Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bo gawiedzi nie wolno wszystkiego mowic a wiesz czemu bo to gawiedz!!!! zawsze tak bylo jest i bedzie.wystarczy uczyc sie historji i miec troch rozumu w glowie i wszystko jest proste ,klarowne i normalne a gawiedz  od zarania dziejow tak samo sie zachowuje i nic nie rozumie a te gora 10% ludzi wie ze tak sie robilo robi i robic bedzie z to roznica ze co jakis czas trzeba zmienic retoryke ( opcje  gadania do gawiedzi)

Opublikowano
6 minut temu, szmergiel napisał:

heheh.sa tygodnie ze sie wogule nie pracuje i sie zyje hehe. a na serjio to takie zycie niestety

Nie broń lewackich idiotyzmów bo tego sie obronić nie da

Opublikowano
30 minut temu, szmergiel napisał:

od pewnego czasu soltys widze ze ty naprawde ciemny jestes i teraz dales temu przyklad. jezeli dla ciebie podzrzynanie gardla bez ogluszania to normalka to gratuluje rozwoju intelektualnego.

31 minut temu, szmergiel napisał:

.szkoda gadac bo i tak nie zrozumie jak dla niego zabijanie z ogluszaniem  a na zywca to jest to samo . patologia i ciemnogrod

sądzisz że dla byka jest  różnica czy gardło poderżnie polski czy np czeski rzeźnik ,czy za granicą poderżnięcie nie boli?

Przecież te byki pojadą tam gdzie niema zakazu

• Like 1
Opublikowano

No i tu się problem rozwiązał zakaz nic nie daje czyli cena będzie

Opublikowano
12 minut temu, szmergiel napisał:

heheh.sa tygodnie ze sie wogule nie pracuje i sie zyje hehe. a na serjio to takie zycie niestety

5 minut temu, szmergiel napisał:

bo gawiedzi nie wolno wszystkiego mowic a wiesz czemu bo to gawiedz!!!! zawsze tak bylo jest i bedzie.wystarczy uczyc sie historji i miec troch rozumu w glowie i wszystko jest proste ,klarowne i normalne a gawiedz  od zarania dziejow tak samo sie zachowuje i nic nie rozumie a te gora 10% ludzi wie ze tak sie robilo robi i robic bedzie z to roznica ze co jakis czas trzeba zmienic retoryke ( opcje  gadania do gawiedzi)

Wystarczy uczyć się języka polskiego 😵😵😵

Opublikowano
44 minuty temu, soltys48 napisał:

A czym jest zabijanie zwierząt na karmę no dla kota prezesa?

Z tym kotem prezesa to nie tak Poprzedni padł bo żarł tylko koszerne i to zemsta prezesa jest Ten obecny kot to wegan czy weganin Ty będziesz wiedział jak jest poprawnie 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

masz racje po wszystkich forach jak jest jakas dyskusja i brak argumentu to sie literowek czepiaja.wszedzie tak jest ,uwierz

ps.a wiesz ze mature z literowkami napisalem na 4 i zgadnij dlaczego i dlaczego mam wyjebane jak ktos sie tego czepia

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
45 minut temu, Ulman napisał:

Marecek, jak tam Twoje poglądy? Są już zgodne z partią czy jeszcze z ministrem? Bbbuuuchhachaaaa😂

Psychoza u ciebie postępuje w zastraszającym tempie. Naucz się czytać gamoniu a nie zadajesz 💯 razy to samo pytanie 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Denwer napisał:

Zakaz uboju już był i wielkiego dramatu nie było 

A ja mam wrażenie że w złych warunkach trzymasz bydło temu tak się boisz. Lepiej być z PiS niż z konfideracji 

Ja mam kanał na YouTube i moje zwierzęta chodzą na 20 hektarach z dostępem pod dach i stałym dostępem do wody trawy i mają jeszcze rozstawione pasniki  😏😉

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

@soltys48Ja się chyba nie uczyłam... Ani polskiego, ani historji. Bo przeczytałam post pana szmergla 3 razy i nie wiem co właściwie chciałam nam przekazać. Serjio. 

6 minut temu, staszek131415 napisał:

Polska ma takiego wspaniałomyślnego sąsiada. Co wyhodują, wyprodukują w rolnictwie to sprzedadzą za granicę zamiast u siebie przetworzyć. Bo bardziej im się opłaca. Bo lepiej płacą. A później do Polski na zakupy przyjeżdżają, bo u nich za drogo, bo i tak pieniędzy nie mają bo bezrobocie. Dlaczego? No nie wiem ... Mają jeden zakład przetwórstwa warzyw i owoców. Poza tym wszędzie, gdzie się da to logistyka. Przeładunek towarów. 

