Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yva spokojnie. Stanu W nikt nie wprowadzi, bo już za późno. Teraz to już byłby ruch ściśle polityczny a nie związany z ostatnią szansą na zduszenie zarazy COVID.  Trzeba by spełnić choć ze dwa warunki ( akurat nie będę podpowiadał protestującym, bo potem będzie na mnie) aby ktoś się na to zdecydował. Społecznie stan W nic nie da, bo ani policja nie spieszy się do pałowania, ani wojsko do łażenia z policjantami. Inna sprawa że trzeba by poczekać aż fala COVID przewali się przez jednostki wojskowe, bo i kogo wysyłać, a na razie to nikt tam nie panuje nad tym.

Opublikowano
57 minut temu, Ywa napisał:

Aborcja na żądanie jest ostatecznością a Wy nad nią płaczecie jak nad chlebem powszednim. Jak nie potraficie rozmawiać normalnie ze swoimi dziećmi, to po to ma być edukacja seksualna: porady psychologiczne, metody zabezpieczeń(bardziej powinna być skierowana do płci męskiej, z racji wolniejszego dojrzewania). W przeciwnym wypadku przejawiać się to będzie, co tu można zaobserwować nie raz, patologicznym nastawieniem do kobiet.

o  antykoncepcji  są specjalisci a nie porady dla dzieci w szkole zresztą i tak ta wiedza szkolna sie nie przyda , lepiej bedzie jak w razie potrzeby skontaktują sie ze specjalisami . nawet jak i wszkole pojawi sie ginekolog to ta wiedza w szkole podstawowej sie nie przyda bo albo skorzystają z gumki albo stosunek przerywany .

Opublikowano
4 minuty temu, staszek131415 napisał:

To tak jak zastrzelenie człowieka jest ostatecznością

I tak i nie.

Przed chwilą, jarecki napisał:

lepiej bedzie jak w razie potrzeby skontaktują sie ze specjalisami

Zanim skontaktują się z tymi od antykoncepcji to już będą musiały kontaktować się z tymi od aborcji. 

Opublikowano

Jeszcze apropo 5, którą nie ukrywam pis mnie wkurwił 

😁

Opublikowano
2 godziny temu, Sean napisał:

I wszystko jasne.    Twoja prośba z dużym prawdopodobieństwem będzie pewnie spełniona.   :P   Jesteś jeszcze widać młoda, pogadamy jak słońce życia będzie chylić się ku zachodowi, czy nadal będziesz tak myśleć.   :P

Słuchaj w środku jestem dzieckiem ciekawym wszystkiego, intensywnie zbierającym doświadczenia wszelakie; ich suma bardzo ubogaca i jest mi cholernie potrzebna do następnego...

Opublikowano
Śmieszny to jest ten protest. Równo rok temu były wybory. 39% Polaków stwierdziło, że ich głos nic nie da i nie poszli głosować. Ciekawe jaki odsetek osób na tych protestach to właśnie takie osoby, które wolą wyjść na miasto i krzyczeć zamiast iść do urny i oddać głos na swoją ulubioną partię. Mamy demokrację i realny wpływ na to kto zasiada w rządzie ale niektórzy rezygnują ze swoich praw a potem są wkurzeni na partię która wygrała. Jedynie do siebie powinni mieć pretensje.
Opublikowano
2 minuty temu, staszek131415 napisał:

Mamy demokrację i realny wpływ na to kto zasiada w rządzie

A jak zagłosowałeś na ministra finansów? Kogo skreśliłeś? Bo od ostatnich wyborów to już kilku się zmieniło.😂

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, marulekk napisał:

🤣😁🤣😁🤣😁🤣😁🤣😁🤣

🤣Sposób 👍 ja jednak wolę bezstresowo, żeby mnie jeszcze na koniec miło wspominały, biorę wiadro paszy i daję im po drodze pojeść i idą spokojnie. Na koniec poszlocham przy tirze patrząc im przez kraty w oczy i cały dzień żałoba. 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

🤣Sposób 👍 ja jednak wolę bezstresowo, żeby mnie jeszcze na koniec miło wspominały, biorę wiadro paszy i daję im po drodze pojeść i idą spokojnie. Na koniec poszlocham przy tirze patrząc im przez kraty w oczy i cały dzień żałoba. 

