Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Bercik92 napisał:

PiS się trochę cyka z tym przymusem bo my elektrorat się zbuntuje gorzej jak by u władzy była "opozycja" wtedy nie będzie za ciekawie...

za 2 lata wybory nie będzie już covida .

• Like 1
Opublikowano

ze gosciu jest szurniety to widac na pierwszy rzut oka-po oczach poznac ze z nim cos nie teges.

ja tez mam do czynuenia na codzien z ludzmi po szczepieniach-u nas takich wiekszosc..

im bogatsze i lepiej wyksztalcone spoleczenstwo tym wiecej zaszczepionych ,im wieksza bieda i ciemnota tym mniej-przypadek ??

8 godzin temu, Bercik92 napisał:

Bo wadliwy test tak pokazal 😆

nie zycze ci ze ale chcialbym abys sie przekonal jak wyglada test. mi mozesz nie wierzyc ale gdy ci wepchna patyczek do nosa to gwiazdy zobaczysz 🤣

6 godzin temu, Winnetou napisał:

Kurka wódka. Umarł u nas 70 letni mężczyzna po szczepionce na zakrzepicę. Tyle, że już chorował na żylaki. @jacus to ojciec właścicielki restauracji Pasieka. Byłeś tam? 

na orawie to nie bylem dawnooooo.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, jacus napisał:

im bogatsze i lepiej wyksztalcone spoleczenstwo tym wiecej zaszczepionych ,im wieksza bieda i ciemnota tym mniej-przypadek ??

A ja znam tylu "bogatych" a tez maja sporo kwitów z wyksztalceniem . 

Sa świadomi , wola nie ryzykować.

Jacuś , chyba nie masz znajomych w miastach i nie wiesz jak dziala od gorny dobrowolny przymus 

Ja widzialem liste firm w ktorych bez tego masz po gorke jest dluuuga 

Bez tego nie bylo by tak kolorowo ze statystyka  wrod tych oswieconych w miastach

Ogólem byznes is byznes 

Edytowane przez V12
Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

nie zycze ci ze ale chcialbym abys sie przekonal jak wyglada test. mi mozesz nie wierzyc ale gdy ci wepchna patyczek do nosa to gwiazdy zobaczysz 🤣

Oj jacuś czytanie ze zrozumieniem się kłania... Niedawno pisałem że miałem test i już wiecej nie pozwole wkładać patyczków głęboko do nosa... Zresztą "świrus" znajduje sie tez w ustach w ślinie a nie tylko w nosie ...😏

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jacus napisał:

,im wieksza bieda i ciemnota

ty biedak i ciemnota?tak myślałem

Dnia 21.08.2021 o 08:27, jacus napisał:

na razie nie zamierzam sie szczepic,chyba ze bedzie przymus-

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano

musialem niedoczytac.ale jak w ogole przyszlo ci do glowy zglaszac sie na testy ??przecie swirus to zwykla grypa ,lekkie przeziebienie a dales sie wciagnia w swirusowa mafie ?? wpisali ci juz wirusa ??

v-12 -krakow to miasto meneli i tylko takich znam a oni sie nie szczepia.a przeprasza to o lodz chodzilo 😛

witejus- u nas bida i ciemnota okrotna 

• Haha 1
Opublikowano

mogles odmowic i udac sie w sina dal.. dziwne bo mi nie robili ani nikomu innemu -2 tygodnie temu sor szpitala uniwersyteckiego w prokocimiu...tam byli tez bardzo mlodzi ludzie wiec raczej nie zaszczepieni..

tylko wywiad na rejestracji i tyle.

jeden pacjent poszedl w dluga -bo go szukali po calej poczekalni i wywolywali co chwile 😛

https://tvrepublika.pl/Wlochy-szczepionki-chronia-przed-ciezkim-przebiegiem-Covid-19-Wiekszosc-reanimowanych-to-niezaszczepieni,125789.html

tv republika to raczje nie medium glownego nurtu ??

