Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja pale polskim węglem bo to ruskie gówno to taki kamień ,do pieca ile włożysz tyle wyjmniesz

A tak boli ludzi ten program 500 plus 😏 coś okropnego 

Opublikowano (edytowane)

@soltys48 to tak jak z suszowym  jedni  zebrali 8+t/ha  i dostali   suszowe   a  inni  1-3t/ha i  tyle  samo  dostali  suszowego 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

to nie było Prawa i sprawiedliwości w rozdzielaniu suszowego 😂

Opublikowano

Gminne komisje szacowały A nie PiS , A tam króluje PSL 

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

to nie było Prawa i sprawiedliwości w rozdzielaniu suszowego 😂

No nie było    bo  komisje  składające  się  z urzędników  z gminy  rolników  i pracowników ODR   to  akcja  wygląda tak  aby  iść  rolnikom  na  rękę  w  większości  przypadków  i  potem  są  takie kwiatki  że  głowa  mała    skosił 5-6 t/ha  i  70%  dostał   gdzie  nawet  30%  nie  powinno  być 

Opublikowano

Ta pisiory to tylko w tv sa 😂

U nas naokoło pisiory w gminach sa i psl ale mało

Opublikowano

A te od świtu co nocy jedno w koło . 🤦‍♂️

Racyl , do Kościoła idź się pomodlić !

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

U nas naokoło pisiory w gminach sa i psl ale mało

Ale jak się koło dupska zagotowało, gdy zaczynała się epidemia, to jednego wieczora okazało się że wszyscy mają do wszystkich telefony. A jakie rozmowy były rzeczowe.😂

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

lewica to lgbt pałę w d*pę seksualizm wolnościowy aborcja itp  różnorodność i wielopłciowość 

I tu Roman dokonał rzeczowego podziału zastosowania pały w zależności poglądów politycznych. Jak lewica - pała w dupsko, jak prawica- pała na dupsko.😂

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Ale kasy więcej tam zostawisz . B|

ciało więcej potrzebuje niż dusza 😁

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

w sklepie mniej ludzi

Ale na  targowisku  więcej  się  przewija 

Opublikowano

Od 5 lat dają ludowi różne wsparcia czy to w 500 + czy 300 jako wyprawka szkolna i typ ale jest krytyka Bogaty ale też bierze te 500 + choć krytykuje i co najgorsze że nie podoba się to że biorą ludzie biedni .

Tylko powinni brać tylko co pracują tak wieszczą to 60 % ze wsi  by nie dostała .

Ale przyjdą czasy a przyjdą takie że zabiorą to wszystko i dopiero będzie lamet i zgrzytanie jak doj**ią podatkami .

Opublikowano

racyl ,byl choc jeden dzien zebys tu nie agitowal politycznie  i  nie pluł na pis? chyba  nie!opanuj sie czlowieku i choc jeden dzien przestac pisac te durnoty albo sie uczciwie przyznaj ze jestes na etacie i masz placone zeby w kazdy dzien pluc na pis.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, galan99 napisał:

Tylko powinni brać tylko co pracują tak wieszczą to 60 % ze wsi  by nie dostała .

Przecież tego wakacyjnego plusa i tak dzieci rolników nie dostaną. To co tu agitować? 😂

No i stało się, zgodnie z założeniem.😆 A to jeszcze nawet nie sezon.

https://www.sadyogrody.pl/przetworstwo/105/lodzkie_pracownicy_zakladu_produkcji_mrozonek_zakazeni_koronawirusem,22410.html

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, szmergiel napisał:

racyl ,byl choc jeden dzien zebys tu nie agitowal politycznie  i  nie pluł na pis? chyba  nie!opanuj sie czlowieku i choc jeden dzien przestac pisac te durnoty albo sie uczciwie przyznaj ze jestes na etacie i masz placone zeby w kazdy dzien pluc na pis.

Ja nie muszę d*py lizać ani w nią włazić pisowi, jarkowi czy komu tam jeszcze

żaden socjal mi do niczego nie potrzebny.

500+ to jest takie koło ratunkowe dla nieudaczników dlatego tak bronią i nie pozwolą złego słowa powiedzieć

A kto głupszy wiadomo cała ta platforma

Na etacie nie bądź śmieszny człowieku forum to nie tvp gdzie każdy dziennikarz co powie czy napisze choć słowo krytyki od razu jest wywalany z pracy

54 minuty temu, Ursus932 napisał:

Możesz stać dalej ,nikt nie każe się przytulać

Jak czuje potrzebę to idę a jak nie to nie

w czasie pandemii czym więcej nie chodzę to i sie nie denerwuje tym że nikt nie pilnuje tam dyscypliny  sanitarnej

54 minuty temu, galan99 napisał:

Od 5 lat dają ludowi różne wsparcia czy to w 500 + czy 300 jako wyprawka szkolna i typ ale jest krytyka Bogaty ale też bierze te 500 + choć krytykuje i co najgorsze że nie podoba się to że biorą ludzie biedni .

Ale przyjdą czasy a przyjdą takie że zabiorą to wszystko i dopiero będzie lamet i zgrzytanie jak doj**ią podatkami .

na wsi kolego to jest jeszcze większe próżniactwo niż w mieście

tacy biedni na wsi co mają kawałek pola, działki to nawet nie uprawiają  warzyw, owoców nawet na własne potrzeby. to wydaje ci się że dlatakich 500+ czy inne dodatki nauczą pracy i poszanowania wartości pieniądza 😂

mieszczuch nie ma gdzie  to nie robi i siedzi w czterech ścianach albo pod blokiem  w czasie wolnym od pracy

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v