Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

wspolczesni ormowcy sie znalezli........

jak w 68 nadaja sie na aktyw robotniczo-chlopski zeby mlodych protestantow palowac..

tyle ze bidoki by sie w miescie zgubili, jakby zobaczyli wejscie do metra toby mysle ze to pieklo..

A Ty to kto Kolumb że odkryłeś metro😕

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

pomysl dlaczego ci mlodzi ludzie po 1000 godzin katechezy przez kilkanascie lat tak sie zachowuja, urodzeni i wychowani w katolickich rodzinach. dlaczego przerywaja msze i demoluja koscioly ???

Widocznie to co na codzień widzą w tych rodzinach nie stanowi jedności z nauką kościoła. więc obłuda rodziców silą rzeczy przeradza sie w wątpliwość nad sensem praktykowania religijnego kiedy nic nie trzyma sie kupy.:lol:

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Głupoty gada ten ekspert. Różne plemion żyją w szałasach gdzieś po lasach Amazonii lub wyspach pacyficznych i non stop mają kontakt  z dziką przyrodą a jeszcze nie wymarli. Zwierzęta gospodarskie nie spadły z niebios tylko wywodzą się z tych dziko żyjących.  Ciąg dalszy zastraszania ludzi ciąg dalszy słowem pandemia.

Nie do końca tak jak powiadasz bo plemiona żyjące dziko nie mając kontaktu a innymi ludźmi nie mają zagrożenia ale jak by się pojawił biały od razu plemie by zachorowało to tak samo jak jadąc na wczasy do Egiptu czy Afryki inny klimat inne choroby niż u nas .

Ale wycinanie Amazonii zaburza się przyrodę  zwierzęta dziko żyjące nie mili kontaktu z hodowlanymi .

Jeśli dzikie zwierzęta mają inne choroby i zostaną zarażone  hodowlane to mimo woli człowiek będzie narażony na jakieś pandemie .

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Znacie się? Widzałeś go w kościele? Może widziałeś innych z tego forum?

A widziałeś co wypisuje tu na innych użytkowników? Według niego wszyscy to pedały, pis-uary itd już nawet nie chce mi się tego pisać. 

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

pomysl dlaczego ci mlodzi ludzie po 1000 godzin katechezy przez kilkanascie lat tak sie zachowuja, urodzeni i wychowani w katolickich rodzinach. dlaczego przerywaja msze i demoluja koscioly ???

bo ich kultury i obycia ktoś zapomniał nauczyć?

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

obawiam sie dziecko ze lepiej znam obrzadki koscielne niz ty.. modlitwy i piesni do dzisiaj, choc do kosciola zagladam rzadko, moge recytowac obudzony w srodku nocy......

ja jestem czlowiekiem wierzacym ,staram sie byc chrzescijaninem -choc czasami bywa trudno ,zawsze to mowie i nigdy sie tego nie wstydzilem.

Może znasz może nie

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

A widziałeś co wypisuje tu na innych użytkowników? Według niego wszyscy to pedały, pis-uary itd już nawet nie chce mi się tego pisać. 

I tylko on tak pisze? 

1 minutę temu, galan99 napisał:

Mamona zapomniała nauczyć kultury i wychowania masz tu 100 zł i się odpier**l tak wielu wychowuje dzieci w tych czasach przeważnie jak bogatsze rodziny masz to i tanto i rośnie cwaniactwo .

Lepiej niech rosnie cwaniactwo jak niemrawa ciemnota.

1 minutę temu, mirro napisał:

No to trzeba zmienić podział godzin. Dać 500 godzin na katechezę, 250 na etykę i 250 na filozofię. Zaręczam że będą lepsze efekty.

Niech wprowadzą 300 godzin matematyki , 300 ekonomii i 300 logiki to będzie najlepsze.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Niech wprowadzą 300 godzin matematyki , 300 ekonomii i 300 logiki to będzie najlepsze.

To byłoby najlepsze, ale przy obecnie panujących zdecydowanie nierealne.

1 minutę temu, DTaras napisał:

Tylko.. w odpowiedniej kolejności.

No i pozostaje jeszcze dobór wersji tej ekonomii.:lol:

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

I tylko on tak pisze? 

Lepiej niech rosnie cwaniactwo jak niemrawa ciemnota.

I jeszcze ogarek, ci dwaj są najgorsi

Opublikowano
25 minut temu, Ulman napisał:

Ulman dzięki za dyktando. Mógł widzieć ale nieświadomie że to ktoś z nas.🤔

Opublikowano
51 minut temu, dsbh napisał:

Patrz cytat niżej.

