Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie h*ja nie zgodzę się z tym bo na wsi wprowadzone tylko nakazy i zakazy ani krowy normalnie nie można trzymać ani świnki bo się tylko czepiają wszystkiego nawet na własny użytek bo Unia nakazuje jebać takie nakazy .

Nasze wybory nie są zgodne z Niemiecką konstytucją .

Jak słyszę jak się wypowiadają Niemcy o naszych wyborach to karabin i łuska od razu .

Opublikowano

to mówisz o biednych na wsi czy o bogatych ?  warzywa, owoce tu nie ma zakazów czy nakazów

żeby napić się mleka to będziesz trzymał krowę za kilka tysięcy i ją karmił.

za tyle co ona zje to spokojnie kupisz sobie mleka w sklepie

warzywa, owoce to minimum co powinni mieć

Opublikowano
36 minut temu, racyl napisał:

500+ to jest takie koło ratunkowe dla nieudaczników dlatego tak bronią i nie pozwolą złego słowa powiedzieć

Sam pewnie to  500+  dla  ,,nieudaczników,,  bierzesz  

Opublikowano (edytowane)

to jest takie twoje prostackie podejście nie popierasz, nie liżesz to po co bierzesz 😂

wzrosła pensja minimalna czy nie ?

z leserów, obiboków nawet 500+ niczego nie zdziała

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

W każdym normalnym kraju jest takie 500 na dzieci tylko nie może być to w Polsce bo wszystko złe .

Polska ma być tanią siłą robocza dla zachodu tak było jest i będzie nikt tego nie zmieni nigdy przenigdy .

Polska jako jedyny kraj w Europie co nie posiada przemysłu motoryzacyjnego własnej marki samochodu , motoru .

Powiada się po co w Polsce jak jest to w Niemczech .

Dodam tyle najgorszymi oprawcami dla Polaka jest Polak to jest s,,,wo jakie mogło być za komuny .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

oj jo joj

kto powiedział że to żle że jest ? w umyslach pewnych nic to nie zmieni bo jak zostaną odcięci od tego mogą sobie nie poradzić

A jaka markę samochodu produkują w grecji

zawsze biją, wykorzystują  tę Polskę 😁😂

Reaktywowali ursusa i co z tego wysżło jedno wielkie gówno

Podwyższyli pensje minimalną to i ceny poszły do góry

Opublikowano
11 godzin temu, galan99 napisał:

Tak może też być jak było kiedyś .

a czlonkiem komitetu centralnego tejze komunistycznej partii zachodniej ukrainy byl niejaki pietrzak- skojarzenie z pewnym bylym artysta kabaretowym jak najbardziej uprawnione,a pani pietrzakowa seniorka byla poslanka na sejm 47-52 -mowi wam to cos ??????

Opublikowano
14 minut temu, racyl napisał:

Reaktywowali ursusa i co z tego wysżło jedno wielkie gówno

Nikt ursusa nie reaktywował tylko zmienili nazwę z polmot na ursus 

Opublikowano

no i co wyszło z tych ulepszonych 30-tek, 60-tek, 80-tek

Opublikowano

to że coś jeszcze jest polskiego to musi sobie poradzić przetrwać

samo polskość marki nie wystarczy

taka telekomunikacja to jak miała niby do tej pory przetrwać jak trzeba było bulić za abonament i rozmowy, pracownicy do dzisiaj wspominają jakie tam mieli duze pensje.

co może miałaby szanse bytu przy obecnych od paru lat opłatach za komórki poniżej 20zł i rozmowach nie limitowanych

Opublikowano

co wyszlo z tych elektrycznych autobusow z lublina na ktore panstwo wydalo ponad 20 milionow, 

mareczek -zapytaj swoich mocodawcow czy panstwa afrykanskie zwracaja te setki milionow zlotych ktore pozyczono im na zakup indyjskich ciagnikow z naklejkami niedzwiedzia ???? ciekawe czy jest w ogole mozliwosc sprawdzenia takich danych czy kas aposzla w pis-du ???

