Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, sabuliga napisał:

Brawo biden wygrał. Może przestaniemy być kolonia usa. Sami mamy potężne zasoby ropy tylko czemu tego nie qydobywamy

Gdzie ta ropa 🙆‍♂️ 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Po PiS to już tylko syndyk masy upadłościowej.:lol:

To czemu reszta oszołomów tak się pcha do władzy 🤔,widać jeszcze jest dużo do ukradzenia 

Opublikowano

sabuliga się czegoś najadł ciężkostrawnego, na grzybach może był. Ropy jest w ziemi ale żeby dziura dała pincet kilo na dobę to od wielkiego dzwonabi jeszcze z gazu zasiarczonego trzeba odprężać. Koło mnie nalikwidowane już tych odwiertów co to w Polsce ich potęga.

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Koło mnie nalikwidowane już tych odwiertów co to w Polsce ich potęga.

jeszcze wydobywają ale dużo już mniej niż dawniej bo dużo więcej stoją jak pompują

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

gówno z takiego gadania ,tego nie trzeba było ,tamto trzeba było,chcecie PiS na śmietnik ?tylko co i kto i jak z tego wyjść ,

poza tym to nie bab a chłopów nie wk***iać 5tką bo chłopi pierwsi wyszli na drogi i ulice

to było pewne że tak się to skończy. już tak jest w polityce że partie muszą przewidywać co się ludziom spodoba a co nie. co przyniesie większe poparcie a co wkurwienie. przecież oni muszą myśleć o tym co im przyniesie korzyść a co nie. po tych protestach sporo im spadło. sami sobie popsuli poparcie

chłopów też ale babów protesty liczniejsze. problemu przy wirusie do cholery a oni przez te rzeczy gotowi są się rozlecieć

Edytowane przez racyl
Opublikowano

@DTaras co tu się dziwić jak on z 12 krów wyliczył 8 tys dochodu na miesiąc 🙃

2 minuty temu, witejus napisał:

jeszcze wydobywają ale dużo już mniej niż dawniej bo dużo więcej stoją jak pompują

W latach 80 koło mnie też  szukali, ale malutkie pokłady i nawet nie zaczęto wydobywać 

Opublikowano

To zapewne celowa robota bo już nie ma i  nie będzie pieniędzy niech się nowi martwią dalej .

PiS będzie w opozycji i mógł szkalować następny rząd że za PiS było dane a teraz zabrane tak się rozdaje karty .

A w Epoce COVID gospodarki lezą i kwiczą lepiej jest na boku .

Opublikowano

Narodowy lockdown zapewne w najbliższym tygodniu. Ciekawe co watowiecki zrobi jak  zakażenia nie zaczną spadać po jego kolejnym rozporządzeniu i całkowitym rozpierdolu gospodarki? Społeczeństwo już nie wierzy tamu kłamczuchowi. Jeśli sam nie ustąpi to go ludzie na taczkach wywiozą. Będzie zapier**lał za miskę ryżu jak mu jakiś wierny wyznawca pislamu da pracę.

Opublikowano
10 minut temu, witejus napisał:

nie tłumacz mi tego co dobrze wiem,co dalej? ,co i kto i jak po PiSie?

Socjotechnika PISu wpoiła że nie ma alternatywy. Ja osobiście chciałbym żeby jak największy wpływ miało wolnosciowe skrzydło konfederacji. Jest kilku mądrych ludzi u Kukiza więc byłaby jakaś baza. Poprę kazdego kto będzie chciał obniżyć podatki, zlikwidować socjal, pozbyć się jak najwiecej biurokracji i uproscic przepisy

Opublikowano

ilu już takich było ,a biurokracja coraz większa,pono unia wymaga coraz większej biurokracji

3 minuty temu, Ulman napisał:

pozbyć się jak najwiecej biurokracji i uproscic przepisy

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Poprę kazdego kto będzie chciał obniżyć podatki, zlikwidować socjal, pozbyć się jak najwiecej biurokracji i uproscic przepisy

No popatrz, że też najlepsi doradcy Premiera jeszcze mu takich rozwiązań nie podsunęli. On się broni przed tym, czy faktycznie jełopy rozgryźć tego nijak nie mogą?:lol:

Przed chwilą, witejus napisał:

pono unia wymaga coraz większej biurokracji

Pono Unia łapie dzieci i maluje na czarno.:lol:

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał:

Pono Unia łapie dzieci i maluje na czarno

i pakuje do czarnej Wołgi ,tak się tłumaczą ci co zwiększają liczbę urzędników i przepisów

Edytowane przez witejus
Opublikowano
5 minut temu, Partyzant85 napisał:

Narodowy lockdown zapewne w najbliższym tygodniu. Ciekawe co watowiecki zrobi jak  zakażenia nie zaczną spadać po jego kolejnym rozporządzeniu i całkowitym rozpierdolu gospodarki? Społeczeństwo już nie wierzy tamu kłamczuchowi. Jeśli sam nie ustąpi to go ludzie na taczkach wywiozą. Będzie zapier**lał za miskę ryżu jak mu jakiś wierny wyznawca pislamu da pracę.

Cholernie boją się protestów ogólnopolskich na 11 listopada. 

5 minut temu, Ulman napisał:

Socjotechnika PISu wpoiła że nie ma alternatywy. Ja osobiście chciałbym żeby jak największy wpływ miało wolnosciowe skrzydło konfederacji. Jest kilku mądrych ludzi u Kukiza więc byłaby jakaś baza. Poprę kazdego kto będzie chciał obniżyć podatki, zlikwidować socjal, pozbyć się jak najwiecej biurokracji i uproscic przepisy

Polać 🍺 bo dobrze prawi. 😁

3 minuty temu, witejus napisał:

ilu już takich było ,a biurokracja coraz większa,pono unia wymaga coraz większej biurokracji

To jest akurat najlepszy czas aby wykręć się z tego eurokołchozu. 

Opublikowano

nie no jeszcze pis pobędzie, wciągną wnioski, zrobią parę kroków to tyłu i będą trwać dalej

Opublikowano
10 minut temu, witejus napisał:

kto taki?sabiluga ?czy jak mu tam

Tak, ten ekonomista 🙃

10 minut temu, Ulman napisał:

Korporacja🤔 no tak kto jak nie obszarnik ich poprze, a może będziesz na listach 🙆‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

nie no jeszcze pis pobędzie, wciągną wnioski, zrobią parę kroków to tyłu i będą trwać dalej

....bo propaganda za 2 mld rocznie wpoiła ze jak nie PIS to się wszystko zawali i niczego nie będzie.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Tak, ten ekonomista

tak też myślałem,w końcu studiuje ekonomię ,choć chyba bez przekonania,to wie co mówi🤣

no chyba że w jego okolicach mleczarnia płaci za mleko krowie jak za mleko bawole to może i ma rację:D

Edytowane przez witejus
Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Cholernie boją się protestów ogólnopolskich na 11 listopada. 

Zamkną rogatki przed Wawą a mieszkańców stolicy rozgoni milicja policyjna i na tym się zapewne skończy. Bo w scenariusz, w którym milicja nie przeciwstawi się obywatelom nie wierzę. Stracili już resztki honoru niestety.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v