Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

W zeszłym roku lepiej wiodło się producentom zbóż, ziemniaków, świń oraz osobom, które postawiły na trzodę chlewną. Jeśli chodzi o produkcję mleka, sytuacja rolników poprawiła się nieznacznie. Z kolei w przypadku warzyw i owoców, pomimo skromniejszych zbiorów, na wyższą wartość produkcji wpłynął wzrost cen.

Taka ocena jest o kant d*py potłuc. To nie jest biznes na skalę jednego roku. Może dać to fałszywy obraz dochodowości. Do niedawna w przypadku rolno-przetwórczym przyjmowało się że to około 10%. Ubiegły rok pokazał że bliżej 6%,

• Like 1
Opublikowano

Pobratymcy dawniejszej Unii Wolności znowu zaserwowali sobie POdwyżki. Od dawien dawna twierdzę, że to nie jest Sejm a Kneset na Wiejskiej ale co nie które nieroby pińcet plusik z pyskiem do mnie się rzucają. BA - mało tego inwektywy mi prezentują w obronie darczyńców. Kto tak czeżwy na umyśle POstępuje. Przecież to jawnie widać, że ojczyzna nasza kochana jest już przedana a USA widnieje jako korporacja Polin.  Ale co to obchodzi te 80% wiejskich darmozjadów zapatrzonych w ciągle li tylko nie nażarte żołądki - co ich obchodzi zniewolona ojczyzna a nie daj Bóg jej dalsze nieciekawe losy. Liczy się tylko własne korytko i takie same  zadufanie w swoje sobiepaństwo jak Ci w Knesecie.

https://tiny.pl/7569s  - Podwyżki "ponad podziałami". Zobacz, jak PiS dogadywało się z opozycją. Cały materiał Justyna Dobrosz-Oracz.

117657706_3622047284492368_1128196360790433987_n.jpg

Opublikowano (edytowane)

typowemu polactwu,zawsze jest zle.jednak polakowi nie moze byc dobrze ,stalin byl by  najlepszy znow na tych co im teraz zle.

ksiazka polactwo to doskonale pokazuje. ma 15 lat ale 80% jest aktualna i jak sie tu czyta ten bzdury to naprawde super tam jest ujeta postawa typowego polaka

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

I tak od Solidarności po dziś dzień wciąż na dopłatach😁 Oraz kredytach. Denwer wskazał źródło bogactwa ostatnich pięciu lat 😋

Tak przy okazji - kasa z zachodu odwrotnie jak sankcje w latach '80 nie dotyczyła szarego obywatela...

Opublikowano
33 minuty temu, szmergiel napisał:

typowemu polactwu,zawsze jest zle.jednak polakowi nie moze byc dobrze ,stalin byl by  najlepszy znow na tych co im teraz zle.

ksiazka polactwo to doskonale pokazuje. ma 15 lat ale 80% jest aktualna i jak sie tu czyta ten bzdury to naprawde super tam jest ujeta postawa typowego polaka

A ty co Niemiec  Żyd czy może Rusek ??

Wydarzenia z ostatnich kilku miesięcy pokazały że to co piszesz to bzdury. Chwilowy zastuj w niektórych branżach spowodował  że ci super przedsiębiorcy w nowych samochodach strajkowali bo byli bez pieniędzy  to jest prawdziwy obraz tego  że ludzie żyją z dnia na dzień czy prowadzą biznesy. Gdyby rząd nie wpakował miliardów w pomoc to byś zobaczył prawdziwy obraz tego postępu na kredyt. 

G*wno zapakowane w ładny papierek nadal będzie g*wnem. 

Opublikowano
26 minut temu, DTaras napisał:

I tak od Solidarności po dziś dzień wciąż na dopłatach😁 Oraz kredytach. Denwer wskazał źródło bogactwa ostatnich pięciu lat 😋

Tak przy okazji - kasa z zachodu odwrotnie jak sankcje w latach '80 nie dotyczyła szarego obywatela...

Biega o to, żeby wynarodowić tą część regionu nad Wisłą. Kasiorka i ta cała pomoc CIA wzbogaciła i umocniła tylko szabesgoi takich jak Borusewicz, Michników,  Kuroni - całą siatkę tych co nie wyjechali w 1968 roku z biletem w jedną stronę a zostali w naszym kraju do kreciej roboty. To ony  pod płaszczykiem w imię walki o demokrację umacniali przyczółki ale tym razem syjonistom z Wall Street  Pie***rdolę to nie chce mi się na to nawet wyrzygać - k***urestwo w biały dzień w obliczu uśpionych jałmużną Polaków  - żebym tak był ze dwadzieścia latka młodszy to bym uciekał z tond  jak najdalej z tego piekiełka zawiści i niekompetencji.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Denwer napisał:

A ty co Niemiec  Żyd czy może Rusek ??

Wydarzenia z ostatnich kilku miesięcy pokazały że to co piszesz to bzdury. Chwilowy zastuj w niektórych branżach spowodował  że ci super przedsiębiorcy w nowych samochodach strajkowali bo byli bez pieniędzy  to jest prawdziwy obraz tego  że ludzie żyją z dnia na dzień czy prowadzą biznesy. Gdyby rząd nie wpakował miliardów w pomoc to byś zobaczył prawdziwy obraz tego postępu na kredyt. 

G*wno zapakowane w ładny papierek nadal będzie g*wnem. 

przeczytaj ta ksiazke to zrozumiesz kto to polactwo a polak.roznica ogromna

podeobne okreslenie 'polak cebulak" kumasz o jakich ludzi chodzi?

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Chwilowy zastuj w niektórych branżach

Ani chwilowy, ani ostatni. Niektórzy stanęli bo zwyczajnie zabrakło komponentów, a te najczęściej szły z Chin. Natomiast rynek usług, to już inna bajka. Szczególnie turystyka. Jak widać ludzie przełamują na siłę ostrożność i kłębią się w kurortach. Zabroni im ktoś? Chyba nie. Tylko nadchodzi wielkimi krokami jesień i mam wrażenie że przyroda szykuje nam ładnego strzała. Wtedy dopiero może być płacz.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

W niczym i trzeba mieć to gdzieś. Niestety tak samo trzeba było olać upainę ale wtedy nasi pajace urządzali sobie pielgrzymki na majdan a Gosiewska nawet do Upowskich nacjonalistow

• Like 1
Opublikowano

Tym razem jesteśmy w dużo gorszej sytuacji. Ktoś zapomniał zaznaczyć iż nie będziemy bezpośrednio ingerować w wynik wyborów, (bo Łukaszenka to taki ciepły i miły facet), a tylko jesteśmy gotowi przyjąć ewentualnych prześladowanych opozycjonistów. 

W zasadzie to jak moglibyśmy ingerować kiedy swoich nie umiemy po ludzku zorganizować.

Opublikowano

Ujmę to tak. Niech siedzą na d*pie, bo nikt nie ma zamiaru dawać pretekstu Rosji do wjazdu na niezapowiedziane manewry " ZAPAD 2020", Sami sobie muszą poradzić, żeby potem nie mieli pretensji do reszty świata a szczególnie Polski.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v