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

co wyszlo z tych elektrycznych autobusow z lublina na ktore panstwo wydalo ponad 20 milionow, 

mareczek -zapytaj swoich mocodawcow czy panstwa afrykanskie zwracaja te setki milionow zlotych ktore pozyczono im na zakup indyjskich ciagnikow z naklejkami niedzwiedzia ???? ciekawe czy jest w ogole mozliwosc sprawdzenia takich danych czy kas aposzla w pis-du ???

Zapytaj swoich mocodawców bo to oni pożyczali  PiS to zatrzymał po czym ursus płakał że bida i upadają 

Opublikowano

To sprawa jest prosta Polska nigdy nie była  wolna i nie będzie niczego posiadać .

Jak narody się rozwijali na przykładzie w Anglii budowali metro u nas było powstanie tylko walka o wolność .

123 LAT  nie woli wymazania z mapy tez coś świadczy , 2 wojny i powojnie prawie 50 lat nie woli i teraz dalej nie wola Unii co wolno a co nie .

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

To sprawa jest prosta Polska nigdy nie była  wolna i nie będzie niczego posiadać .

Jak narody się rozwijali na przykładzie w Anglii budowali metro u nas było powstanie tylko walka o wolność .

123 LAT  nie woli wymazania z mapy tez coś świadczy , 2 wojny i powojnie prawie 50 lat nie woli i teraz dalej nie wola Unii co wolno a co nie .

No to nie trzeba było się stawiać niemcom i miałbys pensje  zachodnie

Żyłbyś jak pączek w maśle

co to znaczy ta wolność ? być niemcem i żyć jak niemiec czy być polakiem i tęsknić za niemiecką pensją i poziomem życia

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

to jest takie twoje prostackie podejście nie popierasz, nie liżesz to po co bierzesz 😂

wzrosła pensja minimalna czy nie ?

z leserów, obiboków nawet 500+ niczego nie zdziała

gdybys byl troszke madrzjeszy od malpy,podkreslam "choc troszeczke" to bys wiedzial ile jest socjalu w kadym innym kraju na zachodzie i nie pieprzyl bys  o 500+,ja mam to 500 gdzies bo mi ono n ie potrzebne ale popieram to w calej rozciaglosci bo widzie jak teraz wygladaja dzieci w rodzinach co jest ich kilkoro. twoj psl i po tylko powiedzialo ze niema kasy i h*j.przestan z siebie barana robic glupimi tekstami.poszukaj ile jest socjalu na zachodzie i wtedy makniesz usta.taki sama poziom jak tej ciemnoty co od 2004 r ciagle gada ze w polsce sa male doplaty a na zachodzie duze i ciagle im psl obiecuje zrowanie a ciemnogrod pieprzy i wierzy w ta ciagle bo nawet jest za glupi zeby sprawdzic ile bierze niemiec czy francuz do ha i jakie ma koszty produkcji. stado baranow

• Like 2
Opublikowano

Jestem Polakiem z dziada pradziada żebym miał jeść smalec z ogórkiem to się nie wyprę swego pochodzenia , nie ma gorszego upokorzenia jechać zarabiać do Niemiec a ten sam Niemiec mordował w czasie wojny i wywoził  na roboty .

Jak by u władzy byli prawdziwi Polacy może by było inaczej .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, galan99 napisał:

Jak by u władzy byli prawdziwi Polacy może by było inaczej .

Przecież  ostatnie 50 lat komuny załatwili nam nasi najlepsi sojusznicy. Niemcy nie zostawili nas w strefie Sowietów, bo część nich samych została tam z woli mocarstw.
Tak gdybając, to gdyby Anders nie był takim dupkiem, sytuacja mogła wyglądać inaczej.  Jednak Sikorski i tak musiał zginąć i tu pies pogrzebany,

