Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jasne, jasne szuru guru.... twoje wróżby to tylko podły stan twego umysłu...  szukasz wytłumaczenia że oto inni tyz   będą kalekami  bo widocznie to ci pomaga... Przykry okres masz co ja na to poradzę...🤕 .. 

6 minut temu, jacus napisał:

jesli piszesz po nocach z kolega to chyba bezsennosc cie trapi?

skad masz pewnosc ze ten stan bedzie trwal latami ???  wystarczy chwila i bedziesz warzywem

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

kazda statystyka i kazde dane z dowolnego kraju swiata pokazuja ze ma racje i mowi prawde- wiec w czym problem .

dla ciebie diagnoza jest gorsza-idziesz w strone brauna. on chce wieszac a ty na krzeslo elektryczne- dla ciebie na szczescie jest lagodniejsza wersja -elektrowstrzasy,na wiele zaburzen sa skuteczne

Nie jednego czeka sąd i sprawiedliwa jest tylko kulka

Opublikowano

Ywa , to są jego przekonania i jeśli polityk o nich mówi , to oznacza że takie są jego cele polityczne . Ten styl " archaiczny " mamy okazję obserwować współcześnie  w wielu państwach  pod postacią np: prawa szariatu .

Opublikowano
8 minut temu, Ywa napisał:

Nie jednego czeka sąd i sprawiedliwa jest tylko kulka

pamietaj ze ci co rzadzili takimi metodami zawsze zabierali sie tez za zbednych dla spoleczenstwa psychicznie chorych, wez to pod uwage ...

Opublikowano (edytowane)

Możesz sobie trollować i bronić łajdaków w nieskończoność 

15 minut temu, peugeot napisał:

Ywa , to są jego przekonania i jeśli polityk o nich mówi , to oznacza że takie są jego cele polityczne . Ten styl " archaiczny " mamy okazję obserwować współcześnie  w wielu państwach  pod postacią np: prawa szariatu .

Zejdź na ziemie; jeśli tak to mogą przywrócić karę śmierci. 

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
2 minuty temu, Ywa napisał:

Zejdź na ziemie

Powiedz to tym którzy są zmuszani do przestrzegania prawa szariatu . 

Takich ludzi omijam z daleka i każdemu to radzę . On jeden może niewiele ale na populizmie się wybija . 

W Polsce również mamy doczynienia z wpływem religi na prawo , ja to widzę . Uważasz że tak nie jest ? 

Wszystko może się zmienić , nawet Twoje przekonania - pamiętaj o tym .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

Na oddziale zakaźnym szpitala Południowego przebywają głównie niezaszczepieni przeciw covid 30 i 40-latkowie -

to ile procent , słowo głownie ??60, 70 ,80 90 %%% ??

informacja pusta bo nie moge jej zwerfikować . Nie znam też wczesniejszego stanu zdrowia , jedynie co to mi przekazuje to że sa to chorzy z dodatnim testem.

Wole sie opierać na własnej okolicy 20-40 latkowie maja sie wyśmienicie od samego poczatku .

Edytowane przez V12
Opublikowano

Skrajne różne opinie pojawiły się po zapowiedzi Artura Jarczyńskiego, który poinformował, że należąca do niego warszawska restauracja Der Elefant po 1 października będzie otwarta jedynie dla osób zaszczepionych, ozdrowieńców i posiadaczy negatywnego wyniku testu na COVID-19. Tymczasem przepisy pozwalające nie zamykać biznesów m.in. dla zaszczepionych szykuje też rząd w specustawie covidowej. Mimo że czwarta fala pandemii przybiera na sile, projekt cały czas nie został przyjęty przez rząd.

Zaszczepiony czy nie powinien mieć robionego testu czy nie roznosi Covida ? .

Opublikowano
22 minuty temu, peugeot napisał:

Wszystko może się zmienić , nawet Twoje przekonania - pamiętaj o tym .

Masz racje , ale rzadko to sie zdaży , 

Widzisz w wiadomym temacie , każdy miesiac i dochodzace do mnie sygnały z otoczenia , jak i świata wirtualnego umacniaja i betonuja w decyzji , zamiast ciągnać w strone zmiany przekonań

Opublikowano
3 minuty temu, V12 napisał:

Widzisz w wiadomym temacie , każdy miesiac i dochodzace do mnie sygnały z otoczenia , jak i świata wirtualnego umacniaja i betonuja w decyzji , zamiast ciągnać w strone zmiany przekonań

Rzadko , ale z konsekwencjami trwającymi do następnego zdarzenia .

Opublikowano
25 minut temu, V12 napisał:

wiesz jaki jest najlepszy sposob zeby rozsmieszyc pana boga ??? opowiedz mu swoje plany na przyszlosc......

stawiam flasze ze moze sie zdarzyc ze ty sie wczesniej zaszczepisz niz ja 😛

Opublikowano

Jacus tak w sumie to czemu tak zwlekasz ze szczepieniem? poważnie pytam?

