Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Denwer żałuję bardzo że nie mogę dzisiaj być na proteście bo nie ma mnie kto zastąpić niestety a z cukru nie jestem. 

Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

żałuję bardzo że nie mogę dzisiaj być na proteście

A ja  nie żałuję że  mnie tam  nie  ma    😎

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Ja piernicze 0,6 groszy na litrze czy na 10 ☺️

Dzięki za zero.

https://www.e-petrol.pl/notowania/rynek-krajowy/komentarz

Po dwóch tygodniach spadków, w ostatnich dniach cena benzyny ustabilizowała się i utrzymała na poziomie 4,44 zł/l. Nie zmieniła się także cena autogazu, która od połowy lipca znajduje się na poziomie 1,99 zł/l. Mniejsze rachunki za tankowanie w tym tygodniu płacili za to kierowcy kupujący olej napędowy. Diesel potaniał o 3 grosze i średnio w Polsce litr tego paliwa kosztował w tym tygodniu 4,34 zł.
Przewidywane przez e-petrol.pl przedziały cenowe dla poszczególnych gatunków paliw na najbliższe dni to: 4,40-4,51 zł/l dla benzyny 95-oktanowej, dla diesla 4,27-4,38 zł/l i 2,01-2,10 zł/l dla autogazu.

Wirus, strajk i Delta

W mijającym tygodniu nie brakowało wydarzeń, które mogły działać stymulująco na rynek naftowy – mogły one częściowo przynajmniej równoważyć wpływ koronawirusa, odpowiadającego za problemy z popytem na paliwa i kłopotami głównych gospodarek globu. Chodzi tu przede wszystkim o norweski strajk pracowników sektora wydobywczego, a także o huragan Delta, który lada chwila uderzyć może w wybrzeże Zatoki Meksykańskiej. Za czynnik pośrednio wspierający wzrosty można także uznać poprawę sytuacji zdrowotnej prezydenta USA Donalda Trumpa po leczeniu z powodu koronawirusa, co emocjonowało rynki w minionym tygodniu. 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

Dziś rano przy tankowaniu zauważyłam że olej napędowy o 0,60 gr staniała u mnie. Dlaczego?

o faktycznie nie obczaiłem tych gr . albo dalej nie kumam  bo stacje podają cene do dwóch liczb po przecinku to taka znizka była by niezauważlna ? inaczej optaniał  0,6  grosza na litrze  a juz myslałem ze 60 gr .

Opublikowano
37 minut temu, Denwer napisał:

A ja  nie żałuję że  mnie tam  nie  ma    😎

Bo żeś pusty dzban a nie rolnik. 

Gdzie info z mediów publicznych o proteście rolników?

Opublikowano
26 minut temu, jarecki napisał:

Ten komentarz to jakiś absurd, nie uważasz? "Za czynnik pośrednio wspierający wzrosty można także uznać poprawę sytuacji zdrowotnej prezydenta USA Donalda Trumpa po leczeniu z powodu koronawirusa, co emocjonowało rynki w minionym tygodniu. "

Opublikowano
1 godzinę temu, szmergiel napisał:

masz info

https://www.money.pl/gospodarka/protest-rolnikow-w-warszawie-gotowi-sa-sparalizowac-cala-polske-6564143167818272a.html

czytalem i widzalem zdjecia z godzine temu to cyrk a nie protest. grupka ludzi moknie i tyle. tu jeden pisal pare dni temu ze zaleja wawe i z 50tys osob bedzie a pojechalo moze ze 200 na necie widzailem.

Powiadasz 200 osób 🤔 zapewne te  same osoby liczyły co na wyborach l  🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, szmergiel napisał:

a pojechalo moze ze 200 na necie widzailem.

200 osób to przy samym kebabie widziałem. Turek był przeszczęśliwy.

PiS już wycofuję się z tej ustawy obarczając winą sekretarza Kaczyńskiego. Napisał "piątka dla zwierząt" a prezes miał powiedzieć "piątki bez zwierząt" czyli w piątek bez schabowego.

