Skocz do zawartości

Koronawirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, jacus napisał:

rozumiesz po polsku ??? chyba nie specjalnie ...

mnie sama matka natura -znaczy zona-zaszczepila czytaj zarazila pod koniec marca i to dwoma wariantami swirusa, wiec ja nie musze sie szczepic ,co innego z tym ktorzy nie chorowali oni powinni sie szczepic albo sami placic za kuracje swoja czy tych ktorych zarazili. 

samo szczepieni i powiklania po nim to pikus w porowaniu z choroba.

w sumie szury to sa duze dzieci wiec powinnno ich sie traktowac jak dzieci i szczepic z urzedu 😂

tak trudno zrozumiec pare zdan.. ten doktorek mowil dokladnie to samo na filmie-jesli nie rozumiesz slowa pisanego to posluchaj mowy.

Skoro szczepionki są bezpieczne to w czym problem?

Screenshot_20210816-092640_YouTube~3.jpg

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, jacus napisał:

mnie sama matka natura -znaczy zona-zaszczepila czytaj zarazila pod koniec marca i to dwoma wariantami swirusa, wiec ja nie musze sie szczepic ,co innego z tym ktorzy nie chorowali oni powinni sie szczepic albo sami placic za kuracje swoja czy tych ktorych zarazili. 

w sumie szury to sa duze dzieci wiec powinnno ich sie traktowac jak dzieci i szczepic z urzedu 😂

tak trudno zrozumiec pare zdan.. ten doktorek mowil dokladnie to samo na filmie-jesli nie rozumiesz slowa pisanego to posluchaj mowy.

Wiesz że masz przeciwciała? możesz wcale nie mieć, wiesz jak długo się utrzymają? ci co chorowali łapali też wirusa, nie skacz chłopie żebyś sam nie wpierdo*ił się w gówno, bo następnym razem będzie fik i po jacusiu fikaczu.   xD

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
53 minuty temu, jacus napisał:

I  szowinistycznym podejściem Twoje musi być na wierzchu...🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

A skad wiesz ze np ja i inne "szury" nie sa naturalnie tak jak Ty . ???? 

widzisz sa rózne odporosci , na wszystko poczytaj jaki to nie jest smiercionosny szerszen , a mnie dwa dziabnely 3 dni temu i co i nic , gorzej puchne po pszczole .

Wrzucasz ludzi do jednego worka nie majac pojecia o nich i o ich życiu .

Opublikowano

I dlatego twierdzę że przed podaniem szczepionki dany osobnik powinien mieć robione testy czy powinien czy też nie podawaną szczepionkę na covid19 ale naszych rządzących to nie interesuje bo ważniejszy jest biznes szczepionkowy niż dobro obywateli polskich. 

Opublikowano
3 godziny temu, PRIMO napisał:

I dlatego twierdzę że przed podaniem szczepionki dany osobnik powinien mieć robione testy czy powinien czy też nie podawaną szczepionkę na covid19 ale naszych rządzących to nie interesuje bo ważniejszy jest biznes szczepionkowy niż dobro obywateli polskich. 

jak najbardziej na koszt pacjenta-  badać testować sprawdzać a ze 3 razy dzienne 

Opublikowano

mialy byc dozynki a tu pszenica taka mokra ze sie nie da kosic.

za to wy chyba jeszcze wczorajsze swieto macie bo pieprzycie jak zwykle..😂

ja tylko i wylacznie powtarzam slowa pana doktora z linku ywy 🤣 a wy sie bulwersujecie -czyzby was guru- takich ludzi powinno sie nazywac szuru-guru myli sie kwesti ozdrowiencow ???

to co mowi o szczepionkach jest prawdziwe a nastepne kwestie ozdrowiencow sa falszywe ??? to w koncu jak mowi prawde czy wymysla brednie ???

wyglada ze naukowcy maje jeden poglad na swiat a kazdy szur jest szurniety na swoj sposob.

grzesiu chodzimy do tych samych lekarzy ??? - dziecko drogie na krakowski neurochirurgow, ortopedow, reumatologow cie nie stac ,co najwyzej  moge ci zalatwic wizyte na babinskiego.  bo u was w tworkach czy chororszczy to pewnie przepelnienie.

Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał:

grzesiu chodzimy do tych samych lekarzy ??? - dziecko drogie na krakowski neurochirurgow, ortopedow, reumatologow cie nie stac ,co najwyzej  moge ci zalatwic wizyte na babinskiego.  bo u was w tworkach czy chororszczy to pewnie przepelnienie.