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 minut temu, szmergiel napisał:

gdybys byl troszke madrzjeszy od malpy,podkreslam "choc troszeczke" to bys wiedzial ile jest socjalu w kadym innym kraju na zachodzie i nie pieprzyl bys  o 500+,ja mam to 500 gdzies bo mi ono n ie potrzebne ale popieram to w calej rozciaglosci bo widzie jak teraz wygladaja dzieci w rodzinach co jest ich kilkoro. twoj psl i po tylko powiedzialo ze niema kasy i h*j.przestan z siebie barana robic glupimi tekstami.poszukaj ile jest socjalu na zachodzie i wtedy makniesz usta.taki sama poziom jak tej ciemnoty co od 2004 r ciagle gada ze w polsce sa male doplaty a na zachodzie duze i ciagle im psl obiecuje zrowanie a ciemnogrod pieprzy i wierzy w ta ciagle bo nawet jest za glupi zeby sprawdzic ile bierze niemiec czy francuz do ha i jakie ma koszty produkcji. stado baranow

socjal , socjal i nic po za tym tym nie ma. najłatwiej kupić i przywiązać nim nie zaradnych wyborców do siebie

ciemnota to jest ta co zapomniała że po polsce jeździł owczesny kandydat A. Duda i obiecywał  zrównanie dopłat dla rolników. co mam ci wkleić jego obietnicę jak jeżdził

Opublikowano (edytowane)

to ci obecni to nie prawdziwki ??? naprawde prezes nie jest prawdziwym polakiem ?? ojoj zepsules mi caly tak piekny dzien, odpust na parafii, chlopaki sianokiszonke woza,sloneczko swieci a tu taki szok...

44 minuty temu, Denwer napisał:

Zapytaj swoich mocodawców bo to oni pożyczali  PiS to zatrzymał po czym ursus płakał że bida i upadają 

pisowski durniu -sprawdz historie ursusa z ostatnich 5 lat... chyba pis-dioto zapominasz ze twoich chlebodawcy rzadza prawie 5 lat.

nawet w rzadzie dojnej zmiany w ministerstwie finansow  sa normalni ludzie,ktorzy zorientowlai sie ze pozyczanie afrykanskim bankrutom pieniedzy zeby kupowali pakistanskie ciagniki z polskim znaczkiem jest glupota i temu ursus upadl-te ciagniki za nasze pieniadze nawet nie powachaly wiatru z polski.

anders byl chyba niemcem ???

i nie bedzie kaczorwood

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/polska-fundacja-narodowa-w-hollywood/rwr205h

Edytowane przez jacus
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

socjal , socjal i nic po za tym tym nie ma. najłatwiej kupić i przywiązać nim nie zaradnych wyborców do siebie

ciemnota to jest ta co zapomniała że po polsce jeździł owczesny kandydat A. Duda i obiecywał  zrównanie dopłat dla rolników. co mam ci wkleić jego obietnicę jak jeżdził

czlowieku w polsce doplaty so zrownane w stosunku do zachodu wzgledem kosztow prowadzenia dzialalnosci rolniczej . tekst o zrowniu jest dobry dla ciemnoty a jak wiemy tej  nie brakuje.

• Like 1
Opublikowano

to nikt nie uświadomił tego pisowcom przez tyle lat

jeszcze nie tak dawno w tv leciały opowieści czego to nie zwojuje polski komisarz wojciechowski i co po upływie jego kandencji będzie zupełnie tak samo jak po tuska

jeden czort

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

pisowski durniu -sprawdz historie ursusa z ostatnich 5 lat... chyba pis-dioto zapominasz ze twoich chlebodawcy rzadza prawie 5 lat.

nawet w rzadzie dojnej zmiany w ministerstwie finansow  sa normalni ludzie,ktorzy zorientowlai sie ze pozyczanie afrykanskim bankrutom pieniedzy zeby kupowali pakistanskie ciagniki z polskim znaczkiem jest glupota i temu ursus upadl-te ciagniki za nasze pieniadze nawet nie powachaly wiatru z polski.

anders byl chyba niemcem ???

i nie bedzie kaczorwood

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/polska-fundacja-narodowa-w-hollywood/rwr205h

POwski  kmiotku   durniów  to sobie  zrób  i wychowaj  no chyba że już  zrobiłeś  to życzę  POwidzenia w wychowywaniu kolejnego pokolenia kmiotków z pod wawelu 

Twoi  chlebodawcy   pożyczali   kasę dla krajów  afrykańskich  od 2014  toku  a PiS  to  zatrzymał   nawet  wasz  idol   bolek  chyba temu  patronował  :D  :D  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v