• Haha 2
Opublikowano
33 minuty temu, marulekk napisał:

Powiadasz 200 osób 🤔 zapewne te  same osoby liczyły co na wyborach l  🤣

tak napisalem bo tak widzialem na zdjeciu. aha i co przewrociliscie stolice czy belweder juz zajety?

7 minut temu, soltys48 napisał:

soltys zone na takie zimno ciagles na wycieczke,kobieta juz ma dosc😉 ulman to ci bedxzie zazdroscil takiej fotki z bosakiem bo domyslam sie ze to autoportret😉

Opublikowano
2 godziny temu, szmergiel napisał:

masz info

https://www.money.pl/gospodarka/protest-rolnikow-w-warszawie-gotowi-sa-sparalizowac-cala-polske-6564143167818272a.html

czytalem i widzalem zdjecia z godzine temu to cyrk a nie protest. grupka ludzi moknie i tyle. tu jeden pisal pare dni temu ze zaleja wawe i z 50tys osob bedzie a pojechalo moze ze 200 na necie widzailem.

Słuchaj dalej tych lewackich ocenzurowanych mediów. 

Według policji było ponad 70 tysięcy i zostali podzieleni na sześć grup. 

Jeśli na necie to szukaj Wrealu 24 pl.

Opublikowano (edytowane)

Podzielone grupy rolnikow były bo policja miała rozkaz aby razem niebyli, pisiurki boją się.

Morawiecki spierdolił przed spotkaniem delegacji rolniczej na kwarantannę, hahahaha

A w tvpinfo pier**lą non stop o sędzinie z Krakowa i koronie 🤮🤢🤯

@Denwer wrzuć jakiegoś mema że strajku. Zobaczymy co centrala wymyśliła

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
Opublikowano

Ardanowski coś mówił że ma powstać jakaś służba mająca kontrolować czy zwierzęta na gospodarstwach przebywają w dobrych warunkach,więc żadni samozwańczy obrońcy nie mieliby się tym zajmować. Nie wiem czy to weszło bo na necie nie mogę się doszukać.

Opublikowano

Tak ze dwa dni i nikt nie będzie pamiętał że był jakiś strajk rolników .

Za 2 lata będą się przypominać do następnych wyborów jak covid -19 nie wykończy ludzi co chodzą w maseczkach powikłaniami ta pogoda to dopiero będzie wysyp grypy .

Opublikowano
20 minut temu, marulekk napisał:

Podzielone grupy rolnikow były bo policja miała rozkaz aby razem niebyli, pisiurki boją się.

Morawiecki spierdolił przed spotkaniem delegacji rolniczej na kwarantannę, hahahaha

A w tvpinfo pier**lą non stop o sędzinie z Krakowa i koronie 🤮🤢🤯

Świadczy to o tym, że jest po prostu marionetką.

Opublikowano
22 minuty temu, akooo napisał:

Ardanowski coś mówił że ma powstać jakaś służba mająca kontrolować czy zwierzęta na gospodarstwach przebywają w dobrych warunkach,więc żadni samozwańczy obrońcy nie mieliby się tym zajmować. Nie wiem czy to weszło bo na necie nie mogę się doszukać.

Wczoraj konferencja puda pinokio .podpiąć pod arimr mają. Łazić mogą donosicielstwo wskazane ale służby państwowe mają wydawać wyrok  

Opublikowano
4 minuty temu, michalcium napisał:

Wracam właśnie z protestu ludzi mega duzo 60-70 tyś śmiało było 

Piękny protest, aż ciarki szły.

Ale do czasu aż kołodziejczyk wrócił z senatu i zaczął uprawiać politykę ze współtowarzyszami jak to się łączą razem i że to polityka.

Nosz kurła wyciągnąć tyle ludzi by się promować.

Niech go szlak.

A myślałem że to dla dobra rolników.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v