Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pafnucy napisał:

być może.

ale jak ja nawet i 10 razy się zaszczepię.

co w tym złego?

dlaczego to denerwuje tak niektórych?

krzywdę komuś zrobię?

Nie nie , to nie o to .

Ja sie boje tylko przymusu , i moze tego że osoby o podobnych pogladach do Twoich ( nie mówie o Tobie )  , mogą wywierac na mnie bez zasadne naciski  , np w pracy ( choc jak akurat u siebie robie ) , albo innych miejscach jest wiele wiele opcji 

co bedzie mi utrudniac zycie na walkę z takimi osobami 

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, Roki212 napisał:

Twoja prawda aby się szczepić

nie moja.

sądzę że większość świata nie zgłupiała i raczej dobrze podpowiadają jak sobie pomóc.

no mniejsza. niech tam @jacus tłumaczy. ma większy dar przekonywania...

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Roki212 napisał:

No widzisz Twoja prawda aby się szczepić, moja że nie widzę takiej potrzeby... i masz odpowiedz :) nie różny punkt widzenia ;)

Ja tak samo 30 na karku , duzo zycia przed sobą , kto wie co to w  przyszłosci da o sobie znać 

5 minut temu, pafnucy napisał:

większość świata nie zgłupiała

oj jak od lat , patrze do czego zmierza ten świat w roznych aspektach ,  to mam wątpliwości...

zatracenie ludzkich wartości i , pęd za kasą , chęć ciagłego kontrolowania i sterowania jednostki ...

to nie wariactwo swiata ?? 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Większość świata już dawno zwariowała. Brzydotę przedstawia się jako coś pozytywnego a piękno się zohydza. Wystarczy popatrzeć na filmy,teledyski,muzykę.

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

być może.

ale jak ja nawet i 10 razy się zaszczepię.

co w tym złego?

dlaczego to denerwuje tak niektórych?

krzywdę komuś zrobię?

No właśnie o to chodzi... czy ktoś napisał że żle że się zaszczepiłeś? jakoś nie widziałem... chcesz to możesz i 20 razy przyjąć Twoja sprawa i co w tym złego? dla mnie przykładowo nic bo co mi do tego sam o sobie decydujesz jesteś dorosły :) denerwuje to że pisze się że trzeba się zaszczepić... że i tak się zaszczepicie... zmuszą was... i takie tam... Czy ja przykładowo piszę komuś aby się szczepił czy też aby się nie szczepił... raczej nie bo uważam że kazdy ma swój rozum i sam o sobie decyduje co jemu nalepsze, a odnośnie tych szczepien wyrazam swoje zdanie nikogo nie namawiając czy nie odciągając :) jeszcze mamy wolny wybór i oby tak pozostalo...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

Większość świata już dawno zwariowała. Brzydotę przedstawia się jako coś pozytywnego a piękno się zohydza. Wystarczy popatrzeć na filmy,teledyski,muzykę.

zależy co kto lubi.

po Twojej stronie, też nie ciekawie.

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

zależy co kto lubi.

po Twojej stronie, też nie ciekawie.

Czyli jakiej,co masz na myśli?

Opublikowano
1 minutę temu, Roki212 napisał:

czy ktoś napisał że żle że się zaszczepiłeś? jakoś nie widziałem...

no oberwało mi się jak się pochwaliłem. teraz już mniej takich reakcji.

Przed chwilą, akooo napisał:

Czyli jakiej,co masz na myśli?

oj nie będę dyskusji i tu rozwijał.

tak w skrócie to też odrobinę przesadzasz moim zdaniem.

Opublikowano

3 minuty temu, pafnucy napisał:

no oberwało mi się jak się pochwaliłem. teraz już mniej takich reakcji.

Przyłożyłem do tego rękę ale ogólnie teraz to mi to wsjo rybka. 

Każdy odpowiada za siebie. 

Czy się szczepiłeś czy nie to powinna być tajemnica tej osoby i lekarza prowadzącego a nie afiszowanie się z tym. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

to powinna być tajemnica tej osoby

dlaczego? przeciwnicy też głośno mówią o niechęci do szczepień.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

dlaczego? przeciwnicy też głośno mówią o niechęci do szczepień.

No ja pieroszkuje. 🤦‍♂️

Może jeszcze poopwiadaj o nocy poślubnej ze wszystkimi szczegółami. 🤨

Opublikowano

przeciwnicy też głośno mówią o niechęci do szczepień.

no ale co mówić o niechęci czy chęci do szczepienia a co ogłaszać że się zaszczepiłem lub nie to jednak różnica :P 

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

nie pisz tak.

A to niby czemu?🤔

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Uwierzę że srowid jest naprawdę groźny jak ten kurdupel fiknie od tego srowida. 😁

Masz zdjęcie tej dziury w beczce ☺️

Opublikowano

to tak trochę dziwnie po mojemu. tak jak by, jak się o czymś nie mówi, to tego nie ma.

Opublikowano

https://www.npr.org/sections/coronavirus-live-updates/2021/11/09/1053889069/singapore-medical-bills-covid-19-patients-unvaccinated-by-choice?t=1637081512582

3 godziny temu, Ywa napisał:

A widziałeś choć raz w sejmie zachowanie posłów obecnego rządu. Większość to warcholstwo bez 2 zdań.

Pokaż lepiej zgony i wraki ludzi po szczepieniach, których nikt nie chce słuchać goniąc jak szura. Ukrywanie i zamiatanie faktów  to wstyd i upadek człowieczeństwa tych którzy zamykają oczy cynizmem.

Dziś dowiedziałam się, że znajomego wujek po szczepieniu 3 dni później umarł, a żona- babka niedługo po nim ze zmartwienia na zawał.

a ci po chorobie to co-oni nie umierali czy nie maja powiklan ??? kto udowodnil ze to wina szczepionki,zrobiono mu sekcje zwlok ?

59 minut temu, pafnucy napisał:

troska o bliskich Cię zmusi.

troska o bliskich u szura ?? dobry zart...

28 minut temu, akooo napisał:

A w ogóle to czy te szczepionki są etyczne? Przecież jakieś tam składniki pochodzą od abortowanych dzieci.

powtarzasz bzdury z radia maryja-poczytaj najpierw

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

No ja pieroszkuje. 🤦‍♂️

Może jeszcze poopwiadaj o nocy poślubnej ze wszystkimi szczegółami. 🤨

No chętnie poczytamy 🤗

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

A to niby czemu?🤔

bo tak jak byś życzył śmierci komuś. moim zdaniem nie powinno tak być.

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Masz zdjęcie tej dziury w beczce ☺️

Nie mam bo dzisiaj gówno woziłem na pole i czasu nie było. 

Opublikowano

bo tak jak byś życzył śmierci komuś. moim zdaniem nie powinno tak być.

A widzisz Pan 🤨 zachęcanie do szczepień czymś co nie wiadomo jak zadziała na dawną osobę to też jakbyś życzył śmierci.