Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

Pytam który rząd dał tyle pieniędzy na wieś co PiS ano nikt

Jakie pieniądze dał PISuar na wieś?🤔🤨🧐

Opublikowano (edytowane)

no na walkę z ASF..., suszowe dali wszystkim dwa lata temu, tylko że dostała garstka... oj mnóstwo sukcesów. słyszałem w wiadomościach.

4 minuty temu, PRIMO napisał:

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Stachu ale to nie są pieniądze PISuaru tylko podatników więc PYTAM SIĘ JESZCZE RAZ. 

Jakie pieniądze dał PISuar na wieś?

Opublikowano

@Ulman MAŁO MNIE OBCHODZI Unia maiła być gospodarcza a nie polityczna miała sprzedawać produkty w świat ale nie przecie jedni muszą lepiej po 10 latach członkostwa dopłaty powinni być równane . To po co ci rolnicy jadą traktorami na Warszawę tak źle jest . Ja nie jadę bo mi dobrze jest .

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Stachu ale to nie są pieniądze PISuaru tylko podatników więc PYTAM SIĘ JESZCZE RAZ. 

A gdzie prędzej były pieniądze podatników przez te lata?

4 minuty temu, Ulman napisał:

dla nieroba zawsze socjal najważniejszy  i będzie w d.... całował tych co mu dadzą.

No Unia ulko nierobom daje

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Bo k**wa nie równo traktują Polskiego rolnika podłóg innych to mnie wk***ia .

A dochodowy i katastralny jak rolnicy na zachodzie chcesz płacić? Jak równość to równośc.

Opublikowano

@henio2 Wszak trzeba jakoś przypodobać się elektoratowi to i wcześniej wypłacają ale to są pieniądze z łunii więc Stachu jakie pieniądze dał PISuar na wieś?

Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Primo zawsze są to pieniądze podatnika !Tu oto chodzi kto ile dla siebie za***rdoli. 🤑

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

To jest najgorsze czy nie wprowadzą bo ja taki pewny bym nie był tego bo kasę musza brać ? .

Jak wprowadzą to będzie lepiej. Rząd ostatnio mówił ze podatki trzeba podniesć by kryzys przezwyciężyć

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@Ulman ale gadanie o polskim cemencie też nie jest na miejscu.

Po fakcie możemy sobie oceniać co było dobre co nie. Chłopu uprawa się nie opłacała to puścił glebę w ugór. Nastały lepsze czasy przywrócił do uprawy. 

W przemyśle czy tych kopalniach wolelismy oddać innym za promil wartości no bo trzeba utrzymać miejsca pracy. Efekt taki że podatków nie płacili A 80% załogi i tak na bruk. Francuzi kupili cementownię Ożarów i Wierzbicę. Wierzbica ma bodajże największe pokłady cementu w Europie. Kopalnię wyłączyli z eksploatacji by nie robić sobie konkurencji. Wyczerpie się złoże w Ożarowie uruchmią Wierzbicę.  Bardzo mądre ekonomiczne posunięcie strony francuskiej.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Pis jest tak za***isty dla rolników że nawet jak to mawiał @Denwer najlepszy minister... musiał wypartalać bo staremu eunuchowi na dekiel się coś zwaliło.

jak można popierać pis po tym jak się wypiął na swój elektorat?? takie pudy Wam odpowiadają??

Opublikowano
35 minut temu, Ulman napisał:

Dlatego to my ich przechytrzyliśmy i musieli ustąpić w ich niecnych zamiarach co do praworządności. Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz i zabraniem kasy groził!!!

Zapomniałeś o dzieciach 🤣.

20 minut temu, PRIMO napisał:

Suszowe :ph34r:.

12 minut temu, henio2 napisał:

A gdzie prędzej były pieniądze podatników przez te lata?

Bardzo dobre pytanie 👍.

7 minut temu, PRIMO napisał:

@henio2 Wszak trzeba jakoś przypodobać się elektoratowi to i wcześniej wypłacają ale to są pieniądze z łunii więc Stachu jakie pieniądze dał PISuar na wieś?

Patrz o co @henio2 pytał. Gdzie były pieniądze podatników za poprzednich rządów ? Uprzedzę ewentualne pytania. Czy poprzedni rząd poradził by sobie w tamtych latach z wirusem, skoro z państwa została tylko kupa kamieni ? Dodam po raz kolejny że z obecnych działań rządu popieram tylko 500+ i 13 emeryturę. Reszta to fantazja dla mnie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

@Ulman ale gadanie o polskim cemencie też nie jest na miejscu.

Po fakcie możemy sobie oceniać co było dobre co nie. Chłopu uprawa się nie opłacała to puścił glebę w ugór. Nastały lepsze czasy przywrócił do uprawy. 

W przemyśle czy tych kopalniach wolelismy oddać innym za promil wartości no bo trzeba utrzymać miejsca pracy. Efekt taki że podatków nie płacili A 80% załogi i tak na bruk. Francuzi kupili cementownię Ożarów i Wierzbicę. Wierzbica ma bodajże największe pokłady cementu w Europie. Kopalnię wyłączyli z eksploatacji by nie robić sobie konkurencji. Wyczerpie się złoże w Ożarowie uruchmią Wierzbicę.  Bardzo mądre ekonomiczne posunięcie strony francuskiej.

Może lepiej 

Jak te 80% załogi było zbędne i zachowując jedynie 20% utrzymać produkcje to było to słuszne. Zakłady zniszczyło złezarządzanie złodziejstwo, głupota, bałaganiarstwo i brak świadomości jak funkcjonować na wolnym rynku a na dodatek lewacka swołocz z Solidarności albo innych związków która myslała że będzie dyktować co nowy właściciel ma robić. Noga - d*pa - brama i tak jest prawidłowo. Inaczej by ich to draństwo do bankructwa doprowadziło

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Robisz z siebie idiotę czy nie masz nic ciekawego do powiedzenia?

Iiiiiii 😁

Nie przesadzaj z tymi pieniędzmi. Unas każdy daje złotówki może raczej gorsze. 😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v