Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał:

no i pokaż mi kraj gdzie trzymanie za mordę dało potęgę temu krajowi na dłużej i dobrobyt tym trzymanym

z góry zaznaczam że np w Chinach dopiero się poprawiło gdy trochę z tego zamordyzmu odpuścili

Prawo proste i przejrzyste powinno być jedynym ograniczeniem zależności jednych od drugich i wszystkich jednakowo obowiązywać.
Cała reszta to dyktatura, autorytaryzm nadużycia i w końcu bunt a co za tym idzie upadek gospodarki a w końcowym efekcie struktury państwowej.
Kiedy moim wrogiem w moich normalnych i legalnych poczynaniach jest obywatel mojego państwa lub ono samo w swej istocie organizacyjnej im bardziej tym chętniej wystąpię przeciwko niemu przy pierwszej sposobności

sugeruję zlożyć wniosek o obywatelstwo do Łukaszenki
Po przeczytaniu poprzedniego posta istnieją realne szanse że się do wniosku przychyli :P

troche też z tym trzymaniem za morde zostałem zle  zrozumiany bo nie chodziło mi o rządy totalitarne ale też uważam że demolowanie miast jak we francji czy usa to już przejaw tej nadmiernej wolnosci w ostatni wekend w szikago postrzelono 57 osób a chyba z 8 zmarło i to jest przejaw tej wolnosc chodz w usa czy we francji akurat policja ma swoje argumenty siły które stosuje .z drugiej strony np . niemcy które wczesniej wyłapują próby zdarzeń i niszczą w zarodku próby .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

mirro - czasem przelatywała we mnie myśl, że dysydent to napisał 😁 Łon się chyba nie obrazi...

jarecki - to nie są przejawy wolności tylko depresji ludzi tą wolnością przytłoczonych. Gdy wolność pierdzieli się ze swobodą to tak jest. A prawda jest taka, że gdyby nagle zabrać pieniądz niewielu z nich poszłoby na polowanie. Bo nie umiem, bo zimno, bo komary....

Opublikowano
14 minut temu, DTaras napisał:

primo - weź mnie oświeć... i ogarka chyba też....

😳😳😳😂🤣😂🤣😂🤣😂 trochę za późno dla was obydwu 😔😔😔😔😔😔

Polecam lekturę na temat napięcia i natężenia elektrycznego. 

Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał:

Takie macie pojęcie o fotowoltaice jak świnia o lotach w kosmos. 😫😔

Po twoim prostackim wpisie w którym sugerujesz że coś wiesz to fakt że ze świnia coś masz widocznie..😋

Ty lepiej niczego nie polecaj bo widać że nic nie wiesz a jak zwykle pozujesz na madrale... Szwagier ma i w praktyce wygląda to jak napisałem i tyle.... Kiszka ityle a miały być cuda 😋

Opublikowano

łogarek to najwyższy czas śfagra pouczyć na te tematy bo chyba też nie bardzo kumaty o co kaman. 😁

Opublikowano

Szkoda mi ciebie czleku i tyle... Masz jakie konkrety czy tylko coś sugerujesz? 

Jak 😋 zwykle 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, ogarek napisał:

Szkoda mi ciebie czleku i tyle... Masz jakie konkrety czy tylko coś sugerujesz? 

Jak 😋 zwykle 

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. 

7 godzin temu, ogarek napisał:

Dokładnie to jest wzrost napięcia w sieci i nie wsadzisz swojej produkcji bo falownik wyłączy i tyle... To jest fakt że czym więcej będzie teraz tego powstawać tym mniej to opłacalne bo w godzinach szczytowych /najbardziej słonecznych nadmiar energii nie zostanie odebrany bo technicznie jest to nie możliwe... 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano

No wes poudawaj chociaż że coś wiesz... i z czym konkretnie się nie zgadzasz i dlaczego?... A nie pierdu pierdu o niczym w zasadzie 

Opublikowano

łogarek lejwoda dużo gadasz ale konkretów u ciebie brak jednym słowem bele co aby dużo a oświecał cię nie będę bo szkoda mi czasu na takiego ignoranta. 

