Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

W niedziele orać?   Niedziela jest po to żeby odpocząć, ładnie się ubrać i iść z rodziną do kościoła. A nie ryć jak dzik cały tydzień.

Trochę mniej czasu spędzaj przed komputerem albo na telefonie i czas na oranie się znajdzie. 

orać  to jeszcze  pół  biedy   są  asy  co  obornik w niedzielę  wożą 

Opublikowano

Całego życia niedzielą nie nadrobisz a na rodzinę trzeba mieć czas i w tygodniu a nie niedzielą się wykpić. Są miejsca i sytuacje gdzie niedziela jest tylko z nazwy i przyjmijcie to do wiadomości. Prace niekonieczne to nie są każde prace. Podstawą niedzieli jest msza. W sprawie prac jest dyskusja. Nawet kapelan potrafi żołnierzom zrobić mszę w tygodniu Podsumowując - masz tyle wolnego na ile sam sobie zapracujesz. Biorąc pod uwagę lenistwo jak siódmy grzech główny nieopierałbym wiary na sztywnym porządku tygodnia.

Opublikowano
38 minut temu, DTaras napisał:

Biorąc pod uwagę lenistwo jak siódmy grzech główny nieopierałbym wiary na sztywnym porządku tygodnia.

A najgorszy z nich, matka wszystkich grzechów, to zazdrość.

Opublikowano
25 minut temu, mirro napisał:

A najgorszy z nich, matka wszystkich grzechów, to zazdrość.

Ale żeby zazdrościć roboty w niedzielę?😂

Szczypta zazdrości czasem jest wskazana bo mobilizuje do działania żeby coś więcej osiągnąć, podpatrzeć konkurencję, czegoś się nauczyć. No chyba że ja źle tą zazdrość definiuję. Co innego zazdrość jako zawiść. Ta zatruje życie nie tylko zazdrośnika ale wszystkich wokół niego.

Opublikowano

Nie zazdrościć roboty w niedzielę jeno tego, że jest na czym i na co robić. Zazdrość to zła motywacja. Zazdrość zawsze tyczy się obcej sytuacji. Cel jak i życie to indywidualna sprawa toteż nie jest pożądanym być jak sąsiad, bo to nierealne, a umiejscowienie siebie samego we własnej ambicji. I do tego można przeć.

Opublikowano (edytowane)

Szmergiel nie upolowałbyś dla rodziny dzika? Kierując się opinią większości na forach to założę się , że większość to małolaty.

Ja jestem wegetarianką 20 lat i jakby trzeba było to zabiłabym zwierzę bez ogłuszania. 

Oddając krew raz się zdarzyło, w drodze powrotnej podwójnie straciłam przytomność. To nie boli, tylko zasypiasz.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
18 godzin temu, mirro napisał:

jakby miał honor i ambicje to by sie zorientowała  i wiedziała żę jest bez szans i się nie wygłupiała trzeba znać swoje miejsce i tyle .

21 minut temu, Ywa napisał:

Szmergiel nie upolowałbyś dla rodziny dzika?

https://www.tvp.info/49964311/francja-ngo-zadaja-zaprzestania-polowan-i-hodowli-zwierzat-na-futra

Opublikowano
2 godziny temu, szmergiel napisał:

chyba zartujesz????😵

Niestety nie nawet na tym forum jest koleś co pisał z będzie woził obornik w niedzielę 

Opublikowano
36 minut temu, jarecki napisał:

Jarecki a gdyby za chwile wprowadzili ograniczenia żywności/kartki w Polsce  czy też w czasie wojny nie upolujesz?

Treść w linku mówi o formie znęcania się dla rozrywki więc jak najbardziej można zakazać. Dla zwierzaka sama śmierć nie jest bestialstwem a pętanie, nagłe trzymanie siłą, zmiana otoczenia czyli strach który wywołuje w nim człowiek, a współodczuwaniem wysyłają sobie sygnał i masz niezdrową kiełbasę. Strach=przyspieszone tętno zwierzaka to wina człowieka, dla którego jest to tragedia toteż wije się po zarżnięciu.

