Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

wiekszosz niezaszczepionych szurow o ludzie biedni, ciemni, mieszkajacy na zadupiu wiec na stadiony nie chodza...

Tyle co w życiu przepiepszylem hajsu na paliwo i zabawki mechanicze dla jazdy bez celu .

to moglbym co  miecha siedziec na stadionie i patrzeć jak okragly punkt lata wewte i wewte . buuu jakie to nudne . 

Także pozdrowienia Jacuś od biednego , zacofanego , mieszkajacego na zadupiu 🤣 

A nawiasem to okresl co to znaczy "biedny" może iloscia Ha albo m2 hawiry czy też marka fury  .  nie wiem jaka tam masz ocene że ktoś jest... biedny . 

Bo ja znam w okolicy full ale wedle mnie "bogatych" albo bardzo "bogatych " a co za tym idzie raczej dość. " jasnych "

co nie zamierzaja sie szpr.

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, DTaras napisał:

Aaaa chodzi Ci o skuteczność szczepień 

takie newsy , choć nie lubie żródeł meinstrem ,(ale nie chce być posądzany o "szurskie" żródła tak że jak wrzucam link to z "waszego"nurtu informacyjnego ) utwierdzaja mnie jeszcze mocniej w mojej decyzji ... 

juz wiesz o co mi chodzi. 

Edytowane przez V12
Opublikowano
V12 napisał:

takie newsy , choć nie lubie żródeł meinstrem ,(ale nie chce być posądzany o "szurskie" żródła tak że jak wrzucam link to z "waszego"nurtu informacyjnego ) utwierdzaja mnie jeszcze mocniej w mojej decyzji ...  juz wiesz o co mi chodzi.

Aaaa jaki, spytam, on mój? Ten nurt...

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, DTaras napisał:

Aaaa jaki, spytam, on mój? Ten nurt...

Taki że , nie podsumujesz (oraz inne osoby ) go jako nie wiarygodny i sensacyjny .

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

bo ni mom w galerii nic pokazane to jezdem dziad.........

v-12 bardziej chdzi o biede umyslowa niz faktyczna, pewnie kazdego tutaj bylo by stac na wyjazd na taki mecz..

ObrazObraz

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

I twierdzisz że tam gdzie czerwono bedzie sie cos dzialo ? jak tam nie ma dużych miast , powietrze jest czystsze a ludzie jedza swojskie jedzenie . 

Czekaj spokojnie jeszcze miesiac dawa , bedziemy analiwać statystyki 

W sumie , możesz już teraz analizować dzien po dniu jakie regiony wioda prym .

Edytowane przez V12
Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał:

bo ni mom w galerii nic pokazane to jezdem dziad.........

v-12 bardziej chdzi o biede umyslowa niz faktyczna, pewnie kazdego tutaj bylo by stac na wyjazd na taki mecz..

ObrazObraz

A Ty się w końcu szczepniesz czy dalej będziesz pie...lic o cudownych szczepionkach, których sam nie przyjmujesz. 

Opublikowano (edytowane)

Dużo jest ozdrowieńców , może i ja jestem , miałem kilka infekcji ale nie pier**le w necie co drugi post 🙂

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

To idąc twoim tokiem myślenia, to mój rejon Podlasia to same ozdrowience. Nie znam chałupy w której nie chorowano. Każdy siedział cicho i robił swoje. Tylko pseudo rolniki socjalne biegali na testy aby tylko na kwarantanne iść i przytulić 1400zl. 

Opublikowano

zeby dostac zapomoge to nie mogli miec wirusa- gdyby mieli to dostaliby 150 zl chorobowego, skad wiesz ze miales jesli nie zrobiles testow ?? zle sie poczules i juz swirus ??

czy miales lekki katar jak jeden kolega ???

u nas tez prawie kazdy mial wirusa- robil sobie testy i na chorobowe..

znam takiego jednego ktory  kupuje ciagnik od kilku lat..co pare dni daj mu linki do ogloszen a on dalej kupuje , nawet konto mial usunac bo wszyscy mieli z niego beke ,taka cnotka chcialby kupic a boi sie 😛

Opublikowano

Jacus, mam i test i przeciwciala też. Wysokość za kwarantanne w krus sobie zobacz. Dla części społeczeństwa te pieniądze jak manna z nieba. Tak jak same pisowskie wały na cowidzie. Respiratory, maseczki antonowem, szpitale tymczasowe bez pacjentów, szczepionki za uj wie ile. Jakieś punkty szczepionki na autostradzie czy peronie czy stadionie. Teraz jakieś punkty szczepionki w szkołach i na imprezach zbiorowych czy pseudo tarcza uja warta. Za to wszystko przyjdzie zapłacić. Nie zapłaci za to patus, bezrobotny czy pracownik budżetówki tylko ludzie pracy. 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, HF86 napisał:

szczepionki na autostradzie 

E chyba czegos takiego nie ma .

To grozi w ruch ladowy', niech taki po tym zemdleje za kolkiem a ja jadacy prawidlowo mam problem 

Edytowane przez V12
Opublikowano

a-4 na slasku zawsze gdzie remontuja-wiec miejsce by sie znalazlo 😜, na obwodnicy krakowa nieraz sa takie korki spokojnie moglby szczepic,nawet papierologie by bez problemu wypelnil..

hh-86-jestes rolnikiem na krus-ie  ??? bo chyba cos krecisz albo nie znasz przepisow-rozrozniasz osobe chora na swirusa a bedaca na kwarantannie ?? bo przepisy sa takie ze chory a nie bedacy na leczeniu w szpitalu-jak ja-dostaje 150 zl chorobowego,chocby o nie nie wystepowal a osoba na kwarantannie-czyli maja kogos chorego w domu a sama nie bedaca chora lub nie robila testu dostaje 1400 zl.

co do reszty pelna zgoda- jestem jedna z ostatnich osob ktora mozna posadzic o sympatie do dojnej zmiany-tyle ze to dzieje sie w calym swiecie, kazdy chce zarobic..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

a-4 na slasku zawsze gdzie remontuja-wiec miejsce by sie znalazlo 😜, na obwodnicy krakowa nieraz sa takie korki spokojnie moglby szczepic,nawet papierologie by bez problemu wypelnil..

Nic mi o tym nie wiadomo ze tak bylo czy , jest . 

Jednak nie ma to nic wspolnego z bezpieczenstwem ruchu ekspresowego 

Ale ja wiem sa tu optymisci i wierzacy a co sie moze stac , przecie to takie "bezpieczne" 🤣

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, jacus napisał:

tak wyglada swiat w umysle szura 🤣

Ty Kolego jestes ciekawym przypadkiem , bo uczepiles sie czegos , a sam na sobie tego nie przetestowales i nie wiesz czy bys nie żałował .

Zaslaniasz sie tym ze przebyleś , ja też tylko różnimy sie tym że ja papiru na to nie mam . 

Przetestuj na sobie , jak inni tutaj i wtedy reklamuj i nawracaj

Edytowane przez V12
Opublikowano
18 godzin temu, jacus napisał:

skonczyles czasami jakas politechnike albo i dwie ??

jesli nie, to sprawdz ile to jest te pozostale 12 % mieszkancow, do tego dodaj kilka-kilkanascie procent tych zaszczepionych na ktorych szczepionka nie dziala -dodaj te liczby, nastepnie podziel przez srednia umieralnosc dzienna  i oblicz za ile lat wymra.....

Ale d*pa boli że nie dorównujesz mi pod względem wykształcenia bo co chwila poruszasz ten temat, wyluzuj bo ci żyłka pęknie i z kogo będę miał polewkę. 

• Haha 1