Nara. 👋

Opublikowano

No pa.. Błysnąłeś wiedzą.. Wielkie dzięki 😋🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pierwszy lepszy filmik na yt potwierdzi to co napisałem... Żegnam madrale... 😎

Opublikowano (edytowane)

Podział w Polsce ma się dobrze ale to nie od dziś ASF dzieli ludzi jedni się odgrodzą i będą trzymać świnie a inni są skazani na nie łaskę ASF .

Województwa odgrodzone płotem. Konstrukcja będzie miała 100 km, budowa rozpocznie się za tydzień .

Na granicy woj. świętokrzyskiego i podkarpackiego stanie stukilometrowy płot, informuje TVP Kielce. Ma on zatrzymać przechodzenie dzików i tym samym zapobiec rozprzestrzenianiu się choroby afrykańskiego pomoru świń (ASF). Budowa płotu rozpocznie się 15 września.

https://next.gazeta.pl/next/7,172392,26277321,wojewodztwa-odgrodzi-plot-konstrukcja-bedzie-miala-100-km.html?fbclid=IwAR0ZQYVWl3qMUlfqvKNRzRLPogi_kJpvhMtmcGQ9RRkbIC0zmdj8FFkaLq4

Edytowane przez galan99
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
46 minut temu, ogarek napisał:

No pa.. Błysnąłeś wiedzą.. Wielkie dzięki 😋🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pierwszy lepszy filmik na yt potwierdzi to co napisałem... Żegnam madrale... 😎

o beczeniu coś wspomnij...

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

a ja twierdza żę ludzi to trzeba krótko za morde trzymać I nimi sterować zbyt dużo wolnosci czy róbta co chceta wyłącza myslenie w narodzie i chyba ten brak myslenia wbrew pozorom daje wiekszą sterowalność 

Gdy jest swoboda ludzie myslą samodzielnie. Gdy ktoś im mówi jak maja myslec jest tak jak wśród wyznawców PIS.

9 godzin temu, witejus napisał:

Widzisz, ludzie myslacy maja swoje własne poglądy. Pis jako sekta zgadza się bezwzględnie i w całości z pogladami i działaniami KC PIS. Posłowie mają poglądy identyczne do Jarka,działacze jak posłowie, lud takie jak działacze. Nie ma od tego odstepstwa bo PIS zawsze ma rację a jak nie to tym gorzej dla racji. Nikt kto ma swoje własne poglądy nie bedzie miał w 100% pokrywajacych się z partią a  taka pełna zgoda ludu na poglądy i program PIS świadczy o tym ze lud nie ma żadnych poglądów bo durny i nie myslacy. 

Konfederacja nie jest sektą jak PIS gdzie każdy poseł i działacz ma takie same poglądy. Z wiekszością zgadzam się w tematach gospodarczych, swiatopoglądowo są tam rożni ludzie i nie z kazdym sie zgodzą. 

Wiem że w PIS jest jeden przekaz i taki wpis jak tego dzieciaka jest niedopuszczalny ale u wolnościowców to całkiem normalne. Miał takie zdanie to je przedstawił i tyle. Głupio zrobił bo powiedziane zbyt dosadnie i dosłownie ale biorac pod uwage że to na podkarpaciu gdzie UPAińcy otwarcie mówia że zaraz wróca do  Jarosławia i Przemyśla , to jest pewien szerszy kontekst.

9 godzin temu, jarecki napisał:

ale co głupia i naiwna ? z punktu widzenia finansowego gospodarstw domowych sytuacja jest dobra i widać to z danych gospodarki , nawet srednia cena samochodu kupowanego przez kowalskiego wzrosła przez rok i to sporo a na ulicach nie widać jakoś nowych daeewo tylko coraz czesc samochody klasy premium , ceny rosną bo kowalskiego stać na  kupno tych produktów . przeciwienstwem jest logika balcerowicza ograniczyć podasz pieniądza ludzi nie bedzie stać na produkty  to inflacja spadnie .

Nie ma takiego szału na ulicach chyba że żyjesz sugestia z TVPis. Nowe auta to leasing i najmy długoterminowe by uciec w koszty przed pazernościa fiskusa. Jak ceny rosna bo Koalskiego stać to znaczy ze inflacja żżera nadmiar pieniądza.

