Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, DTaras napisał:

Tak naprawdę najbardziej niezależni jesteśmy za własne pieniądze. JPRDlę co teraz!?😳

Ale co maja pieniadze w momencie. do tego jak ktos lub instytucja zmusi mnie do czegos ,czego nie chce , ba oni sami nie zna dlugo falowych skutkow i umywa rece . kiedy cos pojdzie nie tak , to fakt pieniadze sie bardzo przydadza bo czlowiek zostaje sam sobie z problemem , 

No chyba że ktoś przysłowiowo s*a kasą to wtedy żadne sankcje mu nie straszne i jest niezależny , po to wprowadzili np punkty karne w kodeksie drogowym , żeby mieć podkładke prawną , bo jest duzo takich ludzi co dla nich kary za prędkośc ,to podtarcie tyłka i mogli by je płacic w nieskończoność 

Edytowane przez V12
Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

Dalej szczepionka czy nie. A mnie interesuje podsumowanie walki z wirusem. Ile to wszystko kosztowało? Respiratory, szpitale tymczasowe, wszystkie szczepionki, tarcze i wszystko wokół wirusa. Jaki jest koszt na mieszkańca.?

ile ?? w sumie pewnie gdzies pol biliona zlotychy wyjdzie, dal mniej kumatych to w ...uj i troche albo i wiecej....na mieszkanca nie chce mi sie liczyc. przy takich sumach to tylko statystyka ,to sztuczne pieniadze nikt nigdy i nie splaci.🤣, imperium rzymskie trwalo 1000 lat unia eurpoejska 100 moze nie dociagnac.

2 godziny temu, HF86 napisał:

Nie neguje wogule wirusa. Jest i jest ciężki. A środki za 2020 mogli by podsumować ile wyszło na minus realnie .oni nawet nie potrafią odpowiedzieć ile kosztuje szczepionka. Jakieś akcje z niby celebrytami i loterie szczepionkowe 🤮

ile kosztuje juz podawalem dokaldne danie ile i jaka, czym innym jest koszt samego szczepienia-tego nikt jeszcze nie policzyl.

2 godziny temu, Ywa napisał:

Żarty?

Osobiście wyrzucę drugi telewizor przez okno.

masz jakis fajny ?? to podam ci adres, moj szajsung ma z 10 lat i jeszcze odpukac-sie nie zepsul ale na jakis lepszy by wymienil

2 godziny temu, V12 napisał:

No ja taki optymista nie jestem .

Ale jestem dobrej mysli , 

Segregacja na pewno bedzie ale to mi nie straszne , miejskie rozrywki pozostawie mieszczaństwu 

to ludzie ze wsi nie chodza do kin,teatrow,restauracji,muzeow ??? 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, jacus napisał:

O swojej osobie pisałem , ze nie dla mnie miejskie rozrywki .

Pewnie chodza , ale jak wejdzie segregacja to wielu przestanie i to nie ważne czy zes ze wsi czy miasta 

ale tak z obserwacji to moi ziomale to by tam usneli z nudow . a co nie ktorzy sa z miasta i tylko jak moga to chca sie z niego wyrwać... 

A co week w sezonie  lokalnymi ulicami ciagnie sznur aut z Łodzi nad pobliskie jeziora . czasami sie pogadalo z wielkomiejskimi że tylko czekaja żeby sie na chwile z tego okamerowanego tłoku wyrwać

Edytowane przez V12
Opublikowano

Bilion, bilard czy pieldyriard to nie trafia do wyobraźni. Trzeba na osobę podawać.

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Bilion, bilard czy pieldyriard to nie trafia do wyobraźni. Trzeba na osobę podawać.

Dekadami to bedzimy splacac , pokolenie 20-40 latkow swietlanej przyszlosci nie ma 

Opublikowano
5 godzin temu, jacus napisał:

szur jest szurem niezaleznie od wieku- myslice ze wsrod dziadkow ich nie ma ??? czarna wolga ktora porywala dzieci w prl juz krazyla.

W domu wszyscy zdrowi?

• Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, jacus napisał:

przeciez kazdy szur uwaza ze szczepionka dziala na wszystko,nawet przeciwbolowo

Nawet ironii nie potrafisz wyłapać. 🤦‍♂️

A covidianie uważają że szczepionka uchroni ich przed zakażeniem. 😂

3 godziny temu, jacus napisał:

"Ludzie ze wsi " to zbyt ogulnikowe pojęcie bo są rodowici mieszkańcy wsi co takie rozrywki są zbędne w przeciwieństwie do tych przyszywanych ludzi ze wsi. 

2 godziny temu, witejus napisał:

W domu wszyscy zdrowi?