I znów czytasz ze szlanej kuli ??? 

skąd wiesz kogo na co stać , oceniasz po tym jak pisze na forum ??

Opublikowano

Z pewnością nie do tych samych😎

Ale dzięki za troskę 👍

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Uciekają Afganistanie tysiące ludzi to teraz Unia nie poradzi sobie z Covidem teraz będą nakręcać statystyki .

POLITICO: Antyszczepionkowcy zaczynają być w Polsce politycznym problemem

Tereny, z których pochodzą główni zwolennicy partii Prawo i Sprawiedliwość, są również najbardziej niechętne szczepionkom. Takie nakładanie się polityki i sceptycyzmu wobec szczepionek stanowi coraz większy problem dla rządu, który i tak jest już na krawędzi po rozpadzie koalicji - pisze Zosia Wanat z POLITICO.

Rząd widzi niebezpieczeństwo czwartej fali pandemii, którą mogłaby ograniczyć akcja szczepień, ale nie chce drażnić swoich w dużej mierze antyszczepionkowo nastawionych wyborców

Władze zrobiły wiele, by zachęcić ludzi do szczepień, ale ich mocne sygnały były jednak osłabiane przez innych polityków i Kościół

Niejasne stanowisko w sprawie szczepień zajął m.in. prezydent Andrzej Duda, a Konferencja Episkopatu stwierdziła, że "szczepienie nie jest, co do zasady, obowiązkiem moralnym"

TAKI h*j ZMUSZĄ WSCHODNIE STRONY DO SZCZEPIENIA .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
36 minut temu, jacus napisał:

jesli dozyjecie nastepnych wyborow  😎.

witejus moge ci znowu zalatwic elektrowstrzasytr jak chcesz, sam ordynator ci bedzie voltomierz podkrecal.

Jak Byś miał trochę kultury to byś napisał jak dożyjemy. Tobie nic nie trzeba załatwiać. 🤕NFZ nielmituje takich przypadków. 🤣

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

TAKI h*j ZMUSZĄ WSCHODNIE STRONY DO SZCZEPIENIA .

A centralne zmuszą ? Może mi do teatru itp . zabronia wejsć ?? a to peszek bo mam w to wyj...

jak na razie to tylko beke mam z tych zachet , może hulajnoge dostane , elektryczne takie podobno sa pojazdy mocne to do przodu traktora podczepie i bedzie eko hybryda 🤣

Edytowane przez V12
Opublikowano
2 minuty temu, Bercik92 napisał:

Największą nagrodą po wzięciu szczepionki jest "życie "

no cóż wiec ja piszac tego posta pisze jako  "trup"

Opublikowano

jesli dozyjecie nastepnych wyborow  😎.

witejus moge ci znowu zalatwic elektrowstrzasy jak chcesz, sam ordynator ci bedzie voltomierz podkrecal.

No tobie musiał ostro podkręcić,   :P  aż ci styki przegrzało.   :P

Opublikowano

w twoim przypadku to nic nie musieli podkrecac-taki sie juz urodziles 🤣.

v-12 wygrasz hulajnoge to sie przekonasz-po polskich miastach a a nawet wsiach tysiace ich jezdza, w krakowie to sie wszedzie walaja, wsiadasz,placisz i jedziesz..

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał:

v-12 wygrasz hulajnoge to sie przekonasz-po polskich miastach a a nawet wsiach tysiace ich jezdza, w krakowie to sie wszedzie walaja, wsiadasz,placisz i jedziesz..

heh :), na  120 % nie wygram , bo żeby wygrac trzeba grać 

ale w swoim duzym skuterze chciał bym mieć silnik elektryczny , zamiast spalinowego 

Edytowane przez V12
Opublikowano
18 minut temu, deSilva napisał:

No tobie musiał ostro podkręcić,   :P  aż ci styki przegrzało.   :P

Czytajc go to chyba bezpośrednio pod 400v 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Uciekają Afganistanie tysiące ludzi to teraz Unia nie poradzi sobie z Covidem teraz będą nakręcać statystyki .

POLITICO: Antyszczepionkowcy zaczynają być w Polsce politycznym problemem

Czy to właśnie Oni przerwą tą matnię? Ktoś kiedyś wspominał.

Wcześniej w The Economist miliarder roztaczał też wizję świata po pandemii, w której powstaną zupełnie nowe organizacje na wzór ONZ, które będą walczyć z kolejnymi pandemiami.https://www.money.pl/gospodarka/bill-gates-porownuje-koronawirusa-do-drugiej-wojny-swiatowej-liczy-ze-swiat-sie-dozbroi-6504071560517761a.html