Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Już zmieniłeś zdanie na zgodne z PIS czy nadal jestes za ministrem? Już się przekonałeś że masz zdanie zgodne z jedynie słusznymi poglądami prezesa czy jeszcze nie? 

nawąchałeś   się  oparów  z wisły  jak  rafałek  ???

119808492_3369150906440652_5879900951302

Opublikowano

jak bylo pare lat temu wprowadzanie zakazu uboju rytualnego to ilez tu bylo jadu,pisania,wieszczenia tragedi, poprostu koniec polski mial byc,teraz powtorka, ciemnota pieprzy o koncu rolnicwa,snuje scenarjusze itd. a prawda jest taka ze bylo jak bedzie a troche madrzejsi maja ubaw a ciemnoty.

ps.ilu z was ma fermy norek? i wszystko w temacie hahahahhaha.ciemnogrod

Opublikowano
2 minuty temu, szmergiel napisał:

jak bylo pare lat temu wprowadzanie zakazu uboju rytualnego to ilez tu bylo jadu,pisania,wieszczenia tragedi, poprostu koniec polski mial byc,teraz powtorka, ciemnota pieprzy o koncu rolnicwa,snuje scenarjusze itd. a prawda jest taka ze bylo jak bedzie a troche madrzejsi maja ubaw a ciemnoty.

ps.ilu z was ma fermy norek? i wszystko w temacie hahahahhaha.ciemnogrod

Ciemnogrodem to możesz nazywać swoich kumpli.

Zakaz był ok. Podpowiedź ki proszę czy pseudoekolodzy mieli takie "przywileje"?

Ile rynków zbytu mięsa zostało utraconych?

Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

Tak to  jest  jak jeden z drugim  zamiast  przeczytać  projekt ustawy  słucha  tego  co  mu   inny gamoń  powie.  Zakaz uboju  już  był  tragedii  nie było  i   żadni  animalsi   nikomu  nic  nie zabiorą  jeśli  jest  wszystko  w  porządku   martwić  się  mogą  ci  którzy  trzymają  zwierzęta  w  fatalnych  warunkach.

Lub  ci  którzy  nie  potrafią  zadbać  o  swoje  bydło  by  nie  wychodziło  notorycznie  w  szkodę  innym.

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Tak to  jest  jak jeden z drugim  zamiast  przeczytać  projekt ustawy  słucha  tego  co  mu   inny gamoń  powie.  Zakaz uboju  już  był  tragedii  nie było  i   żadni  animalsi   nikomu  nic  nie zabiorą  jeśli  jest  wszystko  w  porządku   martwić  się  mogą  ci  którzy  trzymają  zwierzęta  w  fatalnych  warunkach.

Lub  ci  którzy  nie  potrafią  zadbać  o  swoje  bydło  by  nie  wychodziło  notorycznie  w  szkodę  innym.

Miałeś doczynienia z animalsami? Wątpię

Ja miałem

Poczytaj o panu Bieleckim i wtedy porozmawiamy

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, soltys48 napisał:

Ciemnogrodem to możesz nazywać swoich kumpli.

Zakaz był ok. Podpowiedź ki proszę czy pseudoekolodzy mieli takie "przywileje"?

Ile rynków zbytu mięsa zostało utraconych?

juz ci odpowiem. dla mnie swiat nie konczy sie na oborze i jakims ogonie. bylem ,jestem i zawsze bede za zakazem uboju rytualnego poniewaz jest to zwykle meczenie zwierzat w imie przekonan ludzim ktorzy nie koniecznie sa normalni.i nic a nic mnie nie obchodzi jakis rynek zbytu,poprostu jestem przeciwnikiem  tego typu praktyk bo to bestialswo niewane kto by to wprowadzil czy pis czy po czy psl czy nawet zydek zandberg to i tak bym za tym byl bo nie traktuje tego politycznie

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, soltys48 napisał:

Miałeś doczynienia z animalsami? Wątpię

Ja miałem

Poczytaj o panu Bieleckim i wtedy porozmawiamy

Tak tak naucz  się  czytać  znowu  cie  rozgrywają  jak i  innych  jak  2 lata  temu   kołodziejczak  was  w*r*chał  wtedy  też  byłeś  mądry  chojrak  i  co  się  stało  :D  :D  :D  

