Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, jacus napisał:

chyba 21 milionow na 31  doroslych t- jakby nie liczyl 2/3 a w srod chorych 1/2 wiec macie jakies wnioski i przemyslenia ???

to zdecyduj sie sie czy 66 % czy 75 % :D:D

Staty sa liczone od ogólu bo nie letni tez mają tesciki , ogól full zaczepionych to 56 % a tych z niepełna dawka 58 %

z puli w pełni zaczepionych , 39.7 % jest po turbo doładowaniu (booster) , cos słaby wynik 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Wszystkich , ludzi jakich bym wokól siebie spytał , to stwierdza że dywagacja o przyczynie osób blisko 8 z przodu nie ma sensu , człowiek ktory zna prawa natury wie że w takim wieku może sie stać wszystko , taki naturalny cykl 

A brak szybkiej pomocy i utrudnienia które od dwóch lat obserwujemy , ma swoje żniwa 

Opublikowano
40 minut temu, jacus napisał:

kurna u was tez funkcjonujepowiedzenie "glupi grzes" 🤣

jesli zaszczepionych jest 3/4 a wsrod chorych 1/2 to ktos tu slaby jest z matematyki ......

24 minuty temu, jacus napisał:

chyba 21 milionow na 31  doroslych t- jakby nie liczyl 2/3 a w srod chorych 1/2 wiec macie jakies wnioski i przemyslenia ???

Zaraz będziesz pisał że u nas jest zaszczepionych 4/3. Sprawdź rzetelne daje że u nas 56% wszystkich a ty podajesz raz że wszystkich a raz samych dorosłych. Liczyć nie portafisz to idź do szkoły. 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, poosa21 napisał:

Zaraz będziesz pisał że u nas jest zaszczepionych 4/3. Sprawdź rzetelne daje że u nas 56% wszystkich a ty podajesz raz że wszystkich a raz samych dorosłych. Liczyć nie portafisz to idź do szkoły. 

A z podwyżki emerytur skorzysta 8mln emerytów których jest na chwilę obecną 7mln i z każdym dniem to spada 🙊

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
46 minut temu, Pafnucy napisał:

ktoś Cie w końcu podpierdzieli jak będziesz tak się chwalił.

ale ja nie mam renty inwalidzkiej ! tylko grupe a to roznica wielka-prfon nawet mi doplaca do skladki, sam niedawno wydzierzawilem pole od sasiadki ktora poszla na rente po zawale, jej dzieci nie chcialy sobie glowy zawraca 2 ha..

39 minut temu, gregor1284 napisał:

Posliniony palec na wietrze bardziej miarodajny jak te ich statystyki. Podane było w pewnym mieście że zmarlo 43 osoby na covid, finalnie zmarła jedna....

podak ktore to miasto bo z checia sprawdze to ..na 100 % klamstwo

22 minuty temu, poosa21 napisał:

masz 120 % racji 😜 a nawet  wiecej, gdzie ja podaje dane wszystkich nawet dzieci ?? ja jestem przeciwnikiem szczepienia nieletnich-w przeciwienstwie od was mam dzieci i sa nie szczepione ..nawet 20-30 latkowie nie powinni sie szczepic jesli zyja takim zyciem jak wy ..

Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

ale ja nie mam renty inwalidzkiej ! tylko grupe a to roznica wielka-prfon nawet mi doplaca do skladki, sam niedawno wydzierzawilem pole od sasiadki ktora poszla na rente po zawale, jej dzieci nie chcialy sobie glowy zawraca 2 ha..

podak ktore to miasto bo z checia sprawdze to ..na 100 % klamstwo

masz 120 % racji 😜 a nawet  wiecej, gdzie ja podaje dane wszystkich nawet dzieci ?? ja jestem przeciwnikiem szczepienia nieletnich-w przeciwienstwie od was mam dzieci i sa nie szczepione ..nawet 20-30 latkowie nie powinni sie szczepic jesli zyja takim zyciem jak wy ..

