Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

A jak chcesz lewaka totalnie rozmiękczyć i rozchwiać emocjonalnie, to pokazujesz biedne dzieci"

Ale nie mogą to być jakieś przypadkowe, biedne dzieci.:lol:

Opublikowano

Popełniliśmy błąd, likwidując hodowlę świń w małych gospodarstwach – mówi Janusz Wojciechowski, unijny komisarz ds. rolnictwa.

Tak teraz się mówi bo ASF jest w Niemczech to już wszystko jest dobrze ale naprawić się prędko nie da .

Rujnowanie gospodarki ma jeden cel grabież prywatnego majątku Polaków trawa w najlepsze .

Opublikowano

@galan99 cytujesz lewackie media ?😯😱

Z drugiej strony widać jak przejmóją się niemiecką gospodarką a nie Polską. 😞

Opublikowano
43 minuty temu, Ulman napisał:

Jak to Romanek twierdzi  - " A jak chcesz lewaka totalnie rozmiękczyć i rozchwiać emocjonalnie, to pokazujesz biedne dzieci"

biedne i chore z ropką w oczach 

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Jeżeli chodzi o Stonogę, obejrzałem początek gdy mówiło o Oslo i kwitach na czyjąś żonę. Resztę możesz mi streścić o co mu chodzi :). Gdyby został aresztowany, byłby w przyszłości więźniem politycznym obecnej władzy, nawet mógłby się ubiegać o status kombatanta :ph34r:.

Co byś wystawił pierwsze Hel, Wolin :ph34r: ? Odstaw używki 🤣.

Popieram.

Obstawiam zloza z ropa naftowa tak mamy ropehttps://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/czy-mozliwe-polska-moze-miec-az-4-biliony-barylek-ropy-naftowej a także Suwałki z metalami rzadkimi

Opublikowano (edytowane)

Wojciechowski dba o dobro rolnictwa Niemieckiego żeby polski rolnik nie poczuł się pominięty to wspomniano o nim że był to błąd .

To już tam nie ma Polski tylko Unia rabunkowa zabierze ropę i surowce .

Ekspertci do spraw energetycznych mówią o własnych ostrożnych wyliczeniach, z których wynika, że przy zastosowaniu nowatorskiej technologii podziemnego zgazowania węgla, bylibyśmy w stanie wykorzystać aż 400 miliardów ton tego surowca, co potencjalnie przełożyłoby się na przychód w wysokości ponad 6 milionów złotych dla każdego Polaka, oczywiście pod warunkiem, że stworzono by ustawy, które pozwolą sprawiedliwie dystrybuować ten majątek.

CZEGO BYM SIĘ ŚMIAŁ TAK PROSTO W OCZY .

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/czy-mozliwe-polska-moze-miec-az-4-biliony-barylek-ropy-naftowej

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

toć już bylismy łupkową potegą i firmy sprzedają koncesje bo wydobycie jest nie opłacalne .ale co do świń to pełna zgoda , rolnik co ma ze 2 ha mogł utuczyć i ubić nawet dla siebie swiniaka 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Szczepionka na COVID-19 badają, pracują nad tym. Ma być NIEOBOWIĄZKOWA ~Szczepionka na COVID-19 dobrowolna ma być 😊 Dziś w Pytanie na Śniadanie mówili w TVP2 ~ POZDRAWIAM panów Rolników i piękne Panie 😃 P.S. Ja do Koleżanki @tess nic nie mam. Myślałam, że to KOMENTARZ do mnie‼️😝
Opublikowano

Od węgla odchodzi by Polskie kopalnie przejąć za 1 zł takie to odchodzenie od węgla w Niemczech powstała nowa elektrownia węglowa budują u Angoli nową .

Dobrze że Ignacy Łukasiewicz wynalazł nam lampę .

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

tylko po co komu ropa ,gaz jak świat odchodzi od paliw kopalnych?

Gdzie tak odchodzą od paliw kopalnych?

