Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wiecie może czemu minister Ziobro twierdzi ze PIS nic nie osiągnął w Brukseli i że kłamią i ściemniaja ludowi bo wstyd sie przyznać że będą tańczyć jak im UE zagra?

@henio2 moze to dla ciebie realne pieniądze a dla innego zupełne grosze. Kwestia punktu widzenia.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, henio2 napisał:

Burak jesteś i tyle to były realne pieniądze każdy dostał

nie każdy. nadal czekają, a przez to i na zwykłe zwroty liczyć nie mogą.

A tak na marginesie. Szona znasz?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Jak te 80% załogi było zbędne i zachowując jedynie 20% utrzymać produkcje to było to słuszne. Zakłady zniszczyło złezarządzanie złodziejstwo, głupota, bałaganiarstwo i brak świadomości jak funkcjonować na wolnym rynku a na dodatek lewacka swołocz z Solidarności albo innych związków która myslała że będzie dyktować co nowy właściciel ma robić. Noga - d*pa - brama i tak jest prawidłowo. Inaczej by ich to draństwo do bankructwa doprowadziło

Wszystko się zgadza w 100%. 

Tylko czy nie można było np w pizdu zamknąć takich kopalni kruszywa i przeczekać, co było do stracenia? Na wszystko nałożyliśmy chore podatki typu popiwek czy jakoś tak i sztucznie tworzyliśmy sobie zadłużenie żeby wytłumaczyć oddanie za bezcen zakładów zachodniemu kapitałowi. Długi z którymi przejmowali zakłady zostały umorzone a ludzie i tak poszli na bruk. 

Tylko to jest właśnie oblicze tej solidarności, i jak oni ciągle domagają się dekomunizacji tak za kilka lat pewnie będziemy domagać się oczyszczenia polityki z solidarnościowców.

Opublikowano

Kopa w 4 litery to napewno dostał. 

4 minuty temu, henio2 napisał:

każdy dostał

Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

image.png

@PRIMO wiesz że zajumałeś avatar niejakiego @xemit?

Już nie nadaje pod tym Nickiem ale na 95% jest obecny😁

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Wiecie może czemu minister Ziobro twierdzi ze PIS nic nie osiągnął w Brukseli i że kłamią i ściemniaja ludowi bo wstyd sie przyznać że będą tańczyć jak im UE zagra?

@henio2 moze to dla ciebie realne pieniądze a dla innego zupełne grosze. Kwestia punktu widzenia.

Nikt nie musiał brać 500 plus to też grosze

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

@PRIMO wiesz że zajumałeś avatar niejakiego @xemit?

Już nie nadaje pod tym Nickiem ale na 95% jest obecny😁

Ot czysty przypadek. 🤨

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

Nikt nie musiał brać 500 plus to też grosze

Ale jaką ma moc sprawczą to tylko PISuar wie .😁

Opublikowano
Przed chwilą, henio2 napisał:

Odpowiedz co poprzednicy robili z naszymi pieniędzmi?

to samo co i obecni. premie, nagrody, wynagrodzenia dla swoich w spółach państwowych.     no ci jeszcze muszą opłacać armię ochroniarzy kurduplowi,

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

Odpowiedz co poprzednicy robili z naszymi pieniędzmi?

Pan pierwszy odpowie na zadane pytanie bo jeszcze nie usłyszałem odpowiedzi. 🤨

Jakie pieniądze dał PISuar na wieś?

Opublikowano

potwierdzam. też to słyszałem.    i to wiele razy     słyszałem.

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Pan pierwszy odpowie na zadane pytanie bo jeszcze nie usłyszałem odpowiedzi. 🤨

Jakie pieniądze dał PISuar na wieś?

Widzisz buraku zabrakło argumentów lewaku

W uni jesteśmy 15 lat jakie pieniądze dostał rolnik przed pisr?

Jedna ustawę dobra dla rolników uchwalona przez po PSL owsika szumowinę podsj

Opublikowano

no wlasnie o co pytasz -bo tyle stron dzisiaj natrzaskaliscie ze kazdy moze sie pogubic..

tyle samo co dojna zmiana- e...moze sie myle za po-psl to nawet porzadnej suszy nie bylo i odszkodowan nie placili

Opublikowano

nie wpadli na pomysł likwidacji rolnictwa poprzez piątkę. to już bardzo dużo

Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

Tylko to jest właśnie oblicze tej solidarności, i jak oni ciągle domagają się dekomunizacji tak za kilka lat pewnie będziemy domagać się oczyszczenia polityki z solidarnościowców.

I to jest bardzo prawdopodobne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v