Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

A na marginesie co do polityki polski to też chyba jest ciągłość założęń i te założenia poza karakalami zbytnio od PO nie odbiegają ,

Pewnie że zbytnio nie odbiegają. Miało być 58 śmigłowców a jest 8 . W zasadzie różnica żadna. No i nie ma zakładu. Ale teraz to byłby tylko kłopot. Przecież załoga mogłaby zachorować na COVID. :lol:

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

akurat usa ma ciągłość swojej polityki i w programie bidena można zauważyć według kilku publicystów ciągłość polityki co do chin ale i niemiec . 

A na marginesie co do polityki polski to też chyba jest ciągłość założęń i te założenia poza karakalami zbytnio od PO nie odbiegają , 

to zależy jaki % zużycia chcemy kupować kontraktach spotowych ale tu nraczej postawił bym na kontrakty długo terminowe i w zależnosci od zapisów nie zawsze droższe .

Z tą ciągłością założeń to chyba przesadziłeś. Teraz dużo częściej ambasador USA będzie stawiał do pionu naszych wspaniałych rządzących. 

Jak był z ruskimi kontrakt na 20 lat to było źle a jak teraz jest na 20 Lat z USA to już dobrze? 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jak był z ruskimi kontrakt na 20 lat to było źle a jak teraz jest na 20 Lat z USA to już dobrze? 

Teraz jest idealnie. Zapewnić sobie odbiór odpadu na 20 lat i to po fajnej cenie, to dopiero sztuka. Tu żaden prezydent USA się nie przyczepi.

7 minut temu, witejus napisał:

zastanowił się który co w zamian PiSu? jest ktoś to to ogarnie?

Ja wiem że PiS chętnie wymiksowałby się z tego bagienka, ale niestety to ich robota i bagienko dość mocno przywarło. Ja bym nie zastanawiał się nad następcami, tylko napieprzał obecnie panujących aby to wyprostowali. a jak nie potrafią, to choć niech przygotują grunt do rozwiązania przez kolejnych. a jeśli to oleją, to niech więcej nie chrzanią o patriotyzmie, trosce o kraj i obywateli. Na śmietnik oszołomów.

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

żę ten gaz nie jest droższy od gazu z rosji nawet po doliczeniu kosztu rozgazowania . 

A to ciekawe, bo sami twierdzili że ujemny wynik to wina właśnie kosztownego rozgazowania,

1 minutę temu, Dariowola napisał:

Koresponden z Miniska niezależny mirro .

Dzięki, ale to kolejna robota, po premierowaniu, którą z przykrością odrzucam.:lol:

Opublikowano
45 minut temu, witejus napisał:

zastanowił się który co w zamian PiSu? jest ktoś to to ogarnie?te rozwrzeszczane baby na ulicach miałyby rządzić?płaczący i żebrzący o 20,50 zł Hołownia premierem?

trzeba było pisowi bab nie obrażać. jak można być takim normalnym  żeby uważać że po tym judzie nie będą protestować 

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

trzeba było pisowi bab nie obrażać

gówno z takiego gadania ,tego nie trzeba było ,tamto trzeba było,chcecie PiS na śmietnik ?tylko co i kto i jak z tego wyjść ,

poza tym to nie bab a chłopów nie wk***iać 5tką bo chłopi pierwsi wyszli na drogi i ulice

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, mirro napisał:

Oj tam, czepiasz się. Kaczyński mówi że tańszy, to tańszy. A pewnie i pali się lepiej.:lol:

tam gdzie kupuje gaz butla 11 kg kosztuje 47 zł ;      49 zł ; i 56 za tą samą pojemność a różnica jest odczuwalna  w  czasie oczekiwania na zagotowanie się wody a wiec złożę ma chyba wpływ na kaloryczność . jescze dochodzi długość użytkowania różnica siega srednio 5 dni .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał:

Najgorsi są głupi i pracowici........

czyli ci co nie pracują i żyją z socjalu to są jednak ci mądrzy  ?                   nie system nie mierze srednio starcza na 25 dni ale w zależosci od gatunku gazu wacha się 2 -3 dni dłużej lub krócej

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
10 minut temu, witejus napisał:

chcecie PiS na śmietnik ?

Bardziej mi zależy aby wyprostowali to szambo. Kiedyś prosiłem aby rządzili, skoro wygrali wybory, a nie głupcowali. Reszta ich zjebanej ideologii mnie nie interesuje.

Opublikowano

Co tam robaczki na grillu dzisiaj 🤔 USA pewno 🙆‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v