Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ulman napisał:

Jak państwo ich okrada to robia to samo. Kiedy ich pozamykają za to złodziejstwo?

ile ty masz lat? zamknac to mozna za kradzez auta.takie numery to robia ludzie madrzejsi. jestes w stanie pojac ze mozna wiedziec ze ktos cos ukradl ale nie sposob tego udowodnic. dam ci prosty a jakze prawdziwy przyklad jak takiego zachowania.chodzi o zdjecia z fotoradow.nawet jak jest ze zdjeciem kierowcy. piszesz w danych kierujacego obywatela ukrainy albo biolorusi,prawdziwe dane z numerem prawka i adresem i sprawa umiera smiercia naturalna.ciekawiej jest kiedy policja ma zdjecie twarzy a mimo to obstajesz przy swoim"bardzo podobny do mnie jest" i wiesz co? kazdy wie ze to kierowal wlasciciel ale ukarac sie go  nieda. ot taki prosty przyklad jak sie h*ja mozna robic na okragla

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
45 minut temu, szmergiel napisał:

i mam na wszystkch wyjebane

i wice wersa!

5 minut temu, Ulman napisał:

Za socjal, za darmoche i za wmawianie im ze są prawicą

tia. a tak bez socjalu?

Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

ile ty masz lat? zamknac to mozna za kradzez auta.takie numery to robia ludzie madrzejsi. jestes w stanie pojac ze mozna wiedziec ze ktos cos ukradl ale nie sposob tego udowodnic. dam ci prosty a jakze prawdziwy przyklad jak takiego zachowania.chodzi o zdjecia z fotoradow.nawet jak jest ze zdjeciem kierowcy. piszesz w danych kierujacego obywatela ukrainy albo biolorusi,prawdziwe dane z numerem prawka i adresem i sprawa umiera smiercia naturalna.ciekawiej jest kiedy policja ma zjecie twarzt a mimo to obstajesz przy swoim"bardzo podobny do mnie jest" i wiesz co? kazdy wie ze to kierowal wlasciciel ale ukarac sie go  nieda. ot taki prosty przyklad jak sie h*ja mozna robic

Czyli będą kraśc zawsze tyle samo skoro prawe państwo PIS majac pełnie władzy nie potrafi ich ukarać. Śmiechu warte😀

Po co okłamuja ciemnotę ze ich wyłapią i do paki wsadza? Po co ta śmieszna komisja vatowska?

Opublikowano (edytowane)

igrzyska to przeciw nim samym zaczynają się odbywać .

pytał @szmergiel jaki burdel z covid się dzieje. poczytaj potomku człekokształtnych ile czekali ludzie na przyjęcie do szpitala.      4 godziny . to nie burdel? to normalne ?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Czyli będą kraśc zawsze tyle samo skoro prawe państwo PIS majac pełnie władzy nie potrafi ich ukarać. Śmiechu warte😀

Po co okłamuja ciemnotę ze ich wyłapią i do paki wsadza? Po co ta śmieszna komisja vatowska?

duza czesc przekretow szla na bezczelnego i to latwo bylo juz ukrocic widac to po sciagalnosci  vatu. najwieksze numery sa nie do udowodnienia kto i co i zawsze tak bylo.roznica taka ze teraz jest to o wiele wiele trudniejsze i juz malo kto to teraz robi

Opublikowano

Mało kto robi?  A czego sie maja bać jak ich za to nie można ukarać?

A tak swoja drogą - jak mozna wiedzieć że ktoś ukradł i nie umieć udowodnić przy mozliwości sprawdzenia ksiąg firm, przepływów bankowych  czy innej sprawozdawczości.