Opublikowano
57 minut temu, jarecki napisał:

toć już bylismy łupkową potegą i firmy sprzedają koncesje bo wydobycie jest nie opłacalne .ale co do świń to pełna zgoda , rolnik co ma ze 2 ha mogł utuczyć i ubić nawet dla siebie swiniaka 

polakom nic sie nie oplaci myslisz ze po co tu usa swoje wojska stacjonuje. Nie

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Wojciechowski dba o dobro rolnictwa Niemieckiego żeby polski rolnik nie poczuł się pominięty to wspomniano o nim że był to błąd .

To już tam nie ma Polski tylko Unia rabunkowa zabierze ropę i surowce .

Ekspertci do spraw energetycznych mówią o własnych ostrożnych wyliczeniach, z których wynika, że przy zastosowaniu nowatorskiej technologii podziemnego zgazowania węgla, bylibyśmy w stanie wykorzystać aż 400 miliardów ton tego surowca, co potencjalnie przełożyłoby się na przychód w wysokości ponad 6 milionów złotych dla każdego Polaka, oczywiście pod warunkiem, że stworzono by ustawy, które pozwolą sprawiedliwie dystrybuować ten majątek.

CZEGO BYM SIĘ ŚMIAŁ TAK PROSTO W OCZY .

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/czy-mozliwe-polska-moze-miec-az-4-biliony-barylek-ropy-naftowej

Niemcy nie dzadza zeby polak był bogatszy od niemca

Opublikowano
6 minut temu, sabuliga napisał:

polakom nic sie nie oplaci myslisz ze po co tu usa swoje wojska stacjonuje. Nie

no własnie to nie polacy sprzedają koncesje tylko  kanadyjczycy i amerykance

Opublikowano

Czy Polska wyrzeknie się miliardowych funduszy z unijnej kasy? [OPINIA]

W Brukseli uzgodniono, że wypłaty z unijnych funduszy będą po raz pierwszy w historii uzależnione od poszanowania praworządności – nie powiedziano, których krajów ma ta zasada dotyczyć, ale wiadomo, że mowa zwłaszcza o Polsce i Węgrzech. Co na to polski rząd? Na razie ustami jednego z wiceministrów ogłasza "veto albo śmierć", tyle, że to fałszywa alternatywa, bo jeśli Warszawa faktycznie postawi weto, to właśnie wtedy przyjdzie "śmierć", ponieważ nie będzie setek miliardów euro np. na dopłaty dla rolników i wsparcie tysięcy biznesów, które ucierpiały z powodu koronawirusa.

Będzie uprawiane i hodowane to co nie opłaca się nikomu na świecie prawda .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak wygra Biden to będzie u nas Fort Biden czy nadal Fort Trump? A może nie będzie wcale mimo że napchaliśmy im kieszenie kupując gaz i uzbrojenie?

Masz swojego gazu nadwyżki? Daj jakiś argument od kogo kupić. 

Opublikowano

Od Ukrainy.:lol:

18 minut temu, galan99 napisał:

Nam też się nie opłaca, ale dziadek uprawił, ojciec uprawiał, to syn będzie uprawiał.:lol:

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, dsbh napisał:

W grach komputerowych jest lepiej. Jak coś nie wyjdzie, zawsze możesz się cofnąć wstecz. Gorzej jak gry nie zapiszesz :ph34r:.

Taki cwaniak i zwiał za granicę ?

Przed każdymi wyborami, to każda partia jeździ po Polsce i obiecuje społeczeństwu gruszki na wierzbie a po wyborach ma to społeczeństwo w  gdzieś.