Kłodzk. Dane podane przez MZ i podważone przez lokalnych dziennikarzy. 

Opublikowano (edytowane)

W Australii od początku epidemii wykryto ponad 612 tys. zakażeń koronawirusem. Zmarło 2 290 chorych na COVID-19. Ponad połowa zakażeń wykrytych w Australii to zakażenia wykryte w ciągu ostatnich dwóch tygodni.

ilu mieszkancow ma australia 26 milionow porowna z polskaliczbe zgonow i chorych-dalej ci siechce smiac ???

cos mi czcionka duza wyszla,wyjezdzam wiec sie nie bede bawil ze zmiana.

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, jacus napisał:

Ponad połowa zakażeń wykrytych w Australii to zakażenia wykryte w ciągu ostatnich dwóch tygodni.

to zdanie jest troche groteskowe , dlatego uśmiech wzbudza. 

21 minut temu, jacus napisał:

polskaliczbe zgonow i chorych-dalej ci siechce smiac ???

Nawet przed '20 jak patrzyłem na poziom opieki  u nas to mi sie chciało... płakać ...

Edytowane przez V12
Opublikowano

Co do statystyk to na pewno są naciągane na korzyść szczepień. Znajoma z objawami zakażenia covidem nie dostała skierowania na test bo szczepiona a ten sam lekarz masowo wysyła nieszczepionych. Do tego szczepiona pielęgniarka z naszego ośrodka zdrowia normalnie do pracy chodziła i jeszcze szczepiła innych a w domu mąż i matka z potwierdzonym wirusem. I dziwić się, że tam gdzie najwięcej zaszczepionych to najwięcej zakażeń.

• Like 3
Opublikowano

20 minut temu, jacus napisał:

W Australii od początku epidemii wykryto ponad 612 tys. zakażeń koronawirusem. Zmarło 2 290 chorych na COVID-19. Ponad połowa zakażeń wykrytych w Australii to zakażenia wykryte w ciągu ostatnich dwóch tygodni.

ilu mieszkancow ma australia 26 milionow porowna z polskaliczbe zgonow i chorych-dalej ci siechce smiac ???

cos mi czcionka duza wyszla,wyjezdzam wiec sie nie bede bawil ze zmiana.

Nawet połowa tego co na raka nie zmarlo na covid w zeszłym roku, czemu nie ma szczepionki na nowotwory? 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, mani51 napisał:

Co do statystyk to na pewno są naciągane na korzyść szczepień. Znajoma z objawami zakażenia covidem nie dostała skierowania na test bo szczepiona a ten sam lekarz masowo wysyła nieszczepionych. Do tego szczepiona pielęgniarka z naszego ośrodka zdrowia normalnie do pracy chodziła i jeszcze szczepiła innych a w domu mąż i matka z potwierdzonym wirusem. I dziwić się, że tam gdzie najwięcej zaszczepionych to najwięcej zakażeń.

Znajomy po wylewie też miał wpisany covid 🙄

Opublikowano

Szczepione mają zarażać nieszczepiony i taki jest cel... 

4 minuty temu, mani51 napisał:

Opublikowano

no akurat w kierunku nie palenia to całkiem sporo zrobiono. całkowite odgórne zakazy zwykle słaby skutek przynoszą.

Opublikowano

o zdrowie tu nikomu nie chodzi. średnio palacz przed emeryturą korknie, pracocholik, cpun i wielu innych, w tym fastfudowcy 

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

rak to raczej nie wirus.     głupia dyskusja....

Równie dobrze mogę napisać "czy covid to coś więcej niż sezonowa grypa" rąk nie wirus prawda. Ale jak nie są w stanie leczyć czegoś co od lat z nami jest tylko na chybił trafił a tu coś co było chwilę i już zapobiegają. Jest wiele innych wirusów na które nie ma szczepionki i nawet zbytnio nie udaje się ich wyleczyć 😴

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ale jak nie są w stanie leczyć czegoś co od lat z nami

oj leczą leczą... nie chce mi sie o tym pisac....