Opublikowano

co do wartosci majątku miastowy kontra rolnik to jest troche inny styl życia  miastowego , rolnik ze wzgledu na brak czasu ale również infrastruktury w bliskim otoczeniu nie ma gdzie tych pieniedzy wydać na przyjemnosci ale też to co zarobi reinwestuje dalej w gospodarstwo . samo pujscie do kina w stolicy 4 osoby czyli rodzinnie to minimum 200 zł . wyjazd na urlop itp . a rolnik tylko inwestuje w gospodarstwo , 

Opublikowano (edytowane)

prowadzisz dzialalnosc? wiesz jakie sa teraz procedury zeby dostac zwrot vatu? chyba ze masz pojecie tylko o zwrotach z gospodarstwa rolniczego a to zabawa jest .w ciagu 5 lat zeby dostac zwrot vatu tak utrudnili ze sobie nie zdajesz sprawy.

co drugiego pytania .wiesz kto to slup ? mysle ze tak i domyslasz sie jak to idzie

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
36 minut temu, Ulman napisał:

Jak państwo ich okrada to robia to samo. Kiedy ich pozamykają za to złodziejstwo?

Wytłumaczysz  w jaki  sposób   państwo  okrada  złodziei  Vatu  którzy tworzą  fikcyjne firmy  na papierze  i fikcyjne faktury  na podstawie których    biorą  zwrot  vatu  ???

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jarecki napisał:

pujscie

mógł byś chodzić do kina przez ó?🧐

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, szmergiel napisał:

prowadzisz dzialalnosc? wiesz jakie sa teraz procedury zeby dostac zwrot vatu? chyba ze masz pojecie tylko o zwrotach z gospodarstwa rolniczego a to zabawa jest .w ciagu 5 lat zeby dostac zwrot vatu tak utrudnili ze sobie nie zdajesz sprawy.

co drugiego pytania .wiesz kto to slup ? mysle ze tak i domyslasz sie jak to idzie

Zdaje sobie sprawę bo mam działalnośc na żonę. Widac masz księgowych do d*py skoro 5 lat vat odbierasz

Państwo okrada kazdego kto uczciwie płaci podatki poprzez ich stawki. To patologia żeby oddawać we wszystkich podatkach połowę wypracowanego dobra. To jest złodziejstwo.  Kto skubie złodzieja ma słuszność a frajerzy niech płaca coraz wiecej.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

słaby ten twój księgowy.... zresztą jak i te twoje bajki.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pafnucy napisał:

mógł byś chodzić go kina przez ó?🧐

go  kina   czy  do  kina 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

no no . pojęcia ni mam .   i niech tak zostanie....

4 minuty temu, Denwer napisał:

go  kina   czy  do  kina 

a weź pomyśl? tak sam, bez nakazów od kurdupla. 🤔

Opublikowano

szmergiel - wiesz, że dane zweryfikowane jako prawdziwe eiszą na obatelu krainy U już trzy lata po gdy sprawca ujawnionego wykroczenia jest znany to tyle właśnie się go ściga? Wiesz, że przy dowolnej kontroli zostanie na niego nałożony mandat, którego on nie przyjmie? Kontroli np na granicy. Zaraz potem wyjaśni wszystko. Przyjdą Panowie z sekcji ruchu drogowego wezwą Ciebie weryfikować temat i dopier... Ci tak, że wolałbyś zapłacić mandat.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, pafnucy napisał:

a weź pomyśl? tak sam, bez nakazów od kurdupla.

nie  dostaje nakazów  od  żadnego  kurdupla 

typy-wzrostu-polakow-na-podstawie-polity

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał:

szmergiel - wiesz, że dane zweryfikowane jako prawdziwe eiszą na obatelu krainy U już trzy lata po gdy sprawca ujawnionego wykroczenia jest znany to tyle właśnie się go ściga? Wiesz, że przy dowolnej kontroli zostanie na niego nałożony mandat, którego on nie przyjmie? Kontroli np na granicy. Zaraz potem wyjaśni wszystko. Przyjdą Panowie z sekcji ruchu drogowego wezwą Ciebie weryfikować temat i dopier... Ci tak, że wolałbyś zapłacić mandat.

osoba ktora przyjedzie do polski .tu masz racje. tylko glupi zrobi tak ze poda dane mlodzieniacha z pod granicy. 60 latek z doniecka nie przyjedzie.tyle w temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v