Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, sabuliga napisał:

Po prostu szukam drogi życiowej. Niewiem co lubię robić.

nie ty jeden , mnie to czego się uczyłem też przestało interesować a w praktyce sobie nie radzę z tym albo kiepsko mi to wychodzi więc tak naprawdę robi się to co popadnie ot aby pare zł wpadło co miesiąc, a tak naprawde to za co bym sie nie wziął (jeśli chodzi o pracę na etacie)to po pewnym czasie i tak dochodzę do wniosku że robię dlatego że muszę a nie dla tego że chcę , lubię to czy podoba mi sie ta robota

6 godzin temu, dsbh napisał:

Co Ty właściwie lubisz robić ?

nic , ale za to płacą tylko na Wiejskiej 

2 godziny temu, sabuliga napisał:

Myśle że fajna robota jest w ubezpieczeniach ale ja nie jestem zbyt kontaktowy.

W benetusie w B-stoku ładna laska latem pracowała , naprzeciwko wypożyczalnia elektronarzędzi , w poniedziałek rano kolejka do wypożyczalni i chłopy przez szklane ściany się gapią na ta laskę i jej dekolt 

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, henio2 napisał:

Owsiak też zbiera a czy kolejki się zmniejszyły w szpitalach od tego ?

O ile wiem owsiak nigdy nie zbierał na zlikwidowanie kolejek w szpitalach, przychodniach 😂

Nawet ułomny wie że jak trafi jakikolwiek sprzęt za darmo do spzitala to będzie służył dużęj liczbie ludzi latami a pasożyt z torunia przehula w parę dni i będzie darł mordę że mu mało 😂

Zdaje się to PIS rządzący już od 5 lat obiecywał że się zajmie skróceniem kolejek w przychodniach szpitalach 😂

I co jakoś zapomnieli o tych obietnicach

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

to aż tak cie rażą te serduszka naklejone w przychodniach czy szpitalach ? 😂

każda pomoc dla służby zdrowia jest potrzebna i tylko nie rozważny będzie to negował 

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

no tak 😁 wolą jak nie będzie śladu po tych datkach, zbiórkach

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

No tak tylko że wtedy akurat rydzyk nie biadolił że upadek grozi a dostał 😂

To taka niespodzianka go wtedy spotkała 🤣 Nie planowane dzieło 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
27 minut temu, racyl napisał:

Zdaje się to PIS rządzący już od 5 lat obiecywał że się zajmie skróceniem kolejek w przychodniach szpitalach 😂

U mnie tam kolejki PiS zlikwidował, zgodnie z obietnicą. Przyjmuje tylko Pani dr Teleporada i za bramę nie ma po co włazić. 

Opublikowano
19 minut temu, racyl napisał:

no tak 😁 wolą jak nie będzie śladu po tych datkach, zbiórkach

Oj tam sąsiad se w Fyndzie przykleił to tuż od Owsiaka dostał ? 

3 minuty temu, mirro napisał:

U mnie tam kolejki PiS zlikwidował, zgodnie z obietnicą. Przyjmuje tylko Pani dr Teleporada i za bramę nie ma po co włazić. 

Ale to wina lekarzy xPis ?

Opublikowano
25 minut temu, racyl napisał:

każda pomoc dla służby zdrowia jest potrzebna i tylko nie rozważny będzie to negował 

No ja cały czas ja wspomagam ostatnio nawet na chorobowym byłem pul roku

Opublikowano
35 minut temu, racyl napisał:

Stan zabezpieczenia tych imprez, pokazały wydarzenia w Gdańsku. Gdyby zlikwidować te wszystkie imprezy poboczne, światło do nieba, zostawić samą zbiórkę do puszek, zebrano by więcej czy mniej ?

2 minuty temu, pafnucy napisał:

bo połowa? 🧐

pul bo od puli :ph34r:.

Środowisko sędziowskie według Konstytucji. W skrócie faktycznie państwo w państwie. Sami się wybierają, sami się sądzą. Od razu jako porównanie przyszedł mi na myśl Kościół Katolicki, który działa na takich samych zasadach. Przy czym Kościół jest za te zasady krytykowany a sędziów się broni.

Art. 178.

1. Sędziowie w sprawowaniu swojego urzędu są niezawiśli i podlegają tylko Konstytucji oraz ustawom.

2. Sędziom zapewnia się warunki pracy i wynagrodzenie odpowiadające godności urzędu oraz zakresowi ich obowiązków.

3. Sędzia nie może należeć do partii politycznej, związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej nie dającej się pogodzić z zasadami niezależności sądów i niezawisłości sędziów.

Działalność publiczna to są wystąpienia na różnych demonstracjach czy wiecach ?

Art. 181.

Sędzia nie może być, bez uprzedniej zgody sądu określonego w ustawie, pociągnięty do odpowiedzialności karnej ani pozbawiony wolności. Sędzia nie może być zatrzymany lub aresztowany, z wyjątkiem ujęcia go na gorącym uczynku przestępstwa, jeżeli jego zatrzymanie jest niezbędne do zapewnienia prawidłowego toku postępowania. O zatrzymaniu niezwłocznie powiadamia się prezesa właściwego miejscowo sądu, który może nakazać natychmiastowe zwolnienie zatrzymanego.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, dsbh napisał:

Stan zabezpieczenia tych imprez, pokazały wydarzenia w Gdańsku. Gdyby zlikwidować te wszystkie imprezy poboczne, światło do nieba, zostawić samą zbiórkę do puszek, zebrano by więcej czy mniej ?

Jakby Policja tak strzegła każdej z tych scen WOŚP jak domu prezesa kaczyńskiego to nikt by nie zginął 😂 Można niedojdę ochraniać na koszt państwa przez cały rok a w jednym dniu nie można zabezpieczyć zbiórek charytatywnych z których każdy w swoim życiu korzystał

Może jak zbierają w karitasie to nic nie mają kosztów ? 🤣

ostatnio jak zbierają przez tvp to nic też nie kosztuje ? 😂

która biurka nie kosztuje nic ? może te sms to sie wysyła a później vat z nich trafia do budżetu państwa 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

A to dobre z tymi sądami jest  😂 kierownicze stanowiska pobsadzane zaufanymi ludźmi i nadal nikt nie siedzi z tych "złodziei " co ich tak obsmarowali w mediach

Kolego lepszy czy gorszy ten wyrok jednak jest.

to teraz jak jest prokuratura w rękach PIS, sądy podporządkowane to czemu nie ma nawet aktów oskarżenia skierowanych przeciwko tym wytropionym i obsmarowanych przez tvp nie ma ? 😂

wyrok w/g @henio2 byłby taki jak studenci należeli do młodzieżówki PIS to uniewinnieni bo pewnie to zrobili ci z PO 🤣

A tak naprawdę sam w takiej sytuacji spierdalałby ratując się na nikogo nie zważając

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v