Wiesz że rozumu ubywa razem z wiekiem to się nie dziw jacusiowi. 😩

Opublikowano
7 godzin temu, Winnetou napisał:

Nie będę się wdawał w dyskusję z szurami🥴 i opowiadał bredni o facecie którego żona wniosła pozew o rozwód, bo przyciągał widelec. Ale opowiem, jak to było u sąsiadów. Jako, że głowy rodzin pracowały w oku cyklonu i znając ich lekceważący stosunek do wirusa, wiedziałem, że kwestią czasu jest, kiedy go przywleką, to staraliśmy się unikać z nimi bliższego kontaktu.  I stało się. 3 osoby przeszły b ciężko, w tym jedna hospitalizowana, reszta coś w rodzaju słabej grypy, lub bezobjawowo. I to, nie dzieci, czy staruszkowie, ale osoby w sile wieku. Mimo, że minął już rok, te 3 najciężej chore, twierdzą, że zdrowie już nie takie samo jak przedtem i nadal czują się źle. Oczywiście  wszyscy się poszczepili. Paradoksalnie, najgorzej po szczepionce czuł się ten który miał bezobjawowo. U mnie też większość zaszczepiona, z wyjątkiem mamy, która kiedyś po szczepieniu była odczulana i teraz się boi, oraz córki. Sam szczepiłem się astrą i tylko lekki ból ręki odczuwałem. Żeby potwierdzić, że wasze zdanie nie ma żadnego znaczenia, bo nie przechorowaliście, lub słabo, podam przykład znajomej z fb, osoby wysoce wykształconej na kierowniczym stanowisku,która bombardowała mnie tekstami anty-wirusowymi, szczepionkowymi. Gdy zmarło jej 2 znajomych i sama znalazła się w szpitalu zmieniła poglądy o 180 stopni.  Proszę zobaczyć jak grzecznie zapozowała😂

IMG_20210818_091323.jpg

A ten wenflon to już tak na stałe do kolejnych dawek czy jak?

7 godzin temu, Winnetou napisał:

Nie będę się wdawał w dyskusję z szurami🥴 i opowiadał bredni o facecie którego żona wniosła pozew o rozwód, bo przyciągał widelec. Ale opowiem, jak to było u sąsiadów. Jako, że głowy rodzin pracowały w oku cyklonu i znając ich lekceważący stosunek do wirusa, wiedziałem, że kwestią czasu jest, kiedy go przywleką, to staraliśmy się unikać z nimi bliższego kontaktu.  I stało się. 3 osoby przeszły b ciężko, w tym jedna hospitalizowana, reszta coś w rodzaju słabej grypy, lub bezobjawowo. I to, nie dzieci, czy staruszkowie, ale osoby w sile wieku. Mimo, że minął już rok, te 3 najciężej chore, twierdzą, że zdrowie już nie takie samo jak przedtem i nadal czują się źle. Oczywiście  wszyscy się poszczepili. Paradoksalnie, najgorzej po szczepionce czuł się ten który miał bezobjawowo. U mnie też większość zaszczepiona, z wyjątkiem mamy, która kiedyś po szczepieniu była odczulana i teraz się boi, oraz córki. Sam szczepiłem się astrą i tylko lekki ból ręki odczuwałem. Żeby potwierdzić, że wasze zdanie nie ma żadnego znaczenia, bo nie przechorowaliście, lub słabo, podam przykład znajomej z fb, osoby wysoce wykształconej na kierowniczym stanowisku,która bombardowała mnie tekstami anty-wirusowymi, szczepionkowymi. Gdy zmarło jej 2 znajomych i sama znalazła się w szpitalu zmieniła poglądy o 180 stopni.  Proszę zobaczyć jak grzecznie zapozowała😂

IMG_20210818_091323.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Skopiował gdzieś ten tekst i zdjęcia i struga teraz mondrale od siedmiu boleści. 🤦‍♂️

Opublikowano

Teraz to dałeś :o

Czyli jak ktoś chodzi do kina, teatru, wyjdzie do restauracji to już nie jest 100% mieszkańcem wsi ? 

To że ktoś się urodził na wsi to ma znaczyć żeby tylko na tej wsi siedział i świata nie oglądał, nie miał styczności z kulturą? Oj współczuję Ci w takim razie...

8 minut temu, PRIMO napisał:

"Ludzie ze wsi " to zbyt ogulnikowe pojęcie bo są rodowici mieszkańcy wsi co takie rozrywki są zbędne w przeciwieństwie do tych przyszywanych ludzi ze wsi. 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Teraz to dałeś :o

Czyli jak ktoś chodzi do kina, teatru, wyjdzie do restauracji to już nie jest 100% mieszkańcem wsi ? 

To że ktoś się urodził na wsi to ma znaczyć żeby tylko na tej wsi siedział i świata nie oglądał, nie miał styczności z kulturą? Oj współczuję Ci w takim razie...