8 godzin temu, Denwer napisał:

Gdzie ty tam szambo widzisz ja tam widzę karpia i  prezydenta wczasowicza Warszawy

To prezydent tez cię  prześladuje?  A moze PIS to  dla ciebie Prezydent I Szambo?

8 godzin temu, jarecki napisał:

to juz mój szczyt .      jak narazie sprzedaż na straganach ulicznych w stosunku do roku ubiegłego wzrosła mimo że jest drogo a wiec nikt nie oszczedza a przynajmiej tego nie widać w mojej okolicy 

Sprzedaż wzrpsła bo wzrosły ceny.  Sprzedaz globalnie określa  się w ujęciu wartościowym więc jak cos drożeje a kupują tyle samo to sprzedaż w statystyce rośnie

6 godzin temu, Roman176 napisał:

mam rozumieć ze za sld po i innych było inaczej ?? 

Takiego bydła nigdy nie było od czasów PZPR. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Widzisz, ludzie myslacy maja swoje własne poglądy. Pis jako sekta zgadza się bezwzględnie i w całości z pogladami i działaniami KC PIS. Posłowie mają poglądy identyczne do Jarka,działacze jak posłowie, lud takie jak działacze. Nie ma od tego odstepstwa bo PIS zawsze ma rację a jak nie to tym gorzej dla racji. Nikt kto ma swoje własne poglądy nie bedzie miał w 100% pokrywajacych się z partią a  taka pełna zgoda ludu na poglądy i program PIS świadczy o tym ze lud nie ma żadnych poglądów bo durny i nie myslacy. 

Konfederacja nie jest sektą jak PIS gdzie każdy poseł i działacz ma takie same poglądy. Z wiekszością zgadzam się w tematach gospodarczych, swiatopoglądowo są tam rożni ludzie i nie z kazdym sie zgodzą. 

Wiem że w PIS jest jeden przekaz i taki wpis jak tego dzieciaka jest niedopuszczalny ale u wolnościowców to całkiem normalne. Miał takie zdanie to je przedstawił i tyle. Głupio zrobił bo powiedziane zbyt dosadnie i dosłownie ale biorac pod uwage że to na podkarpaciu gdzie UPAińcy otwarcie mówia że zaraz wróca do  Jarosławia i Przemyśla , to jest pewien szerszy kontekst.

coraz wolniej ci idzie to myślenie ,konsultowałeś się z guru co tu odpowiedzieć?

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Sprzedaż wzrpsła bo wzrosły ceny.  Sprzedaz globalnie określa  się w ujęciu wartościowym więc jak cos drożeje a kupują tyle samo to sprzedaż w statystyce rośnie

do lutego był wzrost sprzedazy szacowany w cenach stałych a wiec z uwzgledieniem czynnika takiego jak inflacja .

Opublikowano

właśnie się dowiedziałem że 80% Polaków jest przeciwne hodowli zwierząt futerkowych, a Pan prezes wsłuchał sie w głos zwierząt i działa.

Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

To prezydent tez cię  prześladuje?

To ciebie PiS prześladuje albo masz PiSomanie  że w każdym prawie poście  piszesz PiS piswowcy  tvpis 

2 minuty temu, pafnucy napisał:

właśnie się dowiedziałem że 80% Polaków jest przeciwne hodowli zwierząt futerkowych,

Gdzie takie pierdoły cisną??

Opublikowano

Czyli miałem rację że 80%  naszych rodaków to debile.

Hodować zwierzaka - ubić - ściągnąć skórę -zjeść  to wolno ale jak mamy miesa nie jeść to juz należy tego zabronić.

8 minut temu, witejus napisał:

no nie jest ,wywalili go z PiSu to przylepił się do ,,krula" i mówi płyniemy!🤣

https://strajk.eu/zyl-jak-krol-za-szmal-partii-dzialacz-od-korwina-na-celowniku-prokuratury/

W PISie są sami świeci jak prezes zawsze dziewica ale nie wszedzie tak jest . 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Denwer napisał:

To ciebie PiS prześladuje albo masz PiSomanie  że w każdym prawie poście  piszesz PiS piswowcy  tvpis 

Gdzie takie pierdoły cisną??

w Polsacie Dworczyk naginał czasoprzestrzeń. szkoda słuchać.

Ty. pierdoły u Was? 🤔

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v