Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapewne jest plan taki by następne wybory wygrała opozycja czyli PO nie ma skąd brać już kasy niech spadnie wszystko na opozycję jak zaczną zabierać programy zaniżać płace , obniżać emerytury a ludziom to się nie spodoba . Następne będą wygrane dalej przez PiS .

Opublikowano (edytowane)

Ja pierdziu jak na to wpadles? 😂😂😂😂😂😂

Czyli inni mają naprawić co PIS zrujnowal, aby ten znowu mógł rujnować bo niczego innego nie potrafi ta mafia złodzieji ... 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
Przed chwilą, ogarek napisał:

Ja pierdziu jak na to wpadles? 😂😂😂😂😂😂

To jest efekt nie przespanych nocy, urojeni majaki i tym podobne. 🤣

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Zapewne jest plan taki by następne wybory wygrała opozycja

Jeżeli to jest plan PiS, to trzeba przyznać że realizują go konsekwentnie i z dużym zaangażowaniem.

Opublikowano

Powiem ci ze zaskakuje mnie twój geniusz.. 😜

2 minuty temu, galan99 napisał:

Tylko jak PO wygra wybory sami wlezą w gówno sami się pogrążą w gównie bo trzeba będzie zabierać to co dane będzie bieda tym bardziej naród wykopie Po .

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

A PO  tez nic nie robi , w wiekszosci miast mają swoich prezydentów i jak przygotowali szpitale miejskie do coronowirusa ?

Przecież od początku wytyczne dała centrala. Jakie wytyczne, takie działanie.

Opublikowano

Dlatego powołajmy własny rząd.

Mirro na premiera i ministra obrony narodowej, dysydent ministerstwo  edukacji, kultury i sztuki., ulman ministerstwo pracy i polityki socjalnej😁

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Mirro na premiera i ministra obrony narodowej,

Nie mam czasu, Zostało mi jeszcze trochę szparagwóki, 17 ha brokuła, i 20 marchewki że o brukselce nie wspomnę. Do świąt jestem zarobiony,

Opublikowano

W brukselce to cała patologia siedzi. Zostań w Wawie ewentualnie rząd polowy w lubelskim. Sądy też mogą być polowe😁

Skrzykniesz nas i wykopki ogarniemy za Ciebie 😂

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Przecież od początku wytyczne dała centrala. Jakie wytyczne, takie działanie.

bardziej mi chodziło że tez nie prowadzą merytorycznej krytyki bo że rzad popełnia mnóstwo błedów  zarówno jesli chodzi o korono wirusa jak i polityke zagraniczną to nie ma co dyskutować , ale według mie nie są alternatywą dla PIS   .  NAWET co do coromowirusa do walki z nim nie mają nic do zaproponowania bo co mają ? wieksza ilosc testów tylko to tez nie rozwiązanie 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Nie mam czasu, Zostało mi jeszcze trochę szparagwóki, 17 ha brokuła, i 20 marchewki że o brukselce nie wspomnę. Do świąt jestem zarobiony,

Po ile sprzedajesz Brokuła ?  ilu ludzi zbiera czy maszynowo .

Marchewka po ile wychodzi na przemysł zapewne ? 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

W brukselce to cała patologia siedzi.

Czterech siedzi na maszynie i nadaje te pały w obcinarki.

4 minuty temu, galan99 napisał:

Po ile sprzedajesz Brokuła ? 

680 euro za tonę.

Opublikowano

Ja o wielkiej polityce w Brukseli a ty mi tu na tematy przyziemne schodzisz😂

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał:

Od razu NIE  to tylko ciebie na Ministra Rolnictwa .

Pytam dlatego bo była uprawiana marchew na przemysł ale cena była słaba 20 groszy za 1 kg .

Jakbyś miał wydajnosć 80t+ i hektary to już byś złoty sygnet na palcu lizał.😁

Mało kiedy marchew przemysłowa miała wyższą cenę.

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v