Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w polsce rozumny właściciel ziemi jak ma zbierać 4t /ha to nie wychodzi na polę

Opublikowano
37 minut temu, racyl napisał:

No to nie trzeba było się stawiać niemcom i miałbys pensje  zachodnie

Żyłbyś jak pączek w maśle

co to znaczy ta wolność ? być niemcem i żyć jak niemiec czy być polakiem i tęsknić za niemiecką pensją i poziomem życia

Tak jak pączek w maśle , z napisem na czole germany 

Ja zostaje przy Bóg ,honor, ojczyzna 👍

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

mi to zwisa co miałbym na czole tak jak lewandowskiemu co ma na koszulce biegając za piłką  po niemieckiej ziemi

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Dokładnie dokładnie powiedziane ale jakiego czorta zapisane i tak zostało i zostanie ze Polak ma dostawać dopłaty do 4 ton pszenicy a Helmut do 8 ton czym jest lepszy przecie po 10 latach mieli zrównać a kto zrezygnował no właśnie kto niech napisze dużymi literami jego nazwisko .

Opublikowano
34 minuty temu, galan99 napisał:

Jestem Polakiem z dziada pradziada żebym miał jeść smalec z ogórkiem to się nie wyprę swego pochodzenia , nie ma gorszego upokorzenia jechać zarabiać do Niemiec a ten sam Niemiec mordował w czasie wojny i wywoził  na roboty .

Jak by u władzy byli prawdziwi Polacy może by było inaczej .

Panie galan to jest dobre zdrowe jedzenie A nie te kiełbasy malowane niemieckim barwnikiem

Opublikowano

za niedlugo powszechny spis rolny-w III pr od kilkunastu tygodni pare razy dziennie o tym informuja- ciekawe ile gus za to zaplacil- to ulubione radio rolnikow-nie prawdaz, do tego sam tekst idiotyczny...

wiec teraz mozecie sie wykazac nie tak jak wasi ojcowie😂, teraz bedziecie mogli wpisac te 10 ton z ha🤣.

sam przyznam sie bez bicia ze w tamtym roku mialem 2 tony owsa z ha-na piasku IV b klasie gdy 40 dni nie spadla kropla dzeczczu to ile mialo byc, do tego burza przed samymi zniwami.....

zastanawiam sie jakie plony podalem w tamtym spisie ??? jak kazdy polak z obawy przed mozliwoscia wprowadzenia podatkow a jakze -3 tony z ha, dziwi was to , juz sie zastanawiam jakie teraz podac ?? od paru tygodni co chwile pada i nawet pszenica na IV b dobrze wyglada.

Opublikowano

A czego Pis taki głupi i nie zapisął się do europejskiej partii ludowej jak orban żeby mieć większy wpływ tylko skumał się z nieliczącą sie frakcją

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Ursus932 napisał:

@racyl   to  raczej ,, Bób humus  i  włoszczyzna,,

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Panie galan to jest dobre zdrowe jedzenie A nie te kiełbasy malowane niemieckim barwnikiem

wolne żarty, a smalec i inne odpady  w polskich kiełbasach sprzedawanych w firmowych sklepach to co to niby jest lepsze

oszuści wszędzie są a w polsce to ich tez nie brakuje

Edytowane przez racyl
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

@racyl   to  raczej ,, Bób humus  i  włoszczyzna,,

sam się nie najem,  rodziny też tym nie utrzymam

Opublikowano

miruś jak płacisz za smalec to za smalec a jak za kiełbasę to za kiełbasę

Opublikowano
11 minut temu, racyl napisał:

w polsce rozumny właściciel ziemi jak ma zbierać 4t /ha to nie wychodzi na polę

Tak A co zrobi jak ziemia słabsza ?? pier**li nie Wchodzi najwyżej z głodu zdechnie?

Opublikowano

I PiS Z TYM KOMPLETNIE NIC NIE ROBI !

1 minutę temu, galan99 napisał:

@Ursus932  Panie ale te malowane są w marketach co Polski lud zachwala jakie to dobre a nam zafundowano ASF byśmy nie mogli jeść dobrego zdrowego mięsa .

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Tak A co zrobi jak ziemia słabsza ?? pier**li nie Wchodzi najwyżej z głodu zdechnie?

weź np takie pole w dzierżawę to co ci zostanie

Opublikowano
28 minut temu, szmergiel napisał:

czlowieku w polsce doplaty so zrownane w stosunku do zachodu wzgledem kosztow prowadzenia dzialalnosci rolniczej . tekst o zrowniu jest dobry dla ciemnoty a jak wiemy tej  nie brakuje.

A jakie  to  ma większe  koszty   np  Niemiecki rolnik   Nawozy  SOR  paliwo   mamy  na tym samym poziomie  ceny maszyn. Oni  nawet mają  większe ceny skupu  jak  my  np  wołowiny. 

Więc  wytłumacz  mi  jakie  to  koszty  większe  ma  np  Niemiec  ??

Opublikowano
12 minut temu, racyl napisał:

mi to zwisa co miałbym na czole tak jak lewandowskiemu co ma na koszulce biegając za piłką  po niemieckiej ziemi

A co mnie obchodzi Lewandowski , ja nie robiłem i robił nie będę 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

I PiS Z TYM KOMPLETNIE NIC NIE ROBI !

Bo tak naprawdę nic nie może zrobić, Unia zabezpieczyła się dobrze, bo tylko o to jej chodziło. Jedyne co może polski rząd jaki by nie był, to powiedzieć - kupujcie polskie.   :P

Opublikowano

Moim zdaniem może lepiej kontrolować to co przyjeżdża do Polski. A jeszcze często sprzedawane jako nasze .

Opublikowano

mam parenascie litrow prawdziwego smalcu i chyba temu nie jestem jego milosnikiem ... nie tak dawno wywalilem pare wiaderek starego kurom na zimiwa wyzerke.

ile smalcu bedzie z dunskiego kabana ???? macie slabe pojecie o przemysle miesnym. 

18 minut temu, Denwer napisał:

POwski  kmiotku   durniów  to sobie  zrób  i wychowaj  no chyba że już  zrobiłeś  to życzę  POwidzenia w wychowywaniu kolejnego pokolenia kmiotków z pod wawelu 

Twoi  chlebodawcy   pożyczali   kasę dla krajów  afrykańskich  od 2014  toku  a PiS  to  zatrzymał   nawet  wasz  idol   bolek  chyba temu  patronował  :D  :D  

takie kmiotki spod wawelu rzadza dzisiaj [sprawdz sklad rzadu i kancelarii prezydenckiej]  takimi durniami spod koronowa- niedlugo tamtedy pojade wstaw choc okna do swojej chawiry 😂

masz pis-dioto dabe, bo sam jestes za glupi zebyz znalezc,,, a moze nie jestes glupi i dobrze wiesz ze klamiesz-nie na darmo urban jest waszym wzorem.

https://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/579727,ursus-prokuratura-notatka-pieniedze-doniesienie-pieniadze-biznes-praca-afryka.html

a jednak splacali odsetki-5 tys dolarow,  a ciagniki mialy tez czesci z iranu..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v