Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PRIMO napisał:

Może dlatego że przed podjęciem decyzji o szczepieniu chcą wiedzieć co może im grozić. 

To tak jak z kupnem danej rzeczy. 

Najpierw dowiadujesz się więcej o tym czymś i dopiero podejmujesz decyzje czy kupić czy nie a nie kupować kota w worku. 

Ok , ale deSilva  mówił co innego .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
3 minuty temu, peugeot napisał:

To nie mój problem . A o tym czy kogoś przekonałem to raczej nie wiesz .

I ty masz sumienie jeżeli kogoś przekonałeś do szczepienia i ten który po tej szczepionce zmarł?

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

I ty masz sumienie jeżeli kogoś przekonałeś do szczepienia i ten który po tej szczepionce zmarł?

A jeśli zmarł ktoś nieszczepiony bo przekonały go osoby z przeciwnej strony . 

Po to mamy naukę którą jest medycyna aby wybrać coś co jest potencjalnie lepsze .

Opublikowano (edytowane)

Nauka nas doprowadzi to tego że bedziemy orac pole w konia , jeszcze trochę ...

Edytowane przez V12
Opublikowano
7 minut temu, peugeot napisał:

Po to mamy naukę którą jest medycyna aby wybrać coś co jest potencjalnie lepsze .

Mamy naukę oczywiście ale preparat jest jeszcze nie przebadany nie zakończono badań klinicznych brak jeszcze 2 lat do zakończenia a szprycują jak by ta szpryca była badana już 10 lat taka to k**wa nauka , to h*j nie nauka .

Opublikowano
9 minut temu, peugeot napisał:

Nie odwracaj kota ogonem bo nie o tym pisałem. 🤨

Opublikowano

Tak właśnie z cmentarza przyjechałem 

Mnóstwo ludzi. Wirusa nie widać. 

19 minut temu, V12 napisał:

ekologi nie pozwolą na męczenie zwierząt.

a zresztą kto by wiedział gdzie paliwo koniowi wlać?

Opublikowano
22 minuty temu, V12 napisał:

To nie nauka doprowadzi do konia  to jest właśnie depilacja zmniejszenie żywności i + szpryca .

Opublikowano

depilacja konia- rzeczywiscie sie cos takiego robi na wystawach😛.

najwiecej o swirusie maja do powiedzenia ci co nie mieli z nim do czynienia, nie byli w srodku systemu-na testach czy chorowali ale wszystko wiedza...............

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Mam szwagra w Niemczech, pracuje u Baora 200 osób, w tym roku na wiosnę  wiadomo jakie były statystyki. I co wyszło że przyjechały nowe grupy ludzi zrobili testy  i wyszło że część ma pozytywny wynik, a że wszyscy mieli kontakt to kwarantanna🙉 ale co tam plony trzeba zebrać Helmut sprawę załatwił, wszyscy zrobili nowy test  i był taki jak trzeba aby ludzie mogli robić na polu👍

Dało ,mama już 13 lat po operacjach i trzyma się dobrze🙂 Staraliśmy się tak jej czas zająć aby jak najmniej myślała o chorobie, Bóg dał szansę że jest nadal z nami.

Ja bym sie leczyl u zielarza i zieby wlewy dozylne z witaminy c

16 minut temu, jacus napisał:

depilacja konia- rzeczywiscie sie cos takiego robi na wystawach😛.

najwiecej o swirusie maja do powiedzenia ci co nie mieli z nim do czynienia, nie byli w srodku systemu-na testach czy chorowali ale wszystko wiedza...............

A ja chorowałem i ten wirusem to popierdolka a po 1 dawce pfizera szpital

Opublikowano
36 minut temu, PRIMO napisał:

Nie odwracaj kota ogonem bo nie o tym pisałem. 🤨

W drugiej części miałeś odpowiedź , dodam że idealni nie jesteśmy , ale zasady pozwalają nam być przewidywalnymi dla innych .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

aaaa ile tam białego? (cukru)

Jeśli nie lubisz, to rozcieńczysz sobie odrobinę- 2 szklankami wody zamiast 1.

36 minut temu, jacus napisał:

Najwięcej mają do powiedzenia lekarze i to na pierwszym miejscu. Niestety nie dopuszcza się ich do rozmów merytorycznych. A za kogo się uważasz sam podważając kompetencje naukowe? Udowadniasz jedynie kompetencje zwykłego trolla.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

Gibraltar ma ponad 99% osób zaszczepionych a mimo to prawie 100% osób chorych to osoby zaszczepione.

