Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No widzisz brak argumentów tylko atakować potrafisz jak lampart

3 minuty temu, pafnucy napisał:

nie wpadli na pomysł likwidacji rolnictwa poprzez piątkę. to już bardzo dużo

.

Ja też popierałem piątkę bo to była szansa dla rolników

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, henio2 napisał:

Co po z PSL zrobili dla rolników 

Tyle samo co PIS tylko mniej mnie wk***iali.  Dopłaty takie same , stosunki z Rosja jeszcze gorsze nowych rynków zbytu też specjalnie nie ma. Jedynie jak oglądam TVPis to widze jak kiedyś było źle i jak jest teraz dobrze.

Na co szansą dla rolników była piatka Kaczyńskiego?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

nie atakuję. przyjrzyj się Kolego ich poczynaniom. taka sama klika. mają w tyłku rolników i rolnictwo. przyjrzyj się uważnie co dzieje się z rolnictwem? rozejrzyj się!

4 minuty temu, henio2 napisał:

No widzisz brak argumentów tylko atakować potrafisz jak lampart

.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

I to jest bardzo prawdopodobne.

Nawet pewne. Takich sk***ysynów to ze świecą szukać. A jak słyszę o dodatkach do emerytur za walkę z komuną to aż koktailem mołotowa chciałoby się rzucić. Garstka walczyła fizycznie,  dziesiątki tysięcy na papierze. 

Kurna i to jest myśl, dziś koktajlem w solidarucha, za 30 lat emerytura za walkę z solidarnością😁 

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

nie atakuję. przyjrzyj się Kolego ich poczynaniom. taka sama klika. mają w tyłku rolników i rolnictwo. przyjrzyj się uważnie co dzieje się z rolnictwem? rozejrzyj się!

To kto nie będzie gorszy jak PiS o lepszych nie pytam z przyczyn oczywistych?

Przed chwilą, Ulman napisał:

Będą nagradzać za walke z komuną za którą jednocześnie tesknią. To jest dopiero zidiocenie😄

Ta pierwszy Kwaśniewski dostanie^_^

Opublikowano

obecnie nie widzę. i to jest najgorsze.    rolnicy są od dawna olewani.

Opublikowano

tak samo jest z "powstancami warszawskimi", "zolnierzami wykletymi ", "zolnierzami ak " do dzisiaj zyje wiecej "powstancow" niz bylo broni a do niedawna wiecej niz naprawde walczylo...

macie swiadomosc ze ak miala w warszawie ok.2 tysiace sztuk broni palnej w wiekszosci przestarzalej ??? najwiekszy magazyn broni byl tak dobrze ukryty ze dopiero niedawno go znalezion pod warszawa..

tak samo jest z bohaterami solidarnosci- namnozylo ich sie wiecej niz 81.r

Opublikowano

pamiętam jak kiedyś nagle kombatantów się narobiło. też mało który wiedział którą stroną pistolet strzela/ :D

Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

To kto nie będzie gorszy jak PiS o lepszych nie pytam z przyczyn oczywistych?

Ciężko będzie przebić PiS. Walcza na tylu frontach, że nikt rozsądny raczej nie odważy powtórzyć tej samobójczej misji. Będą inni, mądrzejsi może głupsi, ale takich już nie będzie. 

Opublikowano
10 minut temu, pafnucy napisał:

No jak. Co ludzie dają 100 tysi za. Ja 3 tys dzierżawy i śmigają nowymi Fendami to źle się dzieje?

Opublikowano

środki unijne wymusiły takie szalone ceny. szkoda pisać. gonią ludzie za własnym ogonem dorabiając nielicznych właścicieli banków. są tacy co mają to bez kredytów? biorą jedne fundusze i ładują w drugie. biznesplany ze spłatą na długie lata.... głupi tego nie wymyślił.

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Czytam i nie dowierzam🙆🏻‍♂️

Kurła jakie źle w rolnictwie

Nigdy lepiej nie było.

bez bycia rolnikiem miał byś mniej?

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Teraz 3.5+ covidowe w tysiącach asfowe w tysiącach i kurła źle

A w ogóle ta hodowla jakoś się bilansuje? Tak pytam z ciekawości.

Opublikowano

skoro tak dobrze to czemu młodzi mają w tyłku gospodarki? nie zawsze, ale to stała tendencja. czasami piękne gospodarki, a olewają wyrzucanie gówna.

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

. Będą inni, mądrzejsi może głupsi, ale takich już nie będzie. 

Pytanie kiedy i jacy inni, jak od 89 roku ciągle Ci sami, a jak który młody się trafi to się okazuje że z dobrym rodowodem i namaszczeniem i jeszcze głupszy?

Opublikowano

znajomy co na tirach jezdził to szef ich wysyłał ze 3 lata temu po cement do słowacji bo był bardzo dużo taniej niż z cementowni znajdujących sie na terytorium polski ale odmówili kierowcy , to miały być  wyjazdy po kilka samochodów w kolumnie .             za porażke na szczycie zapłacimy wszyscy a chodzi o redukcje CO2  , niedawno był sukces polski bo unnia sie zgodziła na dłuże redukowanie gazów cieplarnianych dla polski a wczoraj premier zgodził sie w zamian za .......... kórwa za co ? co dała unnia w zamian ?

Opublikowano (edytowane)

a kiedy była rekompensata? dostałeś coś za to że musiałeś zlikwidować?    powoli lepiej to jest wszędzie. ale czy to zasługa pis?

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v