O my God! Napisałam przecież pod warunkiem że........oooo i to sporo osób nie zrozumiało- nawet tego nie komentuję🤣

Opublikowano
34 minuty temu, Ursus932 napisał:

znajdz choc jeden post w ktorym pisalem o pedalach -nie dotyczy napraw zetorow, zawsze uzywam slowa homoseksualisci w wypadku tych pis-owski: krypto -to cioty czasami napisze 

33 minuty temu, Ursus932 napisał:

Może znasz może nie

dziecko ciebie jeszcze w planach nie bylo jak z babka chodzilem na rozaniec, czytales kiedys w zyciu goscia niedzielnego,niedziele ??

dawaj- gorzkie zale przybywajcie, serca nasze przenikajcie..

20 minut temu, Ursus932 napisał:

I jeszcze ogarek, ci dwaj są najgorsi

dziekuje za uznanie😛😛😛

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

że tak powiem. Szon daj se spokój. to jest forum. nie szukaj tu sprawiedliwości. B|

Ale to jest niebylejakie forum.

A sprawiedliwość  to winnym  świecie.

Edytowane przez Dariowola
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

znajdz choc jeden post w ktorym pisalem o pedalach -nie dotyczy napraw zetorow, zawsze uzywam slowa homoseksualisci w wypadku tych pis-owski: krypto -to cioty czasami napisze 

dziecko ciebie jeszcze w planach nie bylo jak z babka chodzilem na rozaniec, czytales kiedys w zyciu goscia niedzielnego,niedziele ??

dawaj- gorzkie zale przybywajcie, serca nasze przenikajcie..

dziekuje za uznanie😛😛😛

To wporzadku babkę Pan miał, ale wnuczek się jej nie udał 🙃

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Do Seana. Czy ja dobrze zrozumiałem że @Szmergiel został nagrodzony za osiągnięcia kulturalno intelektualne?

Bardziej za kulturalne.

56 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Grzeczny rolnik1973 karany za bzdety, z których najpoważniejszy to ten, że nie pochwalił tatuaży panny młodej, a to co odjaniepawla ogarek, to już przechodzi ludzkie pojęcie. Może @Bartek933 ostatni sprawiedliwy, coś z tym zrobi

Co niektóre komentarze pod tym zdjęciem były niestosowne.

55 minut temu, Ulman napisał:

No panowie PISowie - to nalezy pałować i strzelać do tych bab czy nie?

A zrobić im śmigus-dyngus :ph34r:.

Opublikowano (edytowane)

@Sean i @szmergiel na zielonej trawce? To jest prowokacja, szykany, dyskryminacja i sPISek  łże elit stojacych tam gdzie stało zomo.

A tak na serio - godzine temu wpadł mod, kazał skończyć chamówę i od tej pory wszystkie PISiaki zamilkły O.o Dziwne, nieprawda?

I kolejny podatek w imie lewackiej srawiedliwości społecznej https://praca.money.pl/wiadomosci/polacy-zatrudnieni-za-granica-zaplaca-wiecej-sejm-przeglosowal-zmiany-dot-ulgi-abolicyjnej-6569572490857152a.html

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

@Sean i @szmergiel na zielonej trawce? To jest prowokacja, szykany, dyskryminacja i sPISek  łże elit stojacych tam gdzie stało zomo.

A tak na serio - godzine temu wpadł mod, kazał skończyć chamówę i od tej pory wszystkie PISiaki zamilky O.o Dziwne, nieprawda?

Niekszycz bo wywołasz wilka z lasu .😠

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

że tak powiem. Szon daj se spokój. to jest forum. nie szukaj tu sprawiedliwości. B|

Sprawiedliwość na tym forum?   xD  nie te czasy, zresztą wiesz sam po sobie, ja uważałem że niszczyli Ciebie za nic i od wtedy zyskałeś moją sympatię jak pod dyktando adminów i modów koledzy zaczęli się od Ciebie odwracać, tak naprawdę za nic, ale ok, było minęło.  :)

1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Panowie, temat polityki to ostatni temat na forum na który mam ochotę zaglądać. Nie mniej jednak w moich kompetencjach jest reagowanie na  niekorzystne zachowania niektórych użytkowników i tak też się stało.

Proszę o kulturę wypowiedzi bo nie będę patrzał kto zaczął i jakie ma poglądy tylko polecą kary.

Miłego i SPOKOJNEGO wieczoru

No bez przesady Panie moderatorze, jak nie będę patrzał? nie może być tak że ktoś specjalnie prowokuje a inni dostają kary? poglądy poglądami jak najbardziej, ale nie prowokacja i wyśmiewanie się z innych że został ukarany, a ten bezkarny jakby moderatorów zastraszył czy jak i się go boją ruszyć?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v