Opublikowano

Byli wzorem, teraz przywracają obostrzenia. Polka o aktualnej sytuacji w Izraelu

Izrael jeszcze niedawno był uważany za wzorcowy kraj w zakresie walki z koronawirusem. Eksperci twierdzą, że w czerwcu Izraelczycy - myśląc, że najgorsze mają za sobą - porzucili dystans społeczny i inne środki ostrożności. O aktualnej sytuacji, wprowadzanych obostrzeniach i nastrojach społecznych opowiedziała w rozmowie z Onetem Karolina Mints, autorka bloga "Israelfriendly", która od siedmiu lat mieszka w Izraelu.

Palestyna nie zaszczepiona i problemu nie ma .

https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/koronawirus-w-izraelu-polka-o-nowych-obostrzeniach-i-aktualnej-sytuacji-w-kraju/cvnb4yc,07640b54

Podają już 3 dawkę i zaraz będzie 4 dawka .

Opublikowano
pafnucy napisał:

zdążysz wszystkie przyjąć?

Nie biorę udziału w eksperymencie medycznym. Są ekstremalnie niskie szanse że "kopne w kalendarz". Od kataru jeszcze nikt nie umarł

I po za tym dla mnie to jest największy przekręt w historii ludzkości

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Byli wzorem, teraz przywracają obostrzenia. Polka o aktualnej sytuacji w Izraelu

Izrael jeszcze niedawno był uważany za wzorcowy kraj w zakresie walki z koronawirusem. Eksperci twierdzą, że w czerwcu Izraelczycy - myśląc, że najgorsze mają za sobą - porzucili dystans społeczny i inne środki ostrożności. O aktualnej sytuacji, wprowadzanych obostrzeniach i nastrojach społecznych opowiedziała w rozmowie z Onetem Karolina Mints, autorka bloga "Israelfriendly", która od siedmiu lat mieszka w Izraelu.

Palestyna nie zaszczepiona i problemu nie ma .

https://www.onet.pl/turystyka/onetpodroze/koronawirus-w-izraelu-polka-o-nowych-obostrzeniach-i-aktualnej-sytuacji-w-kraju/cvnb4yc,07640b54

Podają już 3 dawkę i zaraz będzie 4 dawka .

Jakoś te ich reeeewelacje nie są zbyt wiarygodne. 

Już raz było że w Czechach wystąpiła jakaś tam mutacja coronki o której nawet sami Czesi nie słyszeli a w polskich mediach aż szumiało. 

26 minut temu, jacus napisał:

zaszczepiles sie i od razu ci kosiarke ukradli. tak na powaznie to rzeczywiscie, czy tylko zdjecie z galerii ??

Skoro tak ciśniesz na te szczepienia to czemu jeszcze się nie zaszczepiłeś cooo?

Opublikowano
28 minut temu, Bercik92 napisał:

Nie biorę udziału w eksperymencie medycznym. Są ekstremalnie niskie szanse że "kopne w kalendarz". Od kataru jeszcze nikt nie umarł

wiec czekam gdy dostaniesz takiego kataru, jak ja mialem-tak na dobry poczatek...

dlaczego sie nie szczepie-juz tyle razy pisalem ze nie chce mi sie wiecej.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

To o uj ci chodzi?.Ujadasz na nie zaszczepionych od szurów ,świrów ,sam się nie chcesz szczepić .O co ci chodz?

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, jacus napisał:

wiec czekam gdy dostaniesz takiego kataru, jak ja mialem-tak na dobry poczatek...

Katar tak przeżyłeś, jak  kobieta ciążę.

Aż serce się raduje..oczywiście w tej decycji.

Ja byłam w lepszej sytuacji, ponieważ nie miałam świadomości zagrożenia wówczas nie będąc zastraszona propagandą.

Ból tułowia nie pozwalał nawet na pozycję siedzącą. Jednakże obkładałam się mrożonkami, robiłam ćwiczenia, aby na pewien choć krótki czas zneutralizować ten dyskomfort i wykonać czynności najpilniejsze . Były wysypki na kończynach oraz dość silne duszenie w klatce. Siostra młodsza tydzień później miała podobne bóle. A tata to ledwie zipał, pierwszy raz takiego go widziałam i żadne pyle nie pomagały, okropny kaszel, temperatura i in., schudł.

Edytowane przez Ywa