Gdybyś nie zauważył, to protesty były pierwsze i nikt nie mówi na nich o ograniczeniach a na marszu który ma się odbyć już tak. Prawdopodobnie trafią się na nim prowokatorzy ale było by ciekawie gdyby odbył się w spokoju, wprost przeciwnie do obecnych protestów.

obiecują to jedno a PIS te obietnice o pomocy rodzinom i seniorom wcielili w życie to co nagle przestało im zależeć na tych grupach społecznych ? bo ważniejsZe są poronione pomysły prezesa o dobrostanie zwierząt i zburzeniu wypracowanego spokoju aborcyjnego

przychodzę któregoś dnia do domu a tu pasek na tvp info lewacki faszyzm zalewa polskę czy jakoś tak, albo marsze po śmierci

ciekaw jestem co napiszą 11listopada jak to będą relacjonować

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

albo marsze po śmierci

ciekaw jestem co napiszą 11listopada jak to będą relacjonować

Aaaa to wtedy będą maszerować " pogromcy siewców śmierci".:lol:

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Czy Polska wyrzeknie się miliardowych funduszy z unijnej kasy? [OPINIA]

W Brukseli uzgodniono, że wypłaty z unijnych funduszy będą po raz pierwszy w historii uzależnione od poszanowania praworządności – nie powiedziano, których krajów ma ta zasada dotyczyć, ale wiadomo, że mowa zwłaszcza o Polsce i Węgrzech. Co na to polski rząd? Na razie ustami jednego z wiceministrów ogłasza "veto albo śmierć", tyle, że to fałszywa alternatywa, bo jeśli Warszawa faktycznie postawi weto, to właśnie wtedy przyjdzie "śmierć", ponieważ nie będzie setek miliardów euro np. na dopłaty dla rolników i wsparcie tysięcy biznesów, które ucierpiały z powodu koronawirusa.

Poczekaj zobaczymy jak wyjdzie z Brexitem. Jak  ludka tonie to będą mówić niema  papu jak nie pasuje to duży powie wypi ....lamy ich za burtę. 

4 minuty temu, mirro napisał:

Od Ukrainy.:lol:

Nam też się nie opłaca, ale dziadek uprawił, ojciec uprawiał, to syn będzie uprawiał.:lol:

Ale co od Ukrainy w tej chwili chcesz kupić gaz?A może jeszcze ochronę przed Putinem 😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A czemu nie? Skoro możemy dokładać do rozgazowania skroplonego made in USA, to przecież możemy kupować i od Ukrainy. Cena nie gra roli, ważne że nie od Rosji.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

Co ma do tego Brexitem. To inne kraje będą na kolanach prosić by tylko chcieli kupić towar jak kwiaty z Holandii 70 % to do Angoli .

Niby komu ma  zabraknąć michy w Europie jak na śmietniku loduje micha co by wyżywiła jedną Europę .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Niby komu ma  zabraknąć michy w Europie

No michy może i nie zabraknie, ale pieniążka na michę to zawsze może być mało. 

Opublikowano (edytowane)

Nie będzie pieniążka nie będzie ceny na płody będzie jedno wielkie gówno ze wszystkiego nasadzą na sieją jak tego nikt nie kupi bo nie będzie pieniążka .

Będzie w Polsce bieda jak była za dziadów . 

Wieki przeciwnik PiS a tu ostrzega ludzi przed COVID .

Michał Kamiński zakażony koronawirusem. "Czuję się bardzo źle"

Michał Kamiński poinformował na swoim Facebooku, że jest zakażony koronawirusem. Senator dodał, że czuje się bardzo źle. Zaapelował do innych, aby uważali na siebie i nie wierzyli szarlatanom. Kamiński zmaga się również z cukrzycą.

"Stało się. Mam pozytywny wynik testu. Czuję się bardzo źle. Mam nadzieje, że to jeszcze nie tym razem. Bardzo wszystkich proszę, uważajcie na siebie i nie wierzcie szarlatanom. To jest choroba, nieprzyjemna, groźna i podstępna" - napisał na Facebooku wicemarszałek Senatu Michał Kamiński.

W mojej okolicy jest już 17 zarażonych .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał:

A czemu nie? Skoro możemy dokładać do rozgazowania skroplonego made in USA, to przecież możemy kupować i od Ukrainy. Cena nie gra roli, ważne że nie od Rosji.:lol:

a od pisze żę wcale pomysł by nie był głupi z tą ukrainą . tylko niemcy za dużo narzucą pewno zarobku  a i gaz z ukrainy kiedyś kupować bedziem prawdopodobnie bo chyba PGNIG  tam zainwestuje .

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v