Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odchodzący minister rolnictwa nie ukrywa, że powodem jego odejścia z rządu jest właśnie "piątka dla zwierząt", o której mówi, że jest wymierzona w rolników.

Zapowiada, że rolnicy nie pozostaną dłużni i przy okazji najbliższych wyborów wystawią PiS-owi rachunek za forsowanie ustawy, która likwiduje np. hodowle zwierząt futerkowych i bardzo ogranicza ubój rytualny.

- Wieś jest rozgoryczona, rozczarowana szczególnie, że kilka miesięcy temu obdarzyła zaufaniem, dając zwycięstwo niewielką przewagą Andrzejowi Dudzie, a kilka miesięcy temu zwycięstwo Prawu i Sprawiedliwości. Ta przewaga w Sejmie, to jest w dużej mierze - niektórzy twierdzą, że wyłącznie - dlatego, że polska wieś uwierzyła PiS - powiedział w Polsat News Ardanowski.

Opublikowano

A to się Pan Ardanowski wreszcie obudził, rychło w czas.:lol: Jeszcze na jakiego przywódcę rolniczego wyrośnie, albo wyrobi sobie kwity że był prześladowany i usunięty ze stanowiska.:efendi2:

Opublikowano

Ktoś wie coś o tych strajkach?jakiś bałagan się robi. Tu miała być Warszawa, Ardanowski coś o drogach gada. Ktoś tym steruje ?

Opublikowano

a ilu tych rolników zostało tym bardziej hodowców i jak to się ma przełożyć na głosy.

Opublikowano

Coś gadają ze jakaś niemka w pe mówi coś o głodzeniu Polski i Węgier a sami co wyprawiają sami wpychaja nas na czyjąś łaskę i niełaske

Opublikowano
pafnucy napisał:

czyli co? nie liczymy się już zupełnie? olać nas?

Trzeba strajkować mowie tylko ze rolnicy nie mają już takiej siły jak 20 lat temu i ze nie przełoży się to tak na glosy

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Nie dogryzaj Mareckowi

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Stachu ty musisz chyba dostać po ryju od PISuarczyków żeby zrozumieć że to są tacy sami zdrajcy jak platfusy. 

Nie wolno bić ułomnych.

12 minut temu, akooo napisał:

a ilu tych rolników zostało tym bardziej hodowców i jak to się ma przełożyć na głosy.

Też o tym myslałem i może być tak że niewiele to zmieni. Kto robił poważny  biznes  ten zapewne i tak na PIS nie głosował a gołodupcom coś dadzą za 2 lata  postraszą w TVPis i im poparcie wróci

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Stachu ty musisz chyba dostać po ryju od PISuarczyków żeby zrozumieć że to są tacy sami zdrajcy jak platfusy. 

A ty musisz  jeszcze  nie  raz  od  krowy  osranym  ogon dostać  w  pysk   abyś  zmądrzał 😎 

Opublikowano

@Denwer a ty dalej żałosny dupku o tym samym 😪 .

Nie masz za kszty odwagi żeby przyznać się że Pis to skurwiałe szmaty które zdradziły POLSKICH rolników.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

Denwer . przestań ! obudź się! kurdupel zdradził też i ciebie!

On tego nigdy nie pojmie choćbyś łopatą mu do pustego łba wkładał i jeszcze przyklepywał żeby więcej weszło. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pafnucy napisał:

Jak stary kawaler może kogoś zdradzić 🤣🤣🤣

3 minuty temu, pafnucy napisał:

🤣🤣🤣

Edytowane przez cinek1808
  • Haha 1
Opublikowano

może na boku coś tam ma jednak ale wygląda na to że to typowa miernota

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, pafnucy napisał:

czekaj no... Racyl Ty też się odkochałeś od pisa?

ja to już przynajmniej z rok już 😁

nawet zwolennicy pisu mówią że ich w ostatnim roku wk***iają 😂

w ślady platformy idą

Edytowane przez racyl
Opublikowano

aaaa, może mnie nie było w tym czasie. 🤔

tylko marecek i stasiek pozostali im tu chyba... 😢

1 minutę temu, racyl napisał:

ja to już przynajmniej z rok już 😁

Opublikowano (edytowane)

oni wielu rzeczy nie mają a mówią  ludziom jak mają żyć

mnie też tu nie było 3 miesiące

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v