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szmergiel napisał:

ulmann mylisz sie.poprostu mam to w d...,mam inne sprawy na glowie niz jakies norki a ze mam ubaw jak sie teraz gawiedz tu podnieca to inna sprawa. tak samo n otabene jak kilka lat wstecz

Wiesz może czemu kurę można trzymać w klatce a norkę nie? Jeśli to takie bez znaczenia to czemu nawet minister rolnictwa przeciwny? Czemu w imię lewackie poprawności politycznej kasować działająca, zyskowną branzę? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

ulman przyznam sie ze niewiem i mnie to porostu nie obchodzi,pisze o uboju bo  na temat tegom mam swoje okreslone zdanie i go bronie.ta ustawa co jest teraz dla mnie jest jakims cyrkiem niewiem poco i mam na to wyjebane a ze mam ubaw jakie to katastroficzne wizje sa snute to druga sprawa

Opublikowano

to samo pomyślałem o zabijaniu. to też takie nieludzkie. już blisko do zakazu wszelkiego uboju. przecież mięso można w biedronce kupować...

5 minut temu, soltys48 napisał:

@szmergielPowiadasz że to bestialstwo 🤔

A czym jest zabijanie zwierząt na karmę no dla kota prezesa?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, soltys48 napisał:

@szmergielPowiadasz że to bestialstwo 🤔

A czym jest zabijanie zwierząt na karmę no dla kota prezesa?

od pewnego czasu soltys widze ze ty naprawde ciemny jestes i teraz dales temu przyklad. jezeli dla ciebie podzrzynanie gardla bez ogluszania to normalka to gratuluje rozwoju intelektualnego. o i drugi intelekt panufcy sie odezwal.ludzie wy tego nie widzicie ale dla kogos kto nie tylko w chlewie siedzi jestescie posmiewiskiem jak takiej oczywistej sprway nie widzicie.wlasnie przez takich ludzi co na wszystko maja wyjebane ci ekolodzy maja pole do popisu .szkoda gadac bo i tak nie zrozumie jak dla niego zabijanie z ogluszaniem  a na zywca to jest to samo . patologia i ciemnogrod

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
10 minut temu, szmergiel napisał:

o i drugi intelekt panufcy sie odezwal

od ciebie też mądrością nie bije. szybko w wyzwiska przechodzisz jak merytoryki brak

Opublikowano

To jest lewacka poprawność i nie ma nic do czynienia z logiką. Zapewne  80-90% świata ma d*pie takie debilne regulacje i będzie robić biznes a nasze lewactwo koniecznie chce sie do lewactwa europejskiego dopasować mimo ze nie ma takiego obowiązku.  Kasować biznes który działa i przynosi zyski i podatki jest debilizmem na który tylko nawiedzona lewica może sie zdecydowac.

Opublikowano
1 minutę temu, szmergiel napisał:

wlasnie napisalem merytorycznie dlaczego jestem za zakazem i podalem powod dosc oczywisty ,wy natomiast nie.ot taka roznica

ja jestem tylko przeciwny podstawianiu nogi rolnikom.

Opublikowano

i masz do tego prawo .ale tez trzeba troche myslec szerzej a nie tylko przez pryzmat swojego podworka dlatego zawsze przegrasz z jakims ekologiem bo wiekszosc spoleczenstwa bedzxie akceptowac jego argumenty bo je ma w przeciwienstwie do ciebie. ps. czym ta ustawa tak tobie utrudnia zycie?

Opublikowano

Załóżmy, że ta ustawa nikomu nie zaszkodzi. Czyli PiS wprowadzając ją nie traci swoich wyborców. Ustawa ma poparcie ludzi młodych, proeko itp. Czyli jest szansa, że chociaż niewiele ale jednak kilka głosów poparcia PiS może nią zdobyć. Dlaczego w takim razie przed wyborami nie było o niej mowy, a teraz w ciągu tygodnia jest już po trzecim czytaniu?

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v