Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

I to miało być śmieszne ?

No tak byle pajac jeździ samochodem robi wywiad tu ocieplenie klimatu jak tu żyć. 😂W kiblu zrobił by taki wywiad może by inaczej myślał.

Opublikowano (edytowane)

Nikt rozmówcy nie przerywa i nie sugeruje jak ma odpowiadać

Jak widać niemieckie media nawet z polskimi rolnikami potrafią przeprowadzić wywiad i pozwolić mu odpowiedzieć tak jak chcę i uważa 🤣

co może tego pana rolnika podobnie zapraszają do tvp i takie same warunki mu stwarzają ? 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, HF86 napisał:

Udowodnione że kompetencje i stanowiska nie idą w parze w tym rządzie. Dostałeś się na listę, korytka przydzielone i nie odrywa nawet ryjka żeby się rozejrzeć w jakim resorcie jest i poco tam jest .kierunek ewentualnie wyznaczyć może prezes 😁jak kto fika to won i następny.Ardanowski chciał się pokozaczyc i pyk złamany jak zapalka i do szeregu 

Dokładnie tak jak w czasach PZPR

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Zaczyna się dym robić na Granicy w Anglii  , coś się rozpęta jak tak będzie w świecie się działo .

Oj , będzie będzie. Wybuchnie wojna bo PIS zaatakuje Rosję za zbrodnie smoleńską. Terytorialsi Antka opanuja Rosje aż do Uralu przejmując dodatkowo kontrolę nad rurociagami gazowymi. Oczywiście zakręci kurki i wtedy Merkel przyjdzie do niego na kolanach i zapłaci reparacje z odsetkami byle tylko dostać gaz. Sytuacja na tyle sie rozwinie ze USA poproszą Jarosława by mogli u siebie na Alasce i na Florydzie  stworzyć Fort Jarosław i Fort Kot bo to zawsze dobrze byc chronionym przez największą siłę militarna na świecie. 

Za kasę z reparacji PIS da socjal 5000+ na kazdego obywatela. Jednocześnie dojdzie nowa danina której wysokość będzie obliczana ze wzoru 

x3/x2 - 4999  gdzie x to nowy socjal. Oczywiście z racji dużych kwot , socjal zostanie wliczony do podstawy opodatkowania ale przy takiej kasie danej ludziom nie ma to wiekszego znaczenia. Wielki socjal spowoduje powstanie z kolan i wzrost poparcia dla PIS do 84% podczas gdy PO będzie miała 20% , PSL 8% , SLD 7,3% a Konfederacja 6,9%. Niestety bałągan będzie wprowadzał Hołownia bo jego poparcie na poziomie 23,1% czyni z niego drugą siłę polityczną co w czasie wojny z Rosja będzie niewygodne bo to pacyfista  pewnie też ruski agent urodzony w Berlinie a do tego UBek, mason i kolega Tuska jak równiez redaktor najpodlejszej niemieckiej propagandy TVN mimo że stacja nie jest niemiecka.

Przy niezwykle hojnej polityce socjalnej zaczna do nas migrować beżowi. Stworza wielkie niebezpieczeństwo bo wszystkie dzielne wojska będa stacjonować na Uralu i w USA i zaczna plądrować miasta, wyjadać zapasy, rabować komitety centralne, gwałcić starych singli i singielki bo niesłusznie przez całe życie cierpieli oni brak partnerów.  Będzie cięzko........  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
13 minut temu, racyl napisał:

Nikt rozmówcy nie przerywa i nie sugeruje jak ma odpowiadać

Jak widać niemieckie media nawet z polskimi rolnikami potrafią przeprowadzić wywiad i pozwolić mu odpowiedzieć tak jak chcę i uważa 🤣

co może tego pana rolnika podobnie zapraszają do tvp i takie same warunki mu stwarzają ? 🤣

Ale niemieckie media szklanki wody nie podały wodzowi w ustach zaschło .😄

Opublikowano

tak znienawidzony przez pis i tvp jarosław kuźniar na usługach niemieckich mediów 🤣 wygląda na to że umie gadać z polskim rolnikiem 🤣

Opublikowano

Tak Ulman a po tym wszystkim Kononowicz pokrzepiony mlekiem od niebieskiej krowy co ją u Gienka wydoil obejmie władzę i już nie będzie niczego 😆

Opublikowano

A w tvp z rolnika się śmieją albo nie wiedzą o czym mówi

Opublikowano

Dla pisowców najważniejsze to życie historią i turystyka obchodowa w obiektywach kamer

Pis rządzi od 2015r. co zrobił dla swojej zdecydowanej większości wyborców dzięki którym wygrał wybory ?

jest jak było i nic sie nie zmieniło

Opublikowano (edytowane)

jak ktoś się zna na obecnym rolnictwie i otoczeniu w jakim się znajduje  to rolnictwo to takie kołodziejczaka poważnie brać się nie da .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano

Rolnictwem systemowo nikt się nie zajmuje od 30 lat. Ot taka sierotka Marysia zagubiona do wyzyskiwania. Trochę dopłaty się rzuci w tvp trąbią o miliardach na wieś tu o krusie i tak trwa te koło nienawiści. A jak naród podzielony to łatwo się steruje ta popisowa łódź. Co roku podzynana jakaś produkcja a druga sztucznie nadzwyczaj dochodowa i tak rolnicy skaczą z nadzieją że coś zarobić się da 

Opublikowano

Jak markety kupią od kołodziejczaka i większych graczy to i nam mniejszym żuczkom będzie łatwiej sprzedać i w lepszej cenie .

A pis nic nie robi dla rolników

Opublikowano

to cała europa tak działa , rolnictwo to taka gałąż o nieuregulowanej  produkcji , mało kto wie ale polscy produceni wypchneli z rynku hiszpanów z produkcji borówki i co mają hiszpanie powiedzieć ? 

1 minutę temu, racyl napisał:

ak markety kupią od kołodziejczaka i większych graczy to i nam mniejszym żuczkom będzie łatwiej sprzedać i w lepszej cenie .

ta jak taki kołodziejczaki dostaną cene to zaleją rynek  na nastepny sezon 

Opublikowano (edytowane)

nie wiem czy udajesz czy nie rozumny taki jesteś ?

to lepiej że polski towar będzie w markecie i polski rolnik zarobi czy jak niemiecki i niemiec zarobi ? 🤣

halo halo tu od 2015r pis rządzi, ma swojego prezydenta i wszystko co się da swoimi poobsadzane

A dzięki komu wygrał ? dzięki rolnikom i polskiej wsi to dlaczego nic dla nich nie robi ?

Ja jako producent ziemniaka odczuwam że jak więksi gracze mają problemy ze sprzedażą to i ja mam

Edytowane przez racyl
Opublikowano

To trzeba się przebranżowić, tak radzi PiS ;) Jak ktoś ma fabrykę gwoździ i gwoździe są tanie, to co, trzeba mu na siłę finansować fabrykę bo on chce gwoździe produkować ? Ziemniak 2 lata płacił, ludzie nasadzili, przyszła pandemia + urodzaj i mamy efekty ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v