Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, peugeot napisał:

, myśli tylko o swoich odczuciach olewając innych . 

Czasami , jak Cie ( i nie tylko Ciebie )  czytam to jestem zdumiony ,

a o  czyim zdrowiu mam mysleć jak nie swoim i swoich bliskich , jesli na swoje własne zyczenie wykrzaczy mi sie zdrowie  kogo to obchodzi oprócz własnego otoczenia .??

kto sie tym przejmie ,sąsiad , obcy z innego powiatu czy województwa ?? może mi charytatywnie pomoga w podzięce że chociaz chciałem innych chronić:D a że nie pykło i teraz jestem wrakiem (na ta chwile nawet nie ma instytujcji co sie zajmuje pomocuy osobą co straciły zdrowie przez to ) 

Na pewno pojde do opieki społecznej tam mi pomogą :D:D:D:D:D I miła Pani/Pan z biureczka , wsiądzie na traktor , albo do warsztatu mnie zastapić a nie może z łaski nie swojej sypnie  nedznym pomocnym groszem ,co pewnie  gdybym był sprawny to miał bym zarobiony w kilka godzin 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

No niestety  za miesiąc spora grupa tych co maja inne zdanie może (oby nie 😐 ) ,stracić prawo do własnego myslenia o zdrowiu

bez zadnej odpowiedzialności moga doznać od razu lub w  przyszłości   uszczerbku ,bez zgody własnej ,

zostana pośrednio zmuszeni !

Sytuacja jest poprawna kiedy , sam świadomie ( lub nie :)) godzisz sie na ryzyko jesli nie pyknie to mówiąc wprost Twój ból

Edytowane przez V12
Opublikowano
44 minuty temu, Ywa napisał:

Uważam, że minie kilka lat zanim się dowiemy.

W Polsce codziennie ginie na drogach ponad 8 osób i ponad 100 zostaje rannych , niektórzy z nich będą odczuwać skutki do końca życia . Każdy kierowca jeśli chce wiedzieć to wie że to nie jest bajka tylko rzeczywistość a mimo to korzysta z dróg  , to o czym mówisz to  hipotetyczna możliwość  . Niestety ale  absolutnej pewności braku jakichkolwiek skutków czegokolwiek nie dowiemy się  najpewniej nigdy . Możemy tylko albo aż kierować się doświadczeniem . 

Opublikowano

jedna z cech szura jest narcyzm -troska tylko o siebie, przeswiadczenie ze tylko on sie liczy..

wolnosc szura konczy ie tam gdzie zaczyna sie wolnosc normalnego czlowieka- wiec przymus szczepienia powinnien byc wprowadzony, kazdy prawdziwy szur predzej czy pozniej trafi do psychiatryka, wiec lepiej od razu go w kaftan i szpryca-dwie dawki od razu😂 i poprawka trzecia 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, peugeot napisał:

Każdy kierowca jeśli chce wiedzieć to wie że to nie jest bajka tylko rzeczywistość a mimo to korzysta z dróg  , 

Wie czy nie wie ,

jest pewna róznica i właśnie kluczowa !!!!!

Nikt nie zmusza , w żaden sposób do bycia kierowcą i korzystania z dróg , jesli ktos może sie dostac do pracy i wykonywać transport osobisty tylko pieszo nikt go nie zmusi do ryzyka uzywania pojazdu !

Jacuś kuffa 

Poplułem monitor ...ze smiechu :D:D

Edytowane przez V12
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

wiec przymus szczepienia powinnien byc wprowadzony,

i co wtedy szuru Ty zrobisz?

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

jedna z cech szura jest narcyzm -troska tylko o siebie, przeswiadczenie ze tylko on sie liczy..

wolnosc szura konczy ie tam gdzie zaczyna sie wolnosc normalnego czlowieka- wiec przymus szczepienia powinnien byc wprowadzony, kazdy prawdziwy szur predzej czy pozniej trafi do psychiatryka, wiec lepiej od razu go w kaftan i szpryca-dwie dawki od razu😂 i poprawka trzecia 

Zamknij się bo twa mowa jest debilna i tyle powinni  ci dopier**lić od razu 20 na raz szprycy .

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

Opublikowano
14 minut temu, peugeot napisał:

W Polsce codziennie ginie na drogach ponad 8 osób i ponad 100 zostaje rannych , niektórzy z nich będą odczuwać skutki do końca życia . Każdy kierowca jeśli chce wiedzieć to wie że to nie jest bajka tylko rzeczywistość a mimo to korzysta z dróg  , to o czym mówisz to  hipotetyczna możliwość  . Niestety ale  absolutnej pewności braku jakichkolwiek skutków czegokolwiek nie dowiemy się  najpewniej nigdy . Możemy tylko albo aż kierować się doświadczeniem

Wiemy to od armii zwykłych ludzi i lekarzy, którzy występują w imieniu swoich krewnych, sąsiadów, którzy umarli albo doznali uszczerbku

Opublikowano

Kilku nauczycieli szczepionych 2 dawkami zachorowało i przechodzą ciężko a mieli styczność z ludzmi nie szczepionymi i ci co nie zaszczepieni testy wykonane nic nie wykryło czyją się dobrze i coraz to więcej zaszczepionych łapie .

