Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Władek wlazł na Półwysep Krymski - pod pretekstem obrony swych Obywateli to teraz wejdzie na Białoruś i już tam zostanie na zawsze będziemy mieli Rosję  na całej granicy Polski .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, szmergiel napisał:

i co napadnie na nas w nocy ? rozgromi,zgwalci i zrabuje cala polske??? hahaha

Łukaszenka stopował Rosję , która chciała stałej bazy dla swojej armii na terenie Białorusi, Wystarczy pretekst aby przyszli do nich z bratnią pomocą. Wtedy to już nie będzie kwestia odległości. Raczej zasięgu artylerii. Pytanie na ile USA są w stanie zastopować Władimira. A ten potrzebuje sukcesu. 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Była by  okazja  może wyrwać nasze byłe tereny 

Galan, spasuj trochę może? Zaczynasz opowiadać głupoty jak Pan Morawiecki albo Maciarewicz.

Opublikowano (edytowane)

Nie ale przecie gołym okiem widać że Rosja wchłania Ukrainę i teraz Białoruś i sukces Władek ma Później Mołdawię Litwę i Co będzie dalej .

Władek do żywotnie rządzić będzie ma czas .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Była by  okazja  może wyrwać nasze byłe tereny  .

Jedyny teren który jest wart uwagi to reszta puszczy białowieskiej. Reszta to strasznie słabe gleby i praktycznie brak surowców oprócz złóż soli potasowej

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Te małe nie pozorne ruchy są nie ciekawe to jak 3 Rzesza postępowała przytulała do siebie ziemie .

Tramp jest dogadany z Władkiem już dawno kto  ile  może .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

A kto ci wmówił ze trafią? Jak nam tak zależy na naszych ziemiach to powinnismy razem z Rosją się dogadywać jak to rozegrać a nie jeździć na majdan i wspierać jawnie antypolskich sk…..ów

Opublikowano

Artylerii? Czy wy wiecie ile tam jest lotnisk? Zresztą ruskie mają 20 tonowego drona z długością lotu do 6000 km. Przed wyjazdem na DDRy a po powrocie z Afgana z powodu odniesionych ran stryj mój służył na terenie Białoruskiej SSR. Jak mówił to od czerwca 1981 byli już przygotowani. Przyleciało trochę samolotów, pojawiło się kilka batalionów. Szykowali się własnymi siłami...

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Panie i Panowie jak będzie uwalą Łukaszenkę czy nie daczą rady ? . 

Dla nas  jak i  dla  Białorusinów  lepiej  jak by   Łukaszenka  pozostał  na swoim stanowisku 

Opublikowano

dla nas najlepiej gdy miller,kwasniewski i piotrowicz tez dalej rzadzili......nic dziwnego ze zjednoczonana kurwica ma najwieksze oparcie wsrod emerytow urodzonych i wychowanych w prl-u.....homo sovieticus pisuarus.

Opublikowano
58 minut temu, szmergiel napisał:

cyrk  zalewski w pelnej odslonie,

ps.teraz mi sie przypomnialo jak to niektorym teskono do prlu i musialem to wklieic

https://youtu.be/555FwDuncsc?t=37

Widzisz a teraz węgla pełne składy a ludzie w tej dobroci unijnej nie mają pieniędzy żeby go kupić  tylko palą śmieciami czym się da taki dobrobyt teraz. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Denwer napisał:

Widzisz a teraz węgla pełne składy a ludzie w tej dobroci unijnej nie mają pieniędzy żeby go kupić  tylko palą śmieciami czym się da taki dobrobyt teraz. 

szkoda z Tobą dyskutować.tobie odpowiada system dla debili jakim był prl. kiedy wystarczy troszkę myśleć  żeby coś mieć już jest to poza twoim zasięgiem. czytają co piszesz to tak jakby rozmawiać z parobkmiem z pgru który tylko potrafił machać widłami i kraść a jak trzeba coś pomyśleć i coś sobą reprezentować to krzyczy ,komuno wróć'  bo wszystko co przerasta.taki człowiek musi mieć wszystko podane a on ma tylko machać młotkiem lub widłami bo mózg na więcej nie pozwala.

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, szmergiel napisał:

.tobie odpowiada system dla debili jakim był prl. kiedy wystarczy troszkę myśleć  żeby coś mieć już jest to poza twoim zasięgiem.

System dla debili jak to piszesz jest teraz bo byle głupiemu juzkowi co musie robić nie chce obiad przywiozą opal przywiozą i jeszcze na flaszkę dadzą. Za PRL żeby coś mieć trza było za***rdalać i się naglowkowac żeby coś kupić.  Gminy często gęsto większy budżet mają na MOPS jak na drogi taki system dla debili i nierobów  teraz mamy. 

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v