Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, nie napisał:

gdyby od początku była stanowcza reakcja to drugiego listu już by nie było, ale nasi politycy to słabiacy, nigdy nie nauczą się, że w polityce, zwłaszcza międzynarodowej, trzeba umieć być bezczelnym i cynicznym, 

No nareszcie zrozumiałeś że bardziej chodzi mi o skuteczność naszej polityki niż uciechę że ktoś obcy nam ją kreuje.

7 godzin temu, Roman176 napisał:

no   atom i kropka 

Na razie to miłościwie panujący stawiają na kropkę. 😂 Podejrzewam że pójdą  kierunku energii "punktu zero".😂 A ponieważ w generowaniu energii z niczego są mistrzami to pewnie szybko wyrośniemy na potęgę energetyczną.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Ty. Rozmawiając o prawach człowieka w Europie mamy szukać przykładów ze świata? Chcemy ustalić jakiś standard czy się droczyć jak przedszkolaki? Z przykład ma iść czas gdy dzieci w fabrykach pracowały? Wypytywać się o dziadków? Każdy ma jakiegoś... Przecież to dreptanie w miejscu. Są tacy dziadkowie co by chcieli żeby kominy dymiły, ludzie tłumami walili do fabryk, żeby było tak jak było tylko czas nie utas... Roman - raz katedra, raz bazylika a połowa niewie co to znaczy neoromańska... weź sobie trochę rezerwy do tej wrzutki.

Z innej paki. NS zwei ma problem, zima idzie i patrz - Górny Karabach znów na tapecie... 😁 Jeżeli chodzi przyszłe źródła energii elektrycznej i cieplnej współdziałające z eko sprzętem to może być kłopot...

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Mozesz dać jakąś publikacje o tym kto daje pozyczki Uberowi?

Gdyby tak było jak piszesz to żaden kraj na świecie nie musiałby zakładać deficytu budzetowego , ba, nawet nie musiał by budzetu konstruować. Jak będzie brakować to się pożyczy od następnych

uber miał porzyczke w funduszu inwestycyjnym nie miał na spłate to zaciągną nową porzyczyke   żeby spłacić starą i pokryć nowe długi  .  w ogóle  ten UBER to jest według mie przekret firma od początku działalnosci przynosi straty w sumie to kilkanascie  mld $ dolarów straciła przez te lata a inwestorzy dalej inwestują .warto poczytać jak działa ten uber  w kwesti finansowej          Uber ogłosił wyniki za ostatni kwartał 2019 r. Firma wykazała stratę w wysokości 1,1 mld dolarów. To w praktyce oznacza, że w całym ubiegłym roku Uber był na minusie, a strata miała rekordowy poziom 8,5 mld dol.      

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Jeśli nie ja to delegacja ode mnie 😁

Tak myślałem   :D  :D  :D  

120361725_3398432453512497_1259792692497

Opublikowano

Co ty mi tu wrzucasz? Ja z eckopedałami pod rękę nie chodzę. A tak na marginesie to musiał minąć cały dzień zanim centrala określiła co i gdzie wrzucać?

Odpowiedział bym że nie jadę to darłbyś papę że jak to....tylko w necie mądry....

Ludzie od nas jadą tam po to aby bronić rynku zbytu dla okolicznej spółdzielczej mieszalni pasz

• Like 1
Opublikowano

marecek wszedzie widzi homosekualistow-przypadek nie sadze bardziej niespelnione marzenie, kurna jak prezes,tyle ze on jeszcze mlody,moze dac szanse swoim skrywanym pragnieniom 🌈

Opublikowano

Centrala zaleciła by się interesował Trzaskowskim ściekami LGBT i Warszawa zamiast deficytem budżetowym przebijającym najwyższy za Tuska. Jako lojalny funkcjonariusz po prostu to wykonuje. Przez 5 lat Morawetzky i sołtysowa chwalili się co miesiąc jaki to deficyt malutki a teraz cisza w tym temacie. By odwrócić uwagę ciemnego ludu daje im się tematy zastępcze jak LGBT i to działa. 

• Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, racyl napisał:

lepiej by pokazali plan zastąpienia energii z węgla czym innym. wiatraki i fotowoltaika to raczej hobbistycznie

Tak ogólnie napiszę. Może by tak ekolodzy, Greta pokazali skąd brać ekologiczną energię ? Bo pokrzyczeć to chyba każdy może.

10 godzin temu, Ulman napisał:

Ale co cie to obchodzi że wyburzają? Swoje niszczą więc o co ci chodzi? Jak nasi będą budować CPK to też całe wioski rozdupcą - też bedziesz rozpaczał?

Spróbuj uszkodzić u nas zabytek.  Duży byłby krzyk, czy nic się nie stało ?