No mój znajomy to cały dzień płacze po sprzedaży ale jak zobaczy kasę na koncie to żłoba się kończy ja jestem zatym by zabijać na miejscu tak jak to się dzieje w naturze

https://polskaczerwona.pl/2018/09/30/uboj-na-pastwisku-jest-mozliwy/

Opublikowano

1 minutę temu, staszek131415 napisał:

No mój znajomy to cały dzień płacze po sprzedaży ale jak zobaczy kasę na koncie to żłoba się kończy ja jestem zatym by zabijać na miejscu tak jak to się dzieje w naturze

To są wyrzuty do końca życia.

Opublikowano

nawet znowu zmienil sie prezes arimr- znaczy wrocila stara prezes, w kancelariii adriana sie nie sprawdzila a w agencji jest dobra...jak ona tam mogla sie nie sprawdzic jak na jej miejsce nominowali katechete z sasiedniej gminy ?? on znowu sie nie sprawdzil jako wojewoda malopolski -chyba 3 w krotkim czasie-a u adriana bedzie dobry..

wy chlopaki ze wsi nie rozumiecie tego protestu- aborcja to tylko pretekst do rozrob. widzicie miejski swiat oczami kurwizji. mlodzi sa naprawde wkurwieni tym co sie teraz dzieje,.. myslicie ze kryzys nie dojcie pod strzechy na zadupiu ??? spijcie dalej az sie obudzicie z reka w pis-uare, nomen -omen

Opublikowano
17 minut temu, Ywa napisał:

i tak dla każdego po trzy wiadra póki dojdzie na ciężarówkę i 50 kg więcej 😁

Opublikowano

No wiesz zawsze mogą wyjechać do Francji czy Hiszpani zobczyć jak tam praworządność wygląda😜

4 minuty temu, jacus napisał:

nawet znowu zmienil sie prezes arimr- znaczy wrocila stara prezes, w kancelariii adriana sie nie sprawdzila a w agencji jest dobra...jak ona tam mogla sie nie sprawdzic jak na jej miejsce nominowali katechete z sasiedniej gminy ?? on znowu sie nie sprawdzil jako wojewoda malopolski -chyba 3 w krotkim czasie-a u adriana bedzie dobry..

wy chlopaki ze wsi nie rozumiecie tego protestu- aborcja to tylko pretekst do rozrob. widzicie miejski swiat oczami kurwizji. mlodzi sa naprawde wkurwieni tym co sie teraz dzieje,.. myslicie ze kryzys nie dojcie pod strzechy na zadupiu ??? spijcie dalej az sie obudzicie z reka w pis-uare, nomen -omen

.

Opublikowano (edytowane)

lepiej niech nie jadą za granice bo sie jeszcze naprawde nauczą , wczoraj chyba w czasie protestów w hiszpani plądrowali demonstranci sklepy ,a z resztą przecież to i tak zagranicze sklepy a do Polskiego ccc po co wejdą ? adidas i rebok to to coś warte 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jarecki-byl ty kiedy  w wielkim miescie w sklepie firmowym czy tylko u baby na jarmaku chinskie buty kupowal ??? masz pojecie ile kosztuja w salonach polskich lub "polskich" firm obuwniczych ???

plakat z poslem krasulskim skojarzyl mi sie z "jankiem wisniewskim"   sprawdzcie czemu ten posel idealnie pasuje do pis-u, sprawdzcie co robil we wojsku jako zawodowy zolnierz w 70 r i za co go wywalili z armii.😜.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v