Opublikowano (edytowane)

np w niemczech jest możliwość ubicia bydła na pastwisku , tak bez stresowo , w moim okregu łowieckim mysliwy co ma psy jest najbardziej .. wydajny najwiecej zwierzyny  odstrzela                         . Mirro cwany pis skierował pismo do trybunału w sprawie czy Bodnar może pełnić swoją funkcje po zakonczeniu kadencji i jak trybunał konstytucyjny orzeknie ze nie może to powołają komisarza powołanie nowego rzecznika bez  zatwierdzenia przez senat jest nie możliwe wiec wymysli plan na komisarza wybranego przez PIS

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

akby miał honor i ambicje to by sie zorientowała  i wiedziała żę jest bez szans i się nie wygłupiała trzeba znać swoje miejsce i tyle .

A czemu jej bronisz startu? Ci co nie próbują, nie piją szampana. A niezbadane są wyroki Boskie, oraz ścieżki myśli kłębiących sie w baniak miłościwie panujących. No i pozostaje łud szczęścia. Jak porozumiała się z organizacjami tzn że spalona w społeczeństwie nie jest.

Opublikowano (edytowane)

Jarecki to jest ok.

Nie zagłębiałam się, ale jestem ciekawa dlaczego chcą ten export mięsa ograniczyć, to forma sankcji, chcą zagłodzić muzułmanów?... nagrabimy sobie.

Izrael, Amerykanie tak spieszą się w poprawie stosunków dyplomatycznych m.in. z Emiratami i in., aby zachowały bierność,  a jednocześnie odgrażając się sankcjami Iranowi. Ostatnio widziałam szeroki artykuł politologów.

Z początkiem lata zawitał do mnie nowy przedstawiciel zainteresowany skupem. Masz jakąś opinie o tej firmie?http://ww.foodworks.pl/pl/firma/polityka-prywatnosci

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
2 godziny temu, Ywa napisał:

Szmergiel nie upolowałbyś dla rodziny dzika? Kierując się opinią większości na forach to założę się , że większość to małolaty.

Ja jestem wegetarianką 20 lat i jakby trzeba było to zabiłabym zwierzę bez ogłuszania. 

Oddając krew raz się zdarzyło, w drodze powrotnej podwójnie straciłam przytomność. To nie boli, tylko zasypiasz.

poderznij sobie gardlo i wtedy powiedz cos madrego

• Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, szmergiel napisał:

poderznij sobie gardlo i wtedy powiedz cos madrego

Nadwrażliwcy są największymi słabeuszami. Twoje posty/odnoszenie się do innych odzwierciedlają Twa nadwrażliwość niestety.

Opublikowano

A ja mam pytanie - ile jeszcze lat górnicy będą szantażować każdy rząd,  bez względu na opcję polityczną?

Opublikowano

Myślisz że jesteśmy na równi traktowani z górnikami?

Jest inna grupa zawodowa która dłużej protestuje niż pracuje?

Opublikowano

szmergiel - ale to naprawdę nie boli i niczym się nie różni od rany w kończynę. Z relacji gościa rannego w szyję. Strach jest najgorszy ale on szybko mija. Zatem jestem sobie w stanie wyobrazić, że najgorszym odczuciem jest skrępowanie. Zwierz także najbardziej wówczas walczy... Czyli albo giniesz albo dociera do świadomości ból rany bo kręcenie krępulcem też wprowadza nowe, negatywne bodźce mimo, że ratuje życie. Tak ja to postrzegam. Utrata przytomności nagła po urazie w głowę - nikt nie mówi jak bardzo dostał w dynię tylko, że go po odzyskaniu przytomności czacha napier.. i to kilka dni coraz bardziej. Osobiście zdarzyło mi się przy niedotlenieniu. Chwila strachu, że coś jest nie tak potem uczucie bezsilności i dwie, trzy sekundy na pożegnanie. Gleba. Żadnego bólu. Chwila strachu i odlot. Tak, że Ywa raczej nic takiego nie powiedziała.

Opublikowano
48 minut temu, Agrest napisał:

Myślisz że jesteśmy na równi traktowani z górnikami?

Jest inna grupa zawodowa która dłużej protestuje niż pracuje?

Tak jest to szanowne grono NAUCZYCIELI ro***erdoli WSZYSTKO .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v