Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skoro tak jest to dlaczego nie masz helikoptera? przecież nic nie trzeba robić żeby być bogatym.hahahs

ale cyrk zatrzymales się na poziomie 40 lat temu i nie potrafisz  żyć jak reszta świata. 

ps.a tak na deser.w prlu był maluch i koń lub c330 a na zachodzie już kombajny mieli w 60 latach taka mała różnica.haha ale dla Ciebie prl lepszy.haha.czlowieku ty nawet nie zdajesz sobie sprawy jaki jesteś opozniony

Opublikowano (edytowane)

glosuj dalej tak jak glosujesz Denweru

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

skoro tak jest to dlaczego nie masz helikoptera? przecież nic nie trzeba robić żeby być bogatym.hahahs

ale cyrk zatrzymales się na poziomie 40 lat temu i nie potrafisz  żyć jak reszta świata. 

ps.a tak na deser.w prlu był maluch i koń lub c330 a na zachodzie już kombajny mieli w 60 latach taka mała różnica.haha ale dla Ciebie prl lepszy.haha.czlowieku ty nawet nie zdajesz sobie sprawy jaki jesteś opozniony

Poco mi helikopter 

Ja potrafię żyć jak reszta świata temu tydzień temu na skuterze wodnym się bawiłem a  kredyciarz umnie słone zwijał . A jutro kolejny kredyciarz przyjedzie i będzie sial rzepak a ja sobie będę odpoczywał. 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ulman napisał:

…...a ty bezkrytycznie popierasz PIS który ten system dla debili rozwija i propaguje.

bardzo to uprosciles ale domyślam się dlaczego tak ciągle ci wszystko nie pasuje.

dla debili to był prl.teraz jak.myslisz to kasy masz w opur.baran narzeka ciągle.tobie żadna pomoc nie pasuje dla ludzi

9 minut temu, Denwer napisał:

Poco mi helikopter 

Ja potrafię żyć jak reszta świata temu tydzień temu na skuterze wodnym się bawiłem a  kredyciarz umnie słone zwijał . A jutro kolejny kredyciarz przyjedzie i będzie sial rzepak a ja sobie będę odpoczywał. 

gdybyś potrafił to docenilbys wolność dobrobyt jaki teraz mamy w stosunku do prl a Ty pieprzysz jak parobek z czworakow 

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jedyny teren który jest wart uwagi to reszta puszczy białowieskiej. Reszta to strasznie słabe gleby i praktycznie brak surowców oprócz złóż soli potasowej

Dokonujecie zaocznego rozbioru demokratycznego państwa Białoruś - już raz Putin namawiał nas do rozbioru Ukrainy.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szmergiel napisał:

bardzo to uprosciles ale domyślam się dlaczego tak ciągle ci wszystko nie pasuje.

dla debili to był prl.teraz jak.myslisz to kasy masz w opur.baran narzeka ciągle.tobie żadna pomoc nie pasuje dla ludzi

Dla debili to masz teraz system co wszystko nierobom pod nos przywiezie. 

Gdzie masz tych myślących co mają kasy w opur ?? Bo nie znam nikogo takiego uczciwego 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
8 minut temu, szmergiel napisał:

Ja nie chce żadnej pomocy tylko niskich podatków żebym sam mógł zdecydować na co je wydam. PRL to była sztuczna ekonomia ale to ze jak ktoś nie pracował to nie jadł było jak najbardziej prawidłowe. Teraz dawanie pieniędzy za nic jest najgorszą patologią. 

Kasy opur? Jak dla kogoś tysiak socjalu robi taką róznice to znaczy ze to ostatni gamoń i leń.

To co napisał marecek jest absolutną prawdą mimo ze nie wiem co mu się stało że tak poglądy zmienił

26 minut temu, Denwer napisał:

System dla debili jak to piszesz jest teraz bo byle głupiemu juzkowi co musie robić nie chce obiad przywiozą opal przywiozą i jeszcze na flaszkę dadzą. Za PRL żeby coś mieć trza było za***rdalać i się naglowkowac żeby coś kupić.  Gminy często gęsto większy budżet mają na MOPS jak na drogi taki system dla debili i nierobów  teraz mamy. 

Opublikowano

gdzie ty żyjesz? człowieku wyjedź w Polskę i zobacz jak ludzie pięknie mieszkają,ile firm powstało.ile towarów eksportujemy.stalismy się potęgą transportową Europy.czlowieku byle kierowca ciężarówki co myśli to ma 7-8tys a kobieta myslaca bez problemu 4tys .