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, staszek131415 napisał:

Sprzedajesz półprodukt z opcją przetworzenia za granicą. Nie licz na cenę,

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, staszek131415 napisał:

Po pierwsze ceny spadną bo inni bedą na nas zarabiać i zrobią to czego nasze lewactwo zabroniło. Po wtóre jakaś część rynku przejdzie w inne ręce bo będzie bardzo intratna i znowu ktoś inny na tym zarobi w imie lewackich zasad PISu.

22 minuty temu, Denwer napisał:

Psychoza u ciebie postępuje w zastraszającym tempie. Naucz się czytać gamoniu a nie zadajesz 💯 razy to samo pytanie 

Pewnie już się pogubiłeś co popierasz a co nie skoro nie umiesz nawet na tak proste pytanie odpowiedzieć. A może czekasz na wytyczne z centrali?  Daj znać jak sie dowiesz co popierasz

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Sprzedajesz półprodukt z opcją przetworzenia za granicą. Nie licz na cenę,

Hm jakoś jak latacie ze zbożem do portu to na cenę nie narzekaie i macie w d*pie że ktoś inny to przerobi i upicze ztej mąki bułki

Moim zdaniem to dobra ustawa tylko lewaki prubują to wykorzystać do walki politycznej

Opublikowano

O czym ty piszesz? 

PIS właśnie stworzył sytuację w której nie możemy sprzedać do portu bo to niemoralne , więc sprzedamy pośrednikowi z zagranicy a on odsprzeda do portu. To jawny debilizm w krystalicznej, najczystszej formie. 

Opublikowano
2 minuty temu, staszek131415 napisał:

Hm jakoś jak latacie ze zbożem do portu to na cenę nie narzekaie i macie w d*pie że ktoś inny to przerobi i upicze ztej mąki bułki

Dlatego przestałem sprzedawać zieleninę z pola i przetwarzam warzywa. Jak rząd sam na to nie wpadnie, to służę radą.😂

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

O czym ty piszesz? 

PIS właśnie stworzył sytuację w której nie możemy sprzedać do portu bo to niemoralne , więc sprzedamy pośrednikowi z zagranicy a on odsprzeda do portu. To jawny debilizm w krystalicznej, najczystszej formie. 

No tera pewnie Łunia sankje na nas nałoży za łamanie praworządności bo oni bardzo o to dbają 🤔

Opublikowano
41 minut temu, szmergiel napisał:

dlatego uwazam ze wszedzie powinien byc zakaz takiego uboju, i nalezy o to walczyc.

Muszę zaciąć koguta na rosół i mam dylemat. Czy dopuszczalne jest abym podczas tej operacji nucił "Kiedy ranne wstają zorze" i wtedy zostanie to uznane za ubój rytualny. Czy też mam to zrobić w milczeniu i wtedy będzie to zgodnie z kanonami ustawy?maso.gif

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Pewnie już się pogubiłeś co popierasz a co nie skoro nie umiesz nawet na tak proste pytanie odpowiedzieć. A może czekasz na wytyczne z centrali?  Daj znać jak sie dowiesz co popierasz

Pisałem co popieram a że ty jesteś gamoń i nie rozumiesz to twój problem

Opublikowano

Czyli jesteś przeciw prezesowi i stanowisku partii? Ło matko co za hańba i dramat. Rozdwojenie jaźni, wewnętrzna sprzeczność i schizofrenia. Ale zaraz, zaraz przecież w PiS to norma i dlatego TVPis dyktuje jak nalezy myśleć 

Opublikowano

Ty przestań tu głosić swoje herezje tylko odpowiedz jak głosowało łopozycja i gdzie oni mają rolników w poważaniu wtedy się okaże kto żeczywiście broni wsi

Opublikowano

Ale opozycja zagłosowała tak, jak oczekiwał ich elektorat. Gdyby oni zagłosowali przeciwko tej ustawie, to już byłyby protesty zielonych, obrońców konstytucji, organizacji proekologicznych itp. 

To PiS zawiódł swój "podstawowy" elektorat i mu zaszkodził. Bo wie, żeśmy głupia gawiedź. Ponarzekamy, podrzemy się między sobą i do następnych wyborów zapomnimy... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v