaną miednice albo kość udowa , obłożnie chora i dość długo leżąca ale syn dzięki temu że miała pokaźną emeryturę z tytułu przeszłości i przebytych represji znalazł sobie żonę i we dwoje się nią opiekują tym bardziej fakt że chłop sporo po 50ce

Ile chcesz tego oleju? Z 2000l moge ogarnąć 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

🤦🤦🤦

ale i chłop ma przyzwoitą emeryturę bo po znajomości dobrą fuche miał w energetyce cieplnej a że baba wdówka z bloków przy S8 to chętnie się przeprowadziła z dala od zgiełku expresówki bo dom u niego ładny zadbany i jak na drewniany to przyzwoicie wyremontowany ,przynajmniej na w miarę przyzwoite życie i spokojną starość wystarcza bo latem przyzwoite sx4 się pojawiło u nich

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, sabuliga napisał:

A ladna ta po budownictwie?

no nawet nawet , młodsza siostra tej co pisałem o cesarce

4 godziny temu, radekz200 napisał:

Za daleko mieszkasz wyślij kurierem za pobraniem 😛

najlepsze wyjście , beczki 200l na palecie lub paletopojemnik, @Alio już 2 lata temu pisał że ma pincyt ale to jeszcze dalej 

jakbym się kiedyś w życiu czegoś lepszego dorobił to i w dalsze trasy by się wyskakiwało osobiście z przyczepką 

@szymon09875 za dużo ,pewnie jakbyś kogoś bliżej ogarnął to pewnie byś nawet i odsprzedał byle zapytać w temacie na innym forum

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 godziny temu, sabuliga napisał:

Bo ta ukrainka obstawiam ze ładna

podejrzewam że zrobiłaby na tobie wrażenie

Opublikowano

No tak. Wielu zmieniło kolejność i płakali potem

Chcecie mięć kobietę na gospodarstwie to trzeba pierw postawić na charakter bo ogólnie dzisiaj kobiety nie chcą na wieś,chcą chodzić po restauracjach,kinach,kawiarniach. A wy chcecie modelkę żeby z wami przy krowach robiła,ciągnikiem jeździła i co jeszcze może. A zamiast działać to pisze jeden z drugim na AF z innymi chłopami że nie ma żony czy narzeczonej. I nie ma brzydkich kobiet.

Wziąść zagadać do jakiejś panny we wsi czy wsi obok,napisać na FB a jak nie to mało to portali randkowych.Sam żonę na portalu znalazłem bo też człowiek tak śmiałości nie miał podejść,ale trzeba się przełamać.

Opublikowano

No mało z wiejskiego życia a dużo smecenia. A poprzednie sezony to nie wiem bo mało oglądałem.

ogólnie to zastanawiam się czym kierują się ludzie idąc z takimi sprawami do telewizji.

Opublikowano
2 godziny temu, akooo napisał:

Ważne co ma w głowie a uroda to w 2 kolejności.

ale tego co ma w głowie nie wywnioskujesz równie szybko jak trwa ocenianie urody 

2 godziny temu, akooo napisał:

Chcecie mięć kobietę na gospodarstwie

nie mam gospodarstwa a zmienić dom i otoczenie by babie pasowało i przed innymi czy jej rodziną się nie wstydzić i nikt nie obgadywał częściej niż do tej pory to chore kasę trzeba wsadzić , już lepiej w mieście gdzieś pokój /kawalerke wynajmować niektórzy w samotności przeżyli życie i nie narzekali przez samotność to i mi się może uda

26 minut temu, kris91 napisał:

Czy tylko ja zauważyłem, że w tym sezonie nie było żadnych scen ze żniw lub sianokosów

covid to raz , pogoda 2 a wiadomo jak z maszynami , jednych logo trzeba zamazać a innych produkt lokować , nie zawsze pasuje producentowi kręcić kiedy jest robota albo dopasowywać rolnikowi robotę do oczekiwać producenta tym bardziej jak kręcą raz u jednego a później gdzie indziej i kleją  , z resztą na wykopki jeszcze za wcześnie jak kręcili program

Opublikowano

ale na trzydziestce u Maćka to mogliby pojeździć co ja w tle dzisiaj pokazali.

Opublikowano
39 minut temu, kris91 napisał:

Przygotowujta się 🍺🍕👀

Czy tylko ja zauważyłem, że w tym sezonie nie było żadnych scen ze żniw lub sianokosów 🤔

Raz słome zwijali 😉

Opublikowano
29 minut temu, akooo napisał:

No mało z wiejskiego życia a dużo smecenia. A poprzednie sezony to nie wiem bo mało oglądałem.

ogólnie to zastanawiam się czym kierują się ludzie idąc z takimi sprawami do telewizji.

Reklama jeszcze raz reklama,dzisiaj oglądałem pierwszy raz i myślę ze pół osób ma już pól na boku i z tych wybranych i tych co wybierali.