A ty nie zrozumiałeś co mam na myśli. 🤦‍♂️

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

Mam teraz ważniejsze sprawy na głowie. Szon załatwił mi warna i czekam jak na ścięcie😑

7 minut temu, PRIMO napisał:

Skopiował gdzieś ten tekst i zdjęcia i struga teraz mondrale od siedmiu boleści. 🤦‍♂️

Primo mordo ty moja🥰

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Zrozumiałem, tylko znam osobiście wielu rdzennych mieszkańców wsi, którzy chodzą do opery czy teatru, a na co dzień doją krowy. 

Opere i teatr a nawet kino to mają u siebie a wystarczy wejść do obory. 😁

5 minut temu, Winnetou napisał:

Primo mordo ty moja🥰

Ach ty moje 🐕 ci 🧑 lizał 👅🤭😂

Opublikowano

Oj szymciu szymciu 🤦‍♂️

Ty myślisz że opera teatr czy kino to cały świat dla ludzi ze wsi? Otóż nie. 

Opublikowano

Byliśmy kiedyś  klasą w Krakowie, oczywiście jakżeby inaczej wszyscy ze wsi. A że było mało czasu przewodnik zapytał, czy chcemy rejs po wiśle, czy do teatru. No to wszyscy, że po wiśle. Tylko jedna dziewczyna się wyłamała, dostała parę kuksańców i też chciała na statek😂

• Haha 1
Opublikowano

rejs po wisle pod wawelem kosztuje tyle co na morzu w kolobrzegu, a w przeliczeniu na czas to podobnie jak do teatru wiec wybor trudny..

3 godziny temu, witejus napisał:

W domu wszyscy zdrowi?

piiiii,piiii -czy jakos tak to szlo..............

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Wiesz że rozumu ubywa razem z wiekiem to się nie dziw jacusiowi. 😩

wiitejus jest starszy ode mnie-przynajmniej tak pisal.. gorzej z tymi co im nie ma co ubywac 😛

wiekszosci mieszkancow miast teatr,opera czy filfarmonia tez jest zbedna.........

Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Oj szymciu szymciu 🤦‍♂️

Ty myślisz że opera teatr czy kino to cały świat dla ludzi ze wsi? Otóż nie. 

To Ci powiem, że jak swego czasu nie można było nigdzie wyjść, to nawet ludziom ze wsi tego brakowało. 

2 godziny temu, Winnetou napisał:

Byliśmy kiedyś  klasą w Krakowie, oczywiście jakżeby inaczej wszyscy ze wsi. A że było mało czasu przewodnik zapytał, czy chcemy rejs po wiśle, czy do teatru. No to wszyscy, że po wiśle. Tylko jedna dziewczyna się wyłamała, dostała parę kuksańców i też chciała na statek😂

Jakby to była wycieczka sebiksów z pobliskiego blokowiska to reakcja byłaby taka sama. 

Opublikowano

Trochę info apropos szczepień. 

Izraelu odnotowano w poniedziałek 8726 nowych zakażeń, co stanowi nowy dzienny rekord w tej fali zakażeń, a liczba aktywnych infekcji przekracza 57 tys.

Od początku pandemii w Izraelu potwierdzono ponad 956 tys. zakażeń, 6704 osób zmarło, z czego 118 tylko w ostatnim tygodniu.

W zeszłym miesiącu Izrael stał się pierwszym krajem na świecie, który zaczął podawać trzecia dawkę szczepionki przeciwko Covid-19 osobom w wieku co najmniej 60 lat. W piątek limit wieku przy dawkach przypominających został obniżony do 50 lat.

W zamieszkanym przez 9,3 mln osób kraju ponad 5,8 mln obywateli otrzymało przynajmniej jedną dawkę szczepionki, a ponad 5,4 mln przyjęło co najmniej dwie. Trzy dawki otrzymał już 1,1 mln osób.

Opublikowano (edytowane)

Rekord ... To pewnie wina tych szuru-buru .

Edytowane przez V12
Opublikowano
20 minut temu, Leszy napisał:

To Ci powiem, że jak swego czasu nie można było nigdzie wyjść, to nawet ludziom ze wsi tego brakowało. 

Jakby to była wycieczka sebiksów z pobliskiego blokowiska to reakcja byłaby taka sama. 

bylem w szoku jak moja znajoma na wawelu pierwszy raz byla w wieku 30 lat-a mieszkala z kilometr od zamku, mowila ze na wycieczki szkolne nie chodzili bo kazdy byl przekonany ze chodza z rodzicami.. naprzeciwko wawelu jest osiedle sebiksow -podwawelskie zreszta. arcybiskup lodzki z niego pochodzi .