Opublikowano (edytowane)

ale człowieku ty ciągle psioczysz o 500 na dziecko .stary kawaler czy co

bez żadnej pomocy wg twojej ideologii to by było jak w Ameryce południowej.ogromna bieda i głód i duże bogactwo

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, szmergiel napisał:

gdzie ty żyjesz? człowieku wyjedź w Polskę i zobacz jak ludzie pięknie mieszkają,ile firm powstało.ile towarów eksportujemy.stalismy się potęgą transportową Europy.czlowieku byle kierowca ciężarówki co myśli to ma 7-8tys a kobieta myslaca bez problemu 4tys .

Pięknie to sprawa wzgledna . Jeśli mieszka się w Pierdziszewie to faktycznie to jak ludzie zyją bliżej większych miast może zachwycać.

Może uzgodnij np. z Romanem czy Staszkiem czy jesteśmy potęga czy nie bo oni twierdzą że potęgą byliśmy za komuny a Tusk wszystko rozpieprzył.

Jeśli tyle kasy ludzie zarabiają to po cholerę im jeszcze socjal?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

No pięknie na kredycie w zachodnim banku tak pięknie mieszkają. Firmy no powstały  które żyją z miesiąca na miesiąc  co pokazał covid.

Kierowca ciężarówki powiadasz hyy likwidator z PZU opowiadał  jak jego kolega właśnie kierowca tira  kupił sobie piękny dom z dużą działką na kredyt  przyszedł covid firma stanęła a prawie 3 tys kredytu trza było płacić i zrobił się płacz skąd wziąć na ratę kredytu.

Nie wiem gdzie ty widzisz ten dobrobyt. 

Widzisz g*wno zapakowane w ładny papierek  a nie masz pojęcia jak to wszystko wygląda od kuchni. 

3 minuty temu, soltys48 napisał:

😵

Co szmergel pisał że myślący mają kasy opur ja nie znam nikogo co ma kasy opur 

Opublikowano (edytowane)

człowieku jak ma matka 3 czy 4 dzieci zarabiać????? normalny ty jesteś?? tak Cię boli ta 500 na dzieci.

oczywiście że nie wszyscy zarabiają .są i durnie co nic poza taśmą w fabryce za 2500 nie osiągnie bo mózg nie puszcza ale to jego sprawa

denwer ewidentnie mieszkasz w jakimś rejonie gdzie jest h*jowo i myślisz że tak jest w całym kraju.a tak nie jest

Opublikowano
Przed chwilą, szmergiel napisał:

człowieku jak ma matka 3 czy 4 dzieci zarabiać????? normalny ty jesteś?? tak Cię boli ta 500 na dzieci.

oczywiście że nie wszyscy zarabiają .są i durnie co nic poza taśmą w fabryce za 2500 nie osiągnie bo mózg nie puszcza ale to jego sprawa

lepiej stać przy taśmie za 2500 niż ciągnąć socjal

Opublikowano
2 minuty temu, szmergiel napisał:

są i durnie co nic poza taśmą w fabryce za 2500

Tylko bez tych durni jak ich nazywasz tego myślącego fabryka by stała i wiatr by tam hulał albo myszy i szczury

Opublikowano

A co cie obchodzi jak ma na nie zarobić?  Niech tak się gimnastykuje żeby je wykarmić. Może zaraz zaczniemy pomagać tym co wzięli za dużo kredytów i nie wyrabiają ze spłatą?  

• Like 1
Opublikowano
Ulman napisał:

A co cie obchodzi jak ma na nie zarobić?  Niech tak się gimnastykuje żeby je wykarmić. Może zaraz zaczniemy pomagać tym co wzięli za dużo kredytów i nie wyrabiają ze spłatą?  

No już właśnie pomagają frankowiczom 😵

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Może zaraz zaczniemy pomagać tym co wzięli za dużo kredytów i nie wyrabiają ze spłatą?  

Przecie pomagają tylko to nie bardzo  im wychodzi 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Ulman napisał:

ewidentnie tym co napisałeś utwierdziłes mnie że jesteś starym kawalerem bez rodziny i fige masz pojęcie o życiu.gdybys miał kilkoro dzieci to byś inaczej śpiewał .zresztą szkoda mi takiego człowieka .ps.i nie zagniesz mnie że ja pewnie biore na dzieci Bóg wie ile bo mam jedno dziecko i wiem ile czasu i trudu żeby wychować a taki jak ty gadasz o ludziach co wychowują 3 lub więcej.wstydzilbys się czlowieku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v