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bercik92 napisał:

Przecież ma przeciwciała do pażdziernika 😂

Ja.... pewnie dał 500 zł żeby to zbadać.... Bo coś tyle to kosztuje 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, jacus napisał:

stawiam flasze ze moze sie zdarzyc ze ty sie wczesniej zaszczepisz niz ja 😛

Ooo to podaj choć jeden powod , ktory mnie to tego nagnie . 😃 Tylko taki poważny abym musiał sie zastanowić ze jest ryzyko ze zmusi to naprawde.

jestem bardzo ciekaw ,😃 

ze mna w realu , nie chca sie zakladć o te tematy za duzo mi alko juz postawili

Edytowane przez V12
Opublikowano
Ywa napisał:

Przed chwilą, jacus napisał: kazda statystyka i kazde dane z dowolnego kraju swiata pokazuja ze ma racje i mowi prawde- wiec w czym problem . dla ciebie diagnoza jest gorsza-idziesz w strone brauna. on chce wieszac a ty na krzeslo elektryczne- dla ciebie na szczescie jest lagodniejsza wersja -elektrowstrzasy,na wiele zaburzen sa skuteczne Nie jednego czeka sąd i sprawiedliwa jest tylko kulka. masz kogoś konkretnego na myśli Lempart czy ta stara kurwę co po babcia na nią wołają 😜

Opublikowano
6 minut temu, V12 napisał:

Ooo to podaj choć jeden powod , ktory mnie to tego nagnie . 😃

Naprawde jestem bardzo ciekaw ,😃

wystarczy ze wladza wprowadzi przepis ze niezaszczepieni nie moga odwiedzac chorych w szpitalu. masz chyba jakas rodzine ?? zone ,dzieci? dziecko ciezko zachoruje a ty miesiac czy dwa nie bedziesz go odwiedzal bo sie nie zaszczepisz. zona pewnie tez wiec kto ???

albo -planowane leczenie szpitalne, niezaszczepiony nie ma wstepu- masz wybor co wtedy zrobisz ?? jak chcialem isc na operacje musialem wziac 2 dawki na zoltaczke ,nikt nie pytal czy chce czy nie.

zetorki-ja sie nie szcepie bo nie i tyle 

zadnych teori,hipotez, zadnych getsow, soros, kosmitow ,folii, plaskiej ziemi-tylko szur wymysla jakies chore teorie , mysli ze go to nie spotka-jak tez w  wielka sobote wieczorem mialem dalekosiezne plany co bede robil po swietach wielkanocnych , wielki poniedzialek zweryfikowal bolesnie te plany,  3 tygodnie z zyciorysu wyjete, ale zapamietane do konca zycia

normalna kalkulacja za i przeciw zdrowego na umysle ozdrowienca, jesli mnie zycie zmusi to sie zaszczepie. jesli w zimie pojade do sanatorium a bedzie wymagane szczepienie.

tylko glupi sie nie boi- myslalem na urlopie sie zaszczepic, punk byl po drodze , ale szybka kalkulacja-niedawno wyzdrowialem, po szczepionce nie mozna sie opalac, cos mi sie moze stac-ja wiem jaki szpital jest w kolobrzegu czy innym koszalinie, transport zwlok  😛700 km to drogo wyjdzie . prosta kalkulacja ktora kazdy powinien sobie zrobic.

co lepsze 5 dni boli ramie czy 5 nocy i dni nie przespanych ??????????????

• Haha 1
Opublikowano

Dobrze piszesz nie bedziesz sie szczepić bo nie to nie ale jak ja sie nie zaszczepie bo nie chce to jestem szurem foliarzem płaskoziemcą itd....Jeżeli chodzi o tązmianę przepisów to ciekawe co na to konstytucja powie 😆

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

wystarczy ze wladza wprowadzi przepis ze niezaszczepieni nie moga odwiedzac chorych w szpitalu. masz chyba jakas rodzine ?? zone ,dzieci? dziecko ciezko zachoruje a ty miesiac czy dwa nie bedziesz go odwiedzal bo sie nie zaszczepisz. zona pewnie tez wiec kto ???

albo -planowane leczenie szpitalne, niezaszczepiony nie ma wstepu- masz wybor co wtedy zrobisz ?? jak chcialem isc na operacje musialem wziac 2 dawki na zoltaczke ,nikt nie pytal czy chce czy nie.

madrze prawisz', ale to tylko sen , musialo by byc referendum konstytujcyje 

Widzisz ja tez nie , moze mi to zaszkodzic niz pomoc , zadnych teori nie glosze

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

a oki. takie argumenty jestem w stanie zrozumieć. :D

Opublikowano (edytowane)

Do tej pory nie było odwiedzin i jakoś ludzie to akceptują. .. Zreszta i dobrze bo po co te pielgrzymki na odzialach itp... Ci co chodzą wyjdą sobie na spacerek   do rodziny i tyle... Nikt tu afery nie robi jak na razie.. Choć nie wiem jaka teraz jest sytuacja w szpitalach i czy nadal jest zakaz odwiedzin... 

Do planowego leczenia to jest raczej  potrzebny test na covid i niezrażony nie może mieć zaKazu bo niby dlaczego? 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

W maju to może sie obawiałem , jakiś przepisów co utrudnia nam życie 

Teraz analizujac fakty jestem spokojny , 

Miało być dobrowolne i będzie to zbyt poważna sprawa żeby kogos zmuszać i brać odpowiedzialnosc za przyszle jego zdrowie. 

Edytowane przez V12