Na wyspie Tonga 100% chorych to osoby zaszczepione. (1 osoba chora). 

Znajoma szwagierki po 3 dawce leży już 2 tygodnie w szpitalu. 

Sąsiad 70l miał iść na operacje serca ale mu narazie przełożyli bo zajmują się młodszymi co mają problem z sercem po szprycy. 

Same plus tej szprycy. 

Edytowane przez poosa21
Opublikowano

Taaa to czemu chcą wprowadzić w medycynie obowiązkowe szczepienia, skoro medycy uważają że są skuteczne a nie chcą się szczepić z własnej i nieprzymuszonej woli? to coś jak z tobą jacus, szukasz głupszego od siebie.  xD

50 minut temu, jacus napisał:

jesli 99 procent lekarzy twierdzi ze szczepionki sa skuteczne to kim ty jestes ze podwazasz ich kompetencje ???

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Tak właśnie z cmentarza przyjechałem 

Mnóstwo ludzi. Wirusa nie widać. 

Też byłem, jedną babcię kaszel strasznie dusił, wnuczek mówi co ci, a ona że słońce mocno świeci.   xD

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jesli 99 procent lekarzy twierdzi ze szczepionki sa skuteczne to kim ty jestes ze podwazasz ich kompetencje ???

k**wa dziś się tak jeszcze nie uśmiałem , a to dobre poczucie humoru 99 % .

Wirusolog dr Paweł Zmora: sądzę, że istnieje "podkarpacki" wariant koronawirusa .

Nie kontrolujemy już nowych zakażeń – ocenił w rozmowie z wirusolog Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN w Poznaniu dr Paweł Zmora. Naukowiec uważa, że w Polsce istnieje już "podkarpacki" wariant SARS-CoV-2.

Ocenił, że to, że Mazowsze ma jeden z najwyższych poziomów zaszczepienia w kraju i jednocześnie jeden z najwyższych wskaźników zachorowalności, wynika m.in. z dość dużej liczby mieszkańców wschodnich regionów kraju pracujących i podróżujących do Warszawy.

Ale pier**li .

https://www.onet.pl/informacje/onetrzeszow/koronawirus-ekspert-o-podkarpackim-wariancie-sars-cov-2/xk1ckkb,79cfc278

Opublikowano (edytowane)

Nie trzeba dzielić bo różnicę są widoczne od lat przed i za Wisłą tam królują badylarze .

CZEKAMY NA MUTACJĘ LUBELSKĄ  I PODLASKĄ , PODKARPACKA  JUŻ MAMY .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 godziny temu, peugeot napisał:

W drugiej części miałeś odpowiedź , dodam że idealni nie jesteśmy , ale zasady pozwalają nam być przewidywalnymi dla innych .

Zasady?🤨 o czym ty piszesz ?

To dlaczego rządzący nie stosują się do zasad tylko właśnie widzimisię stosują?

Opublikowano (edytowane)

Bercik 

Pewna grupa która obserwuje rzeczywistość  wie że nic bez przyczyny ,

ale niestety wiekszośc Cię wysmieje .

Tak samo wiekszośc  by wyśmiali  gdybyś w koniec 2019 roku opowiedział im historie z ostatnich dwóch lat , a jednak stało sie to faktem 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Tygodniowy raport. 

Wśród niezaszczepionych wykryto 29 274 dodatnich wyników, a wśród w pełni zaszczepionych 17 097 . Innymi słowy, w ostatnim tygodniu w pełni zaszczepieni stanowili 36,87 proc. wszystkich zakażeń. 

W dniach od 22 do 28 października odnotowano 516 zgonów na COVID-19 (lub COVID-19 wraz z chorobami współistniejącymi), z czego 156 stanowili w pełni zaszczepieni. To 30,23 proc.

Co tydzień to więcej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, V12 napisał:

Tak samo wiekszośc  by wyśmiali  gdybyś w koniec 2019 roku opowiedział im historie z ostatnich dwóch lat , a jednak stało sie to faktem 

Może większość a może nie , to czyste  gdybanie . Faktem jest że ludzie zajmujący się tego typu zagrożeniami są i byli świadomi możliwości zaistnienia takiego wydarzenia , nawet znacznie poważniejszego w skutkach  . Więcej , nic nie wskazuje na to że to ostatni raz .