Opublikowano
4 godziny temu, soltys48 napisał:

A tak na marginesie to musiał minąć cały dzień zanim centrala określiła co i gdzie wrzucać?

jaki  tydzień  co  ty  bredzisz  ??

4 godziny temu, soltys48 napisał:

Odpowiedział bym że nie jadę to darłbyś papę że jak to....tylko w necie mądry....

Ludzie od nas jadą tam po to aby bronić rynku zbytu dla okolicznej spółdzielczej mieszalni pasz

Tak myślałem że tylko  krzyczysz  a  i  tak  nie  pojedziesz 

Opublikowano

niechcem ale muszem ,  bo jest ciekawe , a bardziej chodzi mi o nadpodaż pieniadza na rynku niż o same alegro 43 zł – tyle wyniesie cena jednej akcji Allegro w ofercie publicznej. Spółka w komunikacie podała, że do inwestorów giełdowych trafić ma w sumie 213,5 mln akcji (z czego 23,3 mln nowo wyemitowanych), co przy określonej właśnie cenie oznacza wartość emisji na rekordowym dla warszawskiego parkietu poziomie 9,2 mld zł. W historii Giełdy Papierów Wartościowych nie było dotąd takiego wyniku. 

Opublikowano
16 godzin temu, Roman176 napisał:

A co z wydobyciem w Niemczech? Co z ich elektrociepłowniami? Dopiero co nowe powstały. Do kiedy będą smrodzić przy naszej granicy?

Ale u nas nie będą smrodzić będą szkopy u nas na zielonej wyspie siedzieć i od dychać świeżym powietrzem .

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Jesteś pijany czy upośledzony umysłowo?

Nie  pijam  alkoholu.  Upośledzony  także  nie  jestem.  Upośledzeni  są  ci  którzy  na forum  są  bohaterami   a jak przychodzi  co do  czego  to  siedzą  jak  trusie  w  domu  cichutko  bo  nagle  mają  nawał  roboty   i na strajk  nie  pojadą  jak to  mówią   ,, mądry  w necie  p*zda  w  świecie,,

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

nagle  mają  nawał  roboty   i na strajk  nie  pojadą  jak to  mówią

Rozumie że ty sie wybierasz .Czyżby była organizowana jakaś kontrmanifestacja

Opublikowano
10 minut temu, Denwer napisał:

Nie  pijam  alkoholu.  Upośledzony  także  nie  jestem.  Upośledzeni  są  ci  którzy  na forum  są  bohaterami   a jak przychodzi  co do  czego  to  siedzą  jak  trusie  w  domu  cichutko  bo  nagle  mają  nawał  roboty   i na strajk  nie  pojadą  jak to  mówią   ,, mądry  w necie  p*zda  w  świecie,,

Nie znasz mojej obecnej sytuacji rodzinnej to nie szczekaj.

Jeśli ja nie pojadę to w moje miejsce pojedzie ojciec-liczba miejsc w autokarze ograniczona

Opublikowano
14 minut temu, Denwer napisał:

Maruś to Pis tak jak wszystkie partie jednak nie rozumie rolników😂

Jakaś ciulowa ta dobra zmiana

Opublikowano
23 minuty temu, debrzyna napisał:

Rozumie że ty sie wybierasz

źle  rozumiesz   bo  się  nie  wybieram 

16 minut temu, soltys48 napisał:

Nie znasz mojej obecnej sytuacji rodzinnej to nie szczekaj.

Jeśli ja nie pojadę to w moje miejsce pojedzie ojciec-liczba miejsc w autokarze ograniczona

ta    czyli  miałem  rację    najwięksi  forumowi krzykacze  będą  siedzieć  w  domciu   😂😂

13 minut temu, racyl napisał:

Maruś to Pis tak jak wszystkie partie jednak nie rozumie rolników😂

Jakaś ciulowa ta dobra zmiana

Jeszcze  się  taki  nie  narodził  co  by  wszystkim  dogodził 

Opublikowano

Szkoda Ardanowskiego, minister z jajami, a historia tego resortu takiego nie pamięta 

Teraz jakiegoś dziada maja dać 😕

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Szkoda Ardanowskiego

Wielki  błąd   Kaczyńskiego  i  Morawieckiego   dymisja   Ardanowskiego   wielki  błąd  wielki   dużo  roboty   pójdzie  na  marne. Ale  cóż   przeżyliśmy  sowieckiego   to  i  przeżyjemy  jakiegoś tam  pude   czy  jak mu  tam 

Opublikowano
26 minut temu, Ursus932 napisał:

Szkoda Ardanowskiego, minister z jajami, a historia tego resortu takiego nie pamięta 

Noooooo pewnie że z jajami. Takich jaj jak z Eskimosem to ze świecą szukać. :lanie2:

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v