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ywa napisał:

Wiemy to od armii zwykłych ludzi i lekarzy, którzy występują w imieniu swoich krewnych, sąsiadów, którzy umarli albo doznali uszczerbku

a chorujących na covid nie pytasz?

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

Przecież szpryca nie chroni przed zakażeniem innych. Ogranicza tylko na chwilę że sam nie sachorujesz. Pozatym to zaszprycowani chodzą zasmarkani i roznoszą go wszędzie. 

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Zamknij się bo twa mowa jest debilna i tyle powinni  ci dopier**lić od razu 20 na raz szprycy .

Może jest takim psychoterapatogeniuszem jak w milczeniu owiec 🤣Serial Milczenie Owiec pojawi się już niedługo? - Rytmy.pl

2 minuty temu, pafnucy napisał:

a chorujących na covid nie pytasz?

czytaj uważniej a nie po łebkach

Opublikowano

Ywa ten z milczenia owiec to postać fikcyjna. mam wrażenie że dość często tego nie rozróżniasz.

Opublikowano (edytowane)

Wydarzenia i co sie wyprawia od zaraz 2 lat tez w 2019 , dla  lwiej wiekszości były fikcyjne , a jednak ...lasy zostały zamkniete dla naszego... dobra ...

Edytowane przez V12
Opublikowano
28 minut temu, V12 napisał:

Wie czy nie wie ,

jest pewna róznica i właśnie kluczowa !!!!!

Nikt nie zmusza , w żaden sposób do bycia kierowcą i korzystania z dróg , jesli ktos może sie dostac do pracy i wykonywać transport osobisty tylko pieszo nikt go nie zmusi do ryzyka uzywania pojazdu !

Jacuś kuffa 

Poplułem monitor ...ze smiechu :D:D

Są sytuacje w których nikt nie będzie się pytał czy chcesz skorzystać z transportu samochodowego tylko zostaniesz przewieziony tam  gdzie trzeba . Jestem prawie pewien że w  związku z tym  nie będzie protestów .

Opublikowano
21 minut temu, pafnucy napisał:

Ywa ten z milczenia owiec to postać fikcyjna. mam wrażenie że dość często tego nie rozróżniasz.

A wiesz co to jest porównanie? Takie sprawia wrażenie.

22 minuty temu, V12 napisał:

Wydarzenia i co sie wyprawia od zaraz 2 lat tez w 2019 , dla  lwiej wiekszości były fikcyjne , a jednak ...lasy zostały zamkniete dla naszego... dobra ...

Fikcję ludzie przyjmują, bo tak w tv mówią. Nie wiedzą co to nauka/nie rozumieją, bo w tv same pierdoły.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, peugeot napisał:

Są sytuacje w których nikt nie będzie się pytał czy chcesz skorzystać z transportu samochodowego tylko zostaniesz przewieziony tam  gdzie trzeba . Jestem prawie pewien że w  związku z tym  nie będzie protestów .

A w sumie nie chce mi sie ,

porównywanie stosowanych i badanych  od dziesiatek lat zjawisk i zachowań , do brodzenia w niezbadanych  "mętnych wodach biologicznych" jest nie na miejscu po co ja bede dyskutował 

Puente moja kazdy zna , kto chce droga wolna , Jego sprawa jego ewentualne  konsekwencje . 

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, peugeot napisał:

Co z tego że są badane , 

Dla mnie ma bo wiem że moge sie uszkodzic lub zginąć od uszkodzeń mechanicznych lub pożaru , a nie np . od porażenia prądem 

Opublikowano (edytowane)

Możesz się zdziwić jak kończą się wypadki samochodowe . 

Ryzyko szczepień też można określić i to się robi  tak samo jak i w innych  sytuacjach nie jest idealnie określone .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano (edytowane)

No i dobrnelismy z trudem 

Dla mnie i nie tylko to ryzyko jest kilklukrotnie(może nawet kilkunasto )  wieksze niz infekcja , która w koło mnie miało wiele osób , w tym ja z większosciowym prawdopodobieństwem 

Drugi powód to to że ze swojego usposobiuenia nie robie nic co jest mi zbędne , żyje widze co sie dzieje wokół mnie nic nie poradze ze mam takie a nie inne wnioski . 

Tutaj nie wiem z czym sie mierzę , lata i to długie dopiero to zobrazują (choć sa pechowcy co nie potrzeba było lat ) 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Nauczyciele wyzywają uczni od debili że się nie szczepią i od nich się zarażają .

Niby to nauczyciel wykształcony a durny jak bud .

Zaszczepili się 2 dawkami i mają Covida nie szczepieni nie mają wiec skąd go mają nauczyciele .

W szkołach robią klasy łączone  bo brak nauczycieli .

• Like 1