Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O to,to. I jeszcze pochwała wzrokowa.

10 minut temu, jarecki napisał:

wszedzie dobrze gdzie nas nie ma polski system nie jest zły , przede wszystkim mamy zapewnioną darmową nauke 

Obawiam się że może być z tym od września pewien problem. 

Opublikowano

Tak tak tak Lewandowski sprzedał i przez to Jelcz nie został ważnym producentem ciężarówek a Ursus 1224 turbo TFSI vario  nigdy nie wszedł do produkcji. 500+ miało wspierać nasza gospodarkę a ludzie kupują stare Passaty, zagraniczną elektronikę i ciuchy. Zasilamy obcy kapitał kasa na siłe wyciąganą z kieszeni przedsiębiorców którzy mogliby ten kapitał  pomnażać w kraju 

Opublikowano
Dnia 20.07.2020 o 06:50, hubertuss napisał:

On widzi, ze musi tych ludzi na wsi utrzymać ze swoich składek na zus,

35 minut temu, hubertuss napisał:

ja nigdy nie napisałem, ze ktoś płacąc zus utrzymuje ludzi na wsi. bo aż tak głupi nie jestem.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Tak tak tak Lewandowski sprzedał i przez to Jelcz nie został ważnym producentem ciężarówek a Ursus 1224 turbo TFSI vario  nigdy nie wszedł do produkcji. 500+ miało wspierać nasza gospodarkę a ludzie kupują stare Passaty, zagraniczną elektronikę i ciuchy. Zasilamy obcy kapitał kasa na siłe wyciąganą z kieszeni przedsiębiorców którzy mogliby ten kapitał  pomnażać w kraju 

dawaj linki ,poprzyj to czymś🤣

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

500+ miało wspierać nasza gospodarkę a ludzie kupują stare Passaty, zagraniczną elektronikę i ciuchy.

A wcześniej chodzili pieszo   wszystko mieli na Kolbe  i z gołymi tyłkami po ulicach ganiali czy jak 

Opublikowano

coś to wkleił ,jakieś na dwoje babka wróżyła🤣

19 minut temu, witejus napisał:

500+ miało wspierać nasza gospodarkę a ludzie kupują stare Passaty, zagraniczną elektronikę i ciuchy.

a mają jakiś wybór? ,są jakieś czysto polskie firmy produkujące elektronikę ,ciuchy ,samochody na szeroką skalę?

nie licząc tych pakujących w opakowania z polską nazwą chińskie badziewie

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, witejus napisał:

są jakieś czysto polskie firmy produkujące elektronikę ,ciuchy

Jedne z nielicznych wykończył donek na przełomie 2012-14    sietra pokazywała  duże zakłady opuszczone w tych latach 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

ma szczęście pis odbudował.... ups. pis to właściwie oprócz pomników nic nie zbudował... 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

ma szczęście pis odbudował.... ups. pis to właściwie oprócz pomników nic nie zbudował... 🤔

To zupełnie tak jak ty. A nie sory ty nawet pomnika byś nie zbudował 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, witejus napisał:

coś to wkleił ,jakieś na dwoje babka wróżyła🤣

Co na dwoje wróżyła? Stare zezłomowali nakupowali używek od Niemców leją do tego ponad 20% więcej  ruskiego paliwa i do tego kupują ok 20% ciuchów i agd więcej niż wcześniej. Co tam się nie zgadza?

Masz jeszcze kilka słów o efekcie darmochy na aktywnośc zawodową kobiet.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

o przepraszam. już

1 minutę temu, Denwer napisał:

To zupełnie tak jak ty. A nie sory ty nawet pomnika byś nie zbudował 

drugi zamówiony... na cmentarzu, a nie po wszystkich narożnikach.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Co na dwoje wróżyła? Stare zezłomowali nakupowali używek od Niemców leją do tego ponad 20% więcej  ruskiego paliwa i do tego kupują ok 20% ciuchów i agd więcej niż wcześniej. Co tam się nie zgadza?

Kiedy  przestaniesz biadolić i do wolnościowych Chin jedziesz ??

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

do tego kupują ok 20% ciuchów i agd więcej niż wcześniej

a co byś chciał żeby ludzie w starych potarganych łachah do dziś chodzili ?w żeliwnych garnkach na ogniskach obiady gotowali ? tu cię boli?płaszcze nicowali po kilka razy jak przed wojną?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, witejus napisał:

a co byś chciał żeby ludzie w starych potarganych łachah do dziś chodzili ?w żeliwnych garnkach na ogniskach obiady gotowali ? tu cię boli?płaszcze nicowali po kilka razy jak przed wojną?

Mogą ubierać się w co chcą ale niech najpierw na to zarobią. Niemniej rzecz jest o tym że naszymi pieniędzmi pompujemy obce gospodarki . Chciałes potwierdzenia w linkach - dostałeś Coś jeszcze?

@galan99 więc 13 emerytura to socjal tak jak pisałem.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Mogą ubierać się w co chcą ale niech najpierw na to zarobią. Niemniej rzecz jest o tym że naszymi pieniędzmi pompujemy obce gospodarki

tak zarobią ,tylko żeby zarobić to trzeba zapłacić za wykonaną pracę a jak się okrada pracownika to go na nic nie stać,owszem pompujemy bo praktycznie nie mamy swojego przemysłu np tekstylnego( co